Τουλάχιστον τέσσερις υψηλόβαθμοι Ρώσοι διπλωμάτες είχαν αιφνίδιο θάνατο το τελευταίο δίμηνο

https://i2.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/main/2017-Feb-20/karlin.png

20 Δεκεμβρίου 2016: Andrey Karlov (εικονιζόμενος ανωτέρω), πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, πυροβολήθηκε στην Άγκυρα από έναν «Τούρκο αστυνομικό.»

9 Ιανουαρίου 2017: Andrei Malanin, υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου του. Η αιτία θανάτου είναι ακόμη άγνωστη.

26 Ιανουαρίου 2017: Alexander Kadakin, πρέσβης της Ρωσίας στην Ινδία από το 2009. Έπαιξε ρόλο κλειδί στην προαγωγή καλύτερης οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Νέου Δελχί (βλ. τον συνασπισμό κρατών BRICS, από τα αρχικά τους Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική), πέθανε «μετά από μια σύντομη αρρώστια.»

20 Φεβρουαρίου, 2017: Vitaly Churkin, πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, «πέθανε ξαφνικά στη δουλειά του στη Νέα Υόρκη», υποτίθεται από καρδιακή προσβολή.

Κανένα σχόλιο.

 [ΕΘ: Θα σχολιάσουμε εμείς.

Κατ’ αρχάς, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή των αδικοχαμένων Ρώσων διπλωματών.

Παρατηρούμε επίσης, ότι οι θάνατοι/δολοφονίες των διπλωματών συνέβησαν σχεδόν κάθε 3 εβδομάδες, τουλάχιστον οι 3 πρώτοι, μακάβρια διαπίστωση που ίσως πρέπει να ληφθεί υπόψιν.   

Όσον αφορά μια πιθανή εξήγηση, η επαναπροσέγγιση Αμερικής-Ρωσίας λόγω της εκλογής του Ντόναλτ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σημαίνει μεταξύ άλλων ότι πολλά μέλη της σημερινής οικονομικής ελίτ, που προκαλούν πολέμους σε όλον τον κόσμο για να ωφελούνται με πολλούς τρόπους, θα χάσουν τα προνόμιά τους. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς μπορεί να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου σε συνδυασμό και με οικονομικά εγκλήματα.

Δεν αποκλείεται η ελίτ αυτή θα θέλει να προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, ίσως και πόλεμο. Ας θυμηθούμε επίσης ότι πριν τη λήξη της θητείας της, η προηγούμενη κυβέρνηση του Ομπάμα απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες τον Δεκέμβριο του 2016. Ευτυχώς ο Πούτιν δεν αντέδρασε, όπως δεν αντέδρασε και στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Γενικότερα, η ιστορία των μεγάλων πολέμων τον τελευταίο αιώνα δείχνει ότι η εν λόγω ελίτ έχει παράδοση στην πρόκληση πολέμων μέσω δολοφονιών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι λαοί δεν θα στραφούν εναντίον αλλήλων αλλά θα λύσουν το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο.]

Πηγή

Advertisements