Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για μνημόνια και λαθρομετανάστευση

Ελευθέριος Συναδινός: Οι τρίτες χώρες που λαμβάνουν χρηματοδότηση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών,  οφείλουν να λογοδοτούν στην Ε.Ε.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής κοινής αντίληψης για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι η παρούσα έκθεση έρχεται και εκείνη με τη σειρά της να αποδείξει ότι η ρίζα όλων των προβλημάτων έγκειται στα κενά που παρουσιάζει η εξωτερική πολιτική της Ένωσης, καταλήγοντας ότι μια καλή αρχή αντιμετώπισης των κρίσεων και μείωσης της παραγωγής προσφύγων και λαθρομεταναστών, θα ήταν η χορήγηση κονδυλίων για την ανάπτυξη των χωρών αυτών σε συνδυασμό με τον παράλληλο έλεγχο και τη λογοδοσία των κυβερνήσεων τους, προς την Ε.Ε.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε Πρόεδρε, έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με τα προβλήματα στη γειτονιά της Ευρώπης. Προβλήματα που οδηγούν σε κρίσεις, πολέμους και συστηματική παραγωγή προσφύγων και λαθρομεταναστών. Δεν έχουμε ασχοληθεί με τη ρίζα των προβλημάτων αυτών, γιατί ως συνήθως, αποφεύγουμε να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Να κάνουμε αυτοκριτική.

Η έκθεση για την ευρωπαϊκή αντίληψη για την ανάπτυξη έρχεται να συμπληρώσει πάγια κενά στην εξωτερική πολιτική της Ένωσης. Η χορήγηση κονδυλίων για την ανάπτυξη των τρίτων και αναπτυσσόμενων χωρών αποτελεί μορφή αναχαίτησης των μεταναστευτικών ροών.

Αυτά τα κονδύλια είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση των κρατών, την οικοδόμηση της ευστάθειας, τη δημιουργία προοπτικών και την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Σε συνδυασμό με τον έλεγχο και τη λογοδοσία των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, είναι μια καλή αρχή.

Μην ξεχνάτε ότι τα χρήματα του Ευρωπαϊκού καταπιστευματικού ταμείου εκτάκτου ανάγκης, του Ευρωπαϊκού εξωτερικού επενδυτικού σχεδίου και γενικά του προϋπολογισμού της Ένωσης προέρχονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Ειλικρινά πιστεύω ότι η ανάπτυξη, είναι μεταξύ άλλων, αναπαλλοτρίωτο ανθρώπινο δικαίωμα».

Λ. Φουντούλης: Οι συνταγές της Ένωσης μας έχουν οδηγήσει σε επτά χρόνια κρίσης

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, απηύθυνε ερώτηση προς τον Ολλανδό Auke Zijlstra, σχετικά με την δήλωση του τελευταίου πως η Ελλάδα αποτελεί μαύρη τρύπα της Ευρώπης.

Μην θέλοντας να αφήσει αναπάντητη αυτήν την αναφορά, του θύμισε πως οι οδηγίες της Ε.Ε. μέσω των Μνημονίων έχουν οδηγήσει στην σημερινή απελπιστική κατάσταση.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής απάντησε πως συμπάσχει με  τον Ελληνικό Λαό, παραδέχθηκε τις αστοχίες της Ένωσης και επιπλέον διατύπωσε και αυτός την άποψη πως η μόνη λύση για την πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδος της από το ευρώ και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Advertisements