Το τείχος του Τραμπ θα καλύψει το κόστος του εμποδίζοντας μόνο 160 χιλιάδες λαθρομετανάστες

https://i1.wp.com/newobserveronline.com/wp-content/uploads/2017/02/border-wallmain.jpg

Ένα τείχος μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού θα «βγάλει τα λεφτά του» αν εμποδίσει περίπου 160.000 εισβολείς από το να εισέλθουν στην Αμερική, αποκάλυψε μια νέα μελέτη.

Η ανάλυση, που διεξήχθη από το Κέντρο Μεταναστευτικών Μελετών (CIS), έδειξε ότι το τείχος χρειάζεται απλώς να ανακόψει μεταξύ 9 και 12 τοις εκατό της παράνομης εισόδου.

Η δημοσιονομική εξοικονόμηση λόγω του τείχους ισούται με το εκτιμώμενο κόστος των 12 έως 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του τείχους, ανέφερε η έκθεση του CIS, προσθέτοντας ότι η ανάλυση «χρησιμοποιεί το πιθανό επίπεδο εκπαίδευσης των λαθρομεταναστών και εφαρμόζει εκτιμήσεις δημοσιονομικής επίδρασης, τις οποίες ανέπτυξαν οι Εθνικές Ακαδημίες των Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής για μετανάστες σε σχέση με το επίπεδο εκπαίδευσής τους.”

Με βάση τις εκτιμήσεις των Ακαδημιών, κάθε παράνομα εισερχόμενος [στις ΗΠΑ] δημιουργεί ένα καθαρό δημοσιονομικό βάρος περίπου 74.722 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ζωής του, εξαιρουμένου του κόστους για τα παιδιά του που γεννιούνται στις ΗΠΑ.

Ο Δρ. Στήβεν Καμαρότα, διευθυντής έρευνας του Κέντρου και συντάκτης της έκθεσης, είπε «Το ερώτημα για το ποιος θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα έχει συζητηθεί για  μήνες. Αυτό που αγνοήθηκε κατά τη συζήτηση είναι ότι η λαθρομετανάστευση έρχεται με ένα τίμημα για τον Αμερικανό φορολογούμενο. Αν το τείχος σταματούσε μόνον ένα μικρό ποσοστό από αυτούς που διασχίζουν τα νότια σύνορα παράνομα, θα μπορούσε εύκολα να βγάλει τα λεφτά του μακροπρόθεσμα.»

Σύμφωνα με τα ευρήματα:

  • Οι ερευνητές συμφωνούν μεταξύ τους ότι ένα μεγάλο ποσοστό των λαθρομεταναστών έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο ή έχουν μόνο γυμνασιακή εκπαίδευση.
  • Οι ερευνητές επίσης συμφωνούν ότι οι μετανάστες που έρχονται στην Αμερική με μέτρια επίπεδα εκπαίδευσης δημιουργούν σημαντικά μεγαλύτερο κόστος για το κράτος σε σχέση με αυτά που πληρώνουν για φόρους.
  • Πρόσφατη μελέτη από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής, όπως προαναφέρθηκε, εκτίμησε την εφ’ όρου ζωής δημοσιονομική επίδραση (φόροι μείον το κόστος υπηρεσιών που χρησιμοποιήθηκαν) των μεταναστών σε σχέση με την εκπαίδευσή τους. Παίρνοντας τον μέσο όρο του κόστους από τη μελέτη αυτή και συνδυάζοντάς το με το επίπεδο εκπαίδευσης των λαθρομεταναστών [που διασχίζουν τα νότια σύνορα] δείχνει μια καθαρή απώλεια 74.722 δολαρίων ανά λαθρομετανάστη.
  • Αν χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις των Ακαδημιών που περιλαμβάνουν τους απογόνους των μεταναστών, η δημοσιονομική απώλεια αυξάνεται στα 94.391 δολάρια.
  • Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου για Αμυντικές Αναλύσεις (IDA), που διεξήχθη για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δείχνει ότι 170.000 παράνομοι μετανάστες διέσχισαν επιτυχώς τα σύνορα μεταξύ των σημείων εισόδου το 2015. Αν ένα τείχος σταματούσε μόνον 9 έως 12 τοις εκατό από αυτούς, θα κάλυπτε το κόστος του.
  • Αν το τείχος σταματούσε τους μισούς από αυτούς που αναμένουν να εισέλθουν παράνομα μεταξύ των σημείων εισόδου στα νότια σύνορα για τα επόμενα 10 χρόνια, θα γλίτωνε τους φορολογούμενους από ένα κόστος σχεδόν 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή, πολλές φορές το κόστος κατασκευής του τείχους. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει το κόστος των παιδιών και των απογόνων του αρχικού μετανάστη.

[ΕΘ: Τέτοιες μελέτες δεν έχουμε δει στην Ελλάδα, ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού για τον Έλληνα, δηλαδή, το κόστος των υπηρεσιών που χρησιμοποιεί ο λαθρομετανάστης που έχει γενικά χαμηλή εκπαίδευση σε σχέση με αυτό που χρειάζεται μια σύγχρονη επιχείρηση, είναι πολύ μεγαλύτερο από τους φόρους που υποτίθεται ότι πληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ολόκληρες σχολές που κάνουν μελέτες για τις κοινωνικές δυσκολίες και τα προβλήματα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν κάνουν ποτέ μελέτες για τη δημοσιονομική επιβάρυνση εξαιτίας των λαθρομεταναστών ή έστω και για τις συνολικές οικονομικές επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης. Πράγμα που σημαίνει ότι το επίσημο ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για το κόστος αυτό, το οποίο απλώς φορτώνει στους Έλληνες.]

Πηγή

 

Advertisements