Λαθρομετανάστρια εκπρόσωπος των Δημοκρατικών απειλεί με βία (στα Ισπανικά)

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/03/06185722/maxresdefault-661x372.jpg

Η επιλογή των Δημοκρατικών μιας λαθρομετανάστριας ονόματι Άστριντ Σίλβα να δώσει μια απάντηση στα Ισπανικά στην ομιλία του Τραμπ στο Κογκρέσο τις 28 Φεβρουαρίου αποτέλεσε προσβολή προς το Ιστορικό Αμερικανικό Έθνος και τη Δημοκρατία των νόμων του. Αλλά αυτό που πέρασε χωρίς να παρατηρηθεί αρκετά είναι ότι η ομιλία της Σίλβα ήταν ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για διχαστικό εθνοτικό μίσος που υποστήριζε μια σαφή και πιστευτή απειλή βίας. Ευτυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Τραμπ γνωρίζει την απάντηση: Απέλαση.

ΟΙ Δημοκρατικοί έφεραν δύο ομιλητές για να απαντήσουν, τον πρώην Κυβερνήτη του Κεντάκι Στηβ Μπεσίρ στα Αγγλικά και την λαθρομετανάστρια Σίλβα στα Ισπανικά.

[ΕΘ: Στην Αμερική, η Σίλβα ανήκει στην κατηγορία των λαθρομεταναστών που υπάγονται στις ευεργετικές διατάξεις ενός νόμου του 2001 για τα παιδιά των λαθρομεταναστών, με τα αρχικά DREAM, εξ ού και αποκαλούνται DREAMer, που ακούγεται όμως όπως η «ονειροπόλος». Κάτι σαν τον δικό μας νόμο που λέει ότι αν το παιδί των λαθρομεταναστών «μετέχει της ημετέρας παιδείας, τότε είναι Έλληνας!]

Πρώτα πρώτα, γιατί οι πολιτικές δηλώσεις να γίνονται σε μια ξένη γλώσσα;

Δεν υποτίθεται ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να  γνωρίζουν Αγγλικά;

Ακόμη χειρότερα, οι δύο διαφορετικές γλώσσες και δύο διαφορετικοί ομιλητές παρουσίασαν δύο διαφορετικά μηνύματα.

Ο πρώην Κυβερνήτης Μπεσίρ απευθύνθηκε στους αγγλόφωνους Αμερικανούς ως γνήσιος συντηρητικός Δημοκρατικός. Όμως το μήνυμα της Σίλβα στην Ισπανική γλώσσα απευθύνονταν στο πλήθος των ισπανόφωνων λαθρομεταναστών, και στην ταυτότητά τους.

Δεύτερον, η Σίλβα είναι μια “DREAMer”, λήπτρια της αυθαίρετης αμνηστίας του Ομπάμα, που αποτελεί ένα προσωρινό νομικό καθεστώς.

Έως τώρα, ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχει καταργήσει το πρόγραμμα αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να το καταργήσει, αλλά απλά να σταματήσει να δέχεται αιτήσεις. Εφόσον το πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια, όλες οι βίζες του τύπου αυτού θα λήξουν ούτως ή άλλως.

Ο Τραμπ έχει επιδείξει μεγάλη επιείκεια για τους DREAMers, αποκαλώντας τους “εξαιρετικά παιδιά” και “απίστευτα παιδιά”. Και υποσχέθηκε ότι  θα τους αντιμετωπίσει με καλωσύνη.

Όμως, παρόλα αυτά, η Σίλβα δεν εκτιμά τη συμπάθεια του Τραμπ για αυτήν και για τους υπόλοιπους DREAMers. [ΕΘ: Μάθημα και για την Ελλάδα, οι ξένοι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν κάτι που τους δώσαμε. Απόδειξη ότι μετά από χρόνια κάνουν ακόμη το σήμα της μεγάλης αλβανίας.]

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της Σίλβα  εδώ  στα Ισπανικά ή εδώ με αγγλικούς υποτίτλους και το πλήρες κείμενο εδώ.

