Τέλος παιχνιδιού: Η Ρωσία ενώνει τον Άσαντ και τους Κούρδους για να απωθήσουν την Τουρκία έξω από τη Βόρεια Συρία

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/main/2017-Mar-5/russia-flag.png

Στο σκάκι, λέγεται κίνηση ρουά ματ.

Η Άγκυρα προσπαθεί να κόψει ένα κομμάτι του εδάφους της Συρίας στο Ιντλίμπ και φαίνεται ότι ίσως τα καταφέρει. Αλλά η Μόσχα έχει αποκλείσει οτιδήποτε όνειρα είχε ο Ερντογάν περί κατάληψης της Μανμπίζ και της γύρω περιοχής.

Για όσους το χάσατε, χθες αποκαλύφτηκε ότι η Ρωσία είχε μεσολαβήσει σε μια συμφωνία μεταξύ του Κουρδικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίζ (MMC) και του Άσαντ, στην οποία, η συριακή κυβέρνηση θα έπαιρνε τον έλεγχο της περιοχής.

Οι Κούρδοι αντιλαμβάνονται ότι η διατήρηση μιας κοσμικής Συρίας είναι αυτό που έχει σημασία.

Η Ρωσία παρενέβη και ένωσε τους Κούρδους με τον Άσαντ, ενώ η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα ήταν απασχολημένες να διαφωνούν για το ποιος θα έπρεπε να ελέγχει την Μανμπίζ.

Ήταν μια ευφυέστατη κίνηση που δεν υλοποιήθηκε όμως χωρίς προετοιμασία. Η Ρωσία πάντα ενδιαφέρονταν να ενώσει τις κουρδικές δυνάμεις YPG και τον Άσαντ για να απωθήσουν την Τουρκία και τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» αντάρτες έξω από τη βόρεια Συρία.

Και τώρα καθώς η ρωσική σημαία ανεμίζει μαζί με το έμβλημα του κουρδικού MMC, χάνεται και το όνειρο του Ερντογάν να δημιουργήσει ένα Ισλαμικό χαλιφάτο στη Συρία.

Φτάσαμε στο τέλος του παιχνιδιού.

Πηγή

 

Advertisements