Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για χρηματοδότηση ΜΚΟ και λαθρομετανάστευση

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους πως αντί να προάγουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Ειδικότερα, ανέδειξε τις αδυναμίες του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και τα ξεκάθαρα ιδεολογικά κριτήρια παροχής χρηματοδότησης. Δεκάδες ΜΚΟ γίνονται αποδέκτες σημαντικών οικονομικών ενισχύσεων με στόχο την προώθηση δήθεν προοδευτικών απόψεων που στην πραγματικότητα στρέφονται εναντίον της ταυτότητας των ευρωπαϊκών Λαών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

«Δυστυχώς, το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», παρά τον όμορφο τίτλο του, αδυνατεί και αυτό να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων. Αντί να δημιουργήσετε ένα πραγματικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της πλούσιας παραδόσεως των Εθνών μας, στην ουσία κατασκευάσατε έναν ακόμη μηχανισμό χρηματοδότησης.

Ακόμα χειρότερα, η συμμετοχή δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αποδεικνύει αληθινούς τους φόβους μας πως πολιτισμός για εσάς είναι μόνο ό,τι συμβαδίζει με τις ιδεολογικές σας θέσεις και εξυπηρετεί τα πολιτικά σας συμφέροντα.

Αδιαφορείτε τόσο για τις ξεχωριστές διαφορετικές κουλτούρες των Λαών μας, όσο και για τις ανησυχίες τους πως αυτές βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο. Σχετικά δε με την νέα δημιουργία, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, αφού όλοι γνωρίζουν πως για να υποστηριχθεί ένα έργο πρέπει να παρουσιάζει συγκεκριμένα πολιτικά και πολιτιστικά διαπιστευτήρια.

Τέλος, σχετικά με την ένταξη λαθρομεταναστών, θεωρώ πως είναι άτοπη η ένταξη τέτοιας πρόβλεψης στο εν λόγω πρόγραμμα, θέτει δε σε σοβαρό κίνδυνο την πολιτιστική ταυτότητα τόσο των Ευρωπαίων, όσο και των ίδιων των λαθρομεταναστών και των χωρών προέλευσης τους, συνιστά δε κεκαλυμμένη μορφή πολιτιστικού ιμπεριαλισμού.»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Ε.Ε. προσπαθεί να κρατήσει όλους τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Μαρτίου 2017.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε πρόεδρε, στις 7 Φεβρουαρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να παραταθούν για τρεις ακόμη μήνες οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας για να παρεμποδιστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στις χώρες αυτές.

Με αυτή την απόφαση, όχι μόνο καταργείται στην πράξη η Συνθήκη Schengen, αλλά παράλληλα επισημοποιείται, θεσμοθετείται θα έλεγα, η αδικία και η διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά ποια λογική οι πέντε προαναφερθείσες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από τους παράνομους μετανάστες από ό,τι κινδυνεύει η Ιταλία και η Ελλάδα, οι οποίες είναι χώρες με εξωτερικά σύνορα, είναι χώρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτές συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, παράνομοι μετανάστες και τούτο όχι για να εγκατασταθούν σε αυτές, αλλά διότι έχουν ωθηθεί να φτάσουν εκεί από την εσφαλμένη πολιτική ανοικτών συνόρων που έχουν εφαρμόσει και οι πέντε χώρες που προανέφερα.  Άρα, λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτή την πολιτική.

Όταν το Συμβούλιο λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις γι’ αυτά τα θέματα, φανταστείτε με ποιο τρόπο θα λάβει αποφάσεις και για τα άλλα σοβαρά θέματα, όπως είναι η ανάπτυξη, η άμυνα και η ασφάλεια, η αντιμετώπιση της ανεργίας και γενικώς το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Advertisements