Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ έχει βάλει στο στόχαστρο τον Τραμπ

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/02/16183454/outlikeflynn-652x372.jpg

Όταν ο Στρατηγός Μάϊκλ Φλυν αναγκάστηκε  να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, ο Μπιλ Κρίστολ εξέφρασε την ικανοποίησή του, «Αν φτάσουμε σ’ αυτό, προτιμήστε το Βαθύ Κράτος παρά το κράτος του Τραμπ.»

Για τον Kristol το  μόνιμο καθεστώς και όχι ο εκλεγμένος πρόεδρος και η κυβέρνησή του είναι ο πραγματικός υπερασπιστής και ο νόμιμος θεματοφύλακας των ελευθεριών μας.

Εντούτοις, ήταν ακριβώς αυτό το καθεστώς, το Βαθύ Κράτος, που εκτέλεσε αυτό που ο Έλι Λέϊκ του Μπλούμπεργκ αποκαλεί «Η πολιτική δολοφονία του Μάϊκλ Φλυν»

Και ποια είναι τα αδικήματα του Φλυν;

Τον Δεκέμβριο, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες, ο Φλυν μίλησε στον Ρώσο πρέσβη. Προφανώς τον συμβούλεψε να μην αντιδράσει υπερβολικά, λέγοντας ότι μια νέα ομάδα θα αναλάβει καθήκοντα σε λίγες εβδομάδες και θα επανεξετάσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

«Αυτό δεν είναι ούτε παράνομο ούτε ανάρμοστο» γράφει ο Λέϊκ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γρήγορα δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν αντίστοιχες απελάσεις διπλωματών των ΗΠΑ και ότι οι οικογένειές τους ήταν καλοδεχούμενες στις δεξιώσεις του Κρεμλίνου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η διπλωματική κρίση είχε αποφευχθεί. «Εξαιρετική κίνηση… (από τον Πούτιν)» έγραψε στο Τουίτερ ο Τραμπ, «Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος.»

Αλλά προφανώς, αυτό δεν άρεσε στο βαθύ κράτος.

Διότι, όταν ο Αντιπρόεδρος Πενς είπε σε μια τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Φλυν του είπε ότι οι κυρώσεις δεν ανέκυψαν στη συζήτηση με τον Ρώσο πρέσβη, μια απομαγνητοφώνηση του τηλεφωνήματος του Φλυν παρήχθη από τις μυστικές υπηρεσίες και τα περιεχόμενά του διέρρευσαν στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Βλέποντας την απομαγνητοφώνηση, ο Λευκός Οίκος συμπέρανε ότι ο Φλυν δεν είχε πει όλη την αλήθεια στον Πενς, χάθηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο Φλυν έπρεπε να φύγει.

Ως καλός στρατιώτης, ο Φλυν δέχθηκε τη σφαίρα.

Το πραγματικό έγκλημα όμως εδώ δεν είναι ότι ο νεοφερμένος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας μίλησε με έναν Ρώσο διπλωμάτη που ζητούσε τη γνώμη του για το σκεπτικό του νέου προέδρου. Το πραγματικό έγκλημα είναι η συνωμοσία μέσα στο Βαθύ Κράτος να καταγραφεί η ιδιωτική συνομιλία ενός πολίτη των ΗΠΑ και να διαρρεύσει σε συνεργούς του τύπου για να καταστραφεί η πολιτική του σταδιοδρομία.

«Αυτό κάνουν τα αστυνομοκρατούμενα κράτη» γράφει ο Λέϊκ.

Αλλά το Βαθύ Κράτος πάει για μεγαλύτερα θηράματα. Θέλει να ανατρέψει τον Πρόεδρο Τραμπ και να ακυρώσει κάθε κίνηση για να δημιουργήσει το είδος της επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία που είχε επιτύχει ο Ρόναλντ Ρήγκαν.

Διότι το Βαθύ Κράτος είναι βαθιά αφοσιωμένο στον Β’ Ψυχρό Πόλεμο.

Εξ ου και είχαμε ξαφνικά αναφορές ενός  ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου  έξω από τις ακτές του Κονέκτικατ, του Ντελαγουέρ και της Βιρτζίνια, ρωσικών αεριωθουμένων να παρενοχλούν ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και ρωσικών παραβιάσεων της συνθήκης INF του Ρήγκαν που καθιστούσε παράνομους τους ενδιαμέσου βεληνεκούς πυραύλους στην Ευρώπη.

Ο σκοπός: Ορμήστε εναντίον του Λευκού Οίκου για να αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάθε ιδέα επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία. Και φαίνεται ότι αυτή η στρατηγική έχει αποτέλεσμα. Σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη, ο Σων Σπάϊσερ είπε, «Ο Πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αναμένει τη Ρωσική κυβέρνηση να … επιτρέψει την Κριμαία.»

