Πάνω από 743.000 «πρόσφυγες» επιστρέφουν στο Αφγανιστάν με τη βοήθεια του ΟΗΕ

https://i2.wp.com/newobserveronline.com/wp-content/uploads/2017/02/IOM-Afghanistan-Return-of-Undocumented-Afghans-18-Feb-2017-1.jpg

[ΕΘ: Ενώ ο ΟΗΕ εξαπολύει παγκόσμια εκστρατεία για να γεμίσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ με μετανάστες, στην περίπτωση του Πακιστάν και του Ιράν, βοηθά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στις χώρες αυτές.]

Ο ισχυρισμός ότι «πρέπει να δοθεί άσυλο» στους Αφγανούς που φτάνουν στην Ευρώπη καταρρέει, καθώς πάνω από 743.000 Αφγανοί που είχαν φτάσει στο Πακιστάν και το Ιράν επέστρεψαν στην πατρίδα τους από τον Ιανουάριο του 2016. Αυτό έγινε με την ουσιαστική βοήθεια του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM) του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εικόνα ανωτέρω: Αφγανοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το Πακιστάν, με χρηματοδότηση από την ΕΕ και τον IOM.

Σύμφωνα με την πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση του IOM “Επιστροφή των Αφγανών χωρίς έγγραφα, 12–18 Φεβρουαρίου 2017,” από την αρχή του Ιανουαρίου 2017, τουλάχιστον 9.286 Αφγανοί έχουν απελαθεί από το Πακιστάν και τουλάχιστον 41.847 έχουν απελαθεί από το Ιράν.

Η έκθεση του IOM, που επισήμως είναι «σχετιζόμενος οργανισμός» του ΟΗΕ, λέει ότι 81% των «επιστρεφόντων» από το Πακιστάν είχαν λάβει επίσημη «βοήθεια» (δηλαδή, χρήματα και προμήθειες) για να επιστρέψουν και τουλάχιστον 10% από αυτούς που απελάθηκαν από το Ιράν είχαν λάβει βοήθεια. Η βοήθεια που χορηγήθηκε περιελάμβανε τρόφιμα, διανυκτερεύσεις, μεταφορικά, ιατρικά πακέτα κ.ά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι Αφγανοί είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα «αιτούντων άσυλο» που έρχονται στην Ευρώπη αφού η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε τον Τρίτο Κόσμο να εισβάλλει στην Ευρώπη το 2015.

Συνεπώς, το γεγονός ότι ο ΟΗΕ ταυτόχρονα βοηθά εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αποδεικνύει ότι η απαίτηση των Αφγανών για «άσυλο» στην ΕΕ είναι αποδεδειγμένα ένα τεράστιο ψέμα.

Πηγή

 

Advertisements