Η καταστρεπτική πολιτική των κυβερνήσεων στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες

Στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς Νίκος Κούζηλος αποκάλυψε με τεκμήρια και ονόματα τα κακώς κείμενα όσον αναφορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην εγχώρια ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσους ισχυρίζονται ότι επί Ν.Δ. τα ναυπηγεία ήταν σε άνθηση.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι τα ναυπηγεία της χώρας σε Ελευσίνα, Σκαραμαγκά και Σύρο είναι πλήρως υποβαθμισμένα και υφίστανται λόγω των παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αντιθέτως χώρες όπως η Κίνα και η Τουρκία αποκομίζουν αξιοσημείωτα οφέλη από την ναυπηγοεπισκευαστική τους δραστηριότητα.

Σε όσους δε ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον επί Ν.Δ. η κατάσταση ήταν καλύτερη ο Νίκος Κούζηλος κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε ούτε μια κύρωση ή έστω επίπληξη στον υπεύθυνο των ναυπηγείων Ελευσίνας, Ταβουλάρη – για απλήρωτες ΔΕΚΟ, απλήρωτο εργατικό προσωπικό και μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές- λόγω των στενών προσωπικών σχέσεων του τελευταίου με τον τότε ισχυρό άνδρα της ΝΔ, τον Σαμαρά. 

Advertisements