Αμέσως η Άστριντ Σίλβα αυτοπροσδιορίζεται ως “DREAMer” της οποίας η οικογένεια ήλθε εδώ όταν ήταν τεσσάρων ετών,  “αναζητώντας μια καλύτερη ζωή”.  Λέει ότι «εκπροσωπεί τους Δημοκρατικούς, τους Λατίνους και τα 11 εκατομμύρια των χωρίς έγγραφα μεταναστών που είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της χώρας αυτής και που αποτελούν τις αξίες και την υπόσχεση των ΗΠΑ και τους οποίους ο Τραμπ απειλεί με μαζική απέλαση.”

Μετά δηλώνει:

«Η ομιλία του Προέδρου Τραμπ που ακούσαμε πριν από λίγες στιγμές, ήταν διχαστική και ο σκοπός της ήταν να προκαλέσει φόβο και τρόμο στις κοινότητες σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι απόδειξη και προειδοποίηση ότι τα σχέδια και το όραμα του Προέδρου Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών είναι εντελώς αντίθετα με τις αξίες μας ως Δηκοκρατικούς ως Αμερικανούς και ως ανθρώπινα όντα.»

Βαρύ, ειδικά όταν απευθύνεται εναντίον ενός προέδρου που αποκάλεσε τα παιδιά των μεταναστών “εξαιρετικά παιδιά” and “φανταστικά παιδιά”.

Η Σίλβα λέει ότι ο «Τραμπ υπέγραψε διατάγματα που θέτουν ολόκληρη την κοινότητά μας σε κίνδυνο. Έκανε ενέργειες που αποσκοπούν στο να βλάψουν την μεταναστευτική κοινότητα και τους πρόσφυγες.»

Τι εννοεί με τη λέξη «μας»; Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε ενέργειες που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν την Αμερικανική κοινότητα;

Η Σύλβα συνεχίζει ότι ο Τραμπ «…ξοδεύει πόρους για να μετατρέψει τις εργαζόμενες οικογένειες σε στόχους απέλασης. Θέλει να δαπανήσει χιλιάδες εκατομμυρίων δολαρίων για να χτίσει ένα άχρηστο τείχος. Και ψάχνει τρόπο να απαγορέψει την είσοδο στους αδελφούς μας τους Μουσουλμάνους.”

Φαίνεται ότι ταυτίζεται με οποιαδήποτε ομάδα, εκτός από το Ιστορικό Αμερικανικό Έθνος.

Η Σίλβα λέει ότι ο Τραμπ “…έδωσε εντολή στους αστυνομικούς της μετανάστευσης να συλλαμβάνουν και να απελαύνουν κάθε άτομο χωρίς έγγραφα που συναντούν, βασικά νομιμοποιώντας τη ρατσιστική προκατάληψη και θέτοντας σε κίνηση το σχέδιό του της μαζικής απέλασης.»

Είναι απίστευτο πόσο διφορούμενη είναι για μερικούς η απλή εφαρμογή του νόμου Το προφανές καθήκον των αρχών για τη μετανάστευση είναι να συλλαμβάνουν κάθε άτομο χωρίς χαρτιά που συναντούν και αυτό ήταν πάντα.

Η Σίλβα μετά αναφέρεται στην περίπτωση μιας λαθρομετανάστριας μητέρας που “συνελήφθη και απελάθηκε χωρίς λόγο» [Washington Post, 9-2-2017], Στην πραγματικότητα συνελήφθη και απελάθηκε διότι ήταν λαθρομετανάστρια. Και διάφοροι «διαδηλωτές» προσπάθησαν να εμποδίσουν το φορτηγάκι  που την απομάκρυνε.

Η Σίλβα λέει εμφατικά «Σήμερα [η γυναίκα αυτή] είναι  μακριά από τα παιδιά τις που είναι Αμερικανοί πολίτες [δηλαδή, Μωρά Άγκυρες] και είναι ένα παράδειγμα της μεγάλης επίδρασης που έχουν οι πράξεις του Τραμπ σε όλους τους Αμερικανούς γενικά  και όχι μόνο στην κοινότητα αυτών χωρίς έγγραφα.»