Είναι σοβαρός ο Λευκός Οίκος;

Ο Πούτιν δεν θα επιβίωνε επιστρέφοντας την Κριμαία στην Ουκρανία όσο και ο Μπίμπι Νετανιάχου δεν θα επιβίωνε να επιστρέψει την Ανατολική Ιερουσαλήμ στην Ιορδανία.

Πώς διεξάγει το έργο της το Βαθύ Κράτος; Έχουμε δει ένα κλασσικό παράδειγμα με τον Φλυν. Οι μυστικές και ερευνητικές υπηρεσίες του καθεστώτος ψάχνουν για λάσπη και μετά την περνούν στους συνεργούς τους στην Τέταρτη Τάξη, οι οποίοι απολαμβάνουν ασυλία λόγω της Πρώτης Αναθεώρησης [του Συντάγματος] και μπορούν να την δημοσιεύσουν.

Για το ότι παραβιάζουν τον όρκο τους και τον νόμο, οι γραφειοκράτες σαμποτέρ χαρακτηρίζονται ως “whistleblowers” [ΕΘ: Σημαίνει πληροφοριοδότης, αλλά έχει θετική σημασία όταν ο πληροφοριοδότης αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα σε μια κυβέρνηση ή  οργανισμό] ενώ οι δημοσιογράφοι που δρέπουν τους καρπούς των κακουργημάτων τους υποβάλλουν υποψηφιότητα για το βραβείο Πούλιτζερ.

Τώρα, αν η Ρώσοι παραβίασαν ηλεκτρονικά το Εθνικό Δημοκρατικό Κογκρέσο (DNC) και τον  ηλεκτρονικό υπολογιστή του Τζων Ποντέστα κατά την προεκλογική περίοδο και, το πιο σοβαρό, αν οι βοηθοί του Τραμπ συνωμότησαν σε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε όλα αυτά να διερευνηθούν.

Αλλά δεν θα έπρεπε να σταματήσουμε εκεί. Εκείνοι μέσα στο FBI, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στις μυστικές υπηρεσίες που συναινούν στη συνωμοσία να διαρρεύσουν τα περιεχόμενα των ιδιωτικών συνομιλιών του Φλυν για να ανατραπεί ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας πρέπει να αποκαλυφθούν και να δικαστούν.

Ένας ανεξάρτητος σύμβουλος πρέπει να οριστεί από τον γενικό εισαγγελέα και ένα ανώτατο δικαστήριο να διερευνήσει αυτό που ο ίδιος ο Τραμπ αποκαλεί «εγκληματική» ανάρμοστη συμπεριφορά στις μυστικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά τα περί ανάμιξης σε εκλογές, πόσο καθαρά είναι τα χέρια μας;

Η ίδια μας η CIA έχει μακρά ιστορία ανάμιξης σε εκλογές. Προς το τέλος της δεκαετίας του 1940, δώσαμε με το φτιάρι μετρητά στη Γαλλία και την Ιταλία μετά τον Β’ΠΠ για να νικήσουν  τους Κομμουνιστές που είχαν λάβει μέρος στον πόλεμο εναντίον των Ναζί και των Φασιστών.

Και το πετύχαμε. Αλλά συνεχίσαμε αυτές τις πρακτικές και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στον τρέχοντα αιώνα, το δικό μας Εθνικό Κληροδότημα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy, (NED) το οποίο ξεκίνησε την εποχή του Ρήγκαν, έχει υποστηρίξει «χρωματιστές επαναστάσεις» και «αλλαγές καθεστώτος» σε χώρες   κατά μήκος αυτού που  η Ρωσία θεωρεί το δικό της «εγγύς εξωτερικό».

Η συνεχής ύπαρξη του NED εμφανίζεται ως αντίφαση στη δήλωση του Τραμπ κατά την ορκωμοσία του: «Δεν επιδιώκουμε να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο ζωής σε κανέναν.»

Ο Πρόεδρος και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να βγουν μπροστά στο σημείο αυτό. Αφήστε το Κογκρέσο να διερευνήσει την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές μας. Και αφήστε έναν ειδικό κατήγορο να ψάξει, να ξεριζώσει, να ξεμπροστιάσει και να στείλει στα δικαστήρια κατηγορούμενους όσους μέσα στις μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν τα μυστικά της Αμερικής μαζί με τους συνεργούς τους στον τύπο για να ανατρέψουν τους διορισμένους αξιωματούχους του Τραμπ.

Μετά διαλύστε το Εθνικό Κληροδότημα για τη Δημοκρατία.

Patrick J. Buchanan

Πηγή

 

Advertisements