Πράγμα που μας θυμίζει ότι πρέπει να κλείσουμε το παράθυρο στον νόμο για τα Μωρά Άγκυρες το συντομότερο δυνατόν. Έτσι ολόκληρη η οικογένεια να μπορεί να απελαθεί μαζί.

Μετά η Σίλβα αρχίζει τα κλισέ για το «ποιοι είμαστε», κλπ. Λέγοντας «Εμείς δεν είμαστε τέτοια χώρα.»

Τι εννοεί «Εμείς;» Μας υποδεικνύει μια ξένη ποιοι θα είμαστε;

Μετά συνεχίζει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ μας γυρίζει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας (να πάλι το «μας»), ποινικοποιώντας οποιονδήποτε είναι διαφορετικός, βάζοντάς μας τον έναν εναντίον του άλλου και στέλνοντας ένα λανθασμένο μήνυμα στον κόσμο, υποθάλποντας έτσι το μίσος και τον θυμό των τρομοκρατικών οργανώσεων εναντίον της χώρας μας.

Ναι, το βλέπω. Οι τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα και του ISIS είναι πολύ θυμωμένοι που ο Τραμπ συλλαμβάνει και απελαύνει τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες. Θυμάστε το παραλήρημα του Οσαμα Μπιν Λάντεν  για τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες;

Μετά η Σίλβα μπαίνει σε άλλα θέματα, περιλαμβανομένης και της Ομπαμακέαρ [Νομοθεσία του Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη] και λέει ότι «Εμείς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είμαστε η ψυχή και η ελπίδα της χώρας αυτής και δεν είμαστε μόνοι μας.»

Και μετά έρχεται η απειλή:

«Οι Δημοκρατικοί έχουν δεσμευτεί να παλέψουν για μας και για την εργαζόμενη μεσαία τάξη. Είναι η γραμμή άμυνάς μας εναντίον του Τραμπ και των επιζήμιων πολιτικών των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, στη Γερουσία και στα δικαστήρια και στους δρόμους.»

«Στους δρόμους;» Δηλαδή, το Δημοκρατικό Κόμμα, μέσω αυτής της λαρθο-εκπροσώπου  απειλεί με βία— του είδους που ήδη έχουμε δει να απευθύνεται εναντίον των πολιτικών συγγεντρώσεων του Τραμπ όπως και το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια;

Υπενθυμίζεται ότι η Άστριντ Σίλβα δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ. Είναι από το Μεξικό όπου οι μη-πολίτες απελαύνονται αν ανακατεύονται στα πολιτικά θέματα του Μεξικού.  Αλλά στις ΗΠΑ, ο οποιοσδήποτε επιτρέπεται να εκπέμπει σε όλη την επικράτεια στέλνοντας τα πολιτικά του μηνύματα σε ένα εθνοτικό υποσύνολο του πληθυσμού, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται παράνομα στη χώρα αυτή.

Το ερώτημα που παραμένει είναι: Θα αρχίσει η αμερικανική κυβέρνηση να εφαρμόζει  τον αμερικανικό νόμο;

Πηγή

[ΕΘ: Πάντως και στην Ελλάδα είμαστε λίγο πιο μπροστά από τις ΗΠΑ. Όταν από το 2009 και το 2010 επί ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ γίνονταν διαβουλεύσεις για την απονομή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, είχαν προσκληθεί εκεί στο βήμα της Βουλής όλοι οι εκπρόσωποι των αλλοδαπών κ.ά. και με περίσσιο θράσος μας υπαγόρευαν τι έπρεπε να ψηφιστεί και μας παραπονούνταν για το υψηλό κόστος της αίτησης για την ιθαγένεια. Τέτοια κατάντια!] 

 

 

Advertisements