Η λαθρομετανάστευση μειώθηκε κατά 40% τον πρώτο μήνα της προεδρίας του Τραμπ

https://cdn2.img.sputniknews.com/images/102344/00/1023440038.jpg

Μαθήματα και για την Ελλάδα. Μια εθνικιστική κυβέρνηση μπορεί να λύσει άμεσα και εύκολα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων μέσω του νοτίου συνόρου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 40% τον πρώτο μήνα της προεδρίας του Τραμπ, ανέφερε η Υπηρεσία Τελωνίων και Προστασίας Συνόρων (CBP) των ΗΠΑ.

«Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο, η ροή των παράνομων διελεύσεων που μετριέται με τις συλλήψεις και την παρεμπόδιση μη αποδεκτών ατόμων στα  νοτιότερα σύνορά μας μειώθηκε κατά 40%» είπε η CBP την Πέμπτη.

Η Υπηρεσία εξήγησε ότι συνήθως καταγράφει μια αύξηση της τάξεως του 10-20 τοις εκατό στις παράνομες διελεύσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

«Από τη στιγμή της εφαρμογής εκ μέρους της κυβέρνησης των Εκτελεστικών Διαταγμάτων για την εφαρμογή των νόμων περί μετανάστευσης, οι συλλήψεις και η λαθρομετανάστευση τείνει προς το χαμηλότερο συνολικό μηνιαίο άθροισμα των τελευταίων πέντε τουλάχιστον ετών» είπε η υπηρεσία CBP.

Η υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες έως την ορκωμοσία του Τραμπ στην προεδρία, υπήρξε μια αύξηση κατά 35% στις συλλήψεις λαθρομεταναστών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Εντούτοις, από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων εκ μέρους του Προέδρου Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου 2017, είδαμε μια δραματική υποχώρηση στους αριθμούς” τόνισε η υπηρεσία και ότι «παρατηρούμε μια αύξηση στις τιμές που χρεώνουν οι διακινητές κατά μήκος του νοτιοδυτικού συνόρου των ΗΠΑ.»

Ο Τραμπ εξέδωσε τρία διατάγματα με σκοπό να μειώσει τη λαθρομετανάστευση, περιλαμβανομένων και μέτρων για την αύξηση των απελάσεων και το χτίσιμο ενός τείχους κατά μήκος του συνόρου με το Μεξικό.

Υπόψιν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν χαλαρή στην εφαρμογή των νόμων, πράγμα που έστελνε ένα ισχυρό σήμα προς τους επίδοξους λαθρομετανάστες, ότι αν διασχίσουν τα σύνορα, θα τους αφήσουν να μπουν. Με τα διατάγματα του Τραμπ, σταμάτησε η πρακτική του «πιάνω και αφήνω ελεύθερους» τους λαθρομετανάστες. Τώρα, μόλις συλλαμβάνονται, αμέσως φυλακίζονται και αρχίζει η διαδικασία απέλασής τους.

[ΕΘ: Το μάθημα για την Ελλάδα είναι προφανές. Όταν εδώ συλλαμβάνεται ένας λαθρομετανάστης και μετά αφήνεται ελεύθερος ουσιαστικά για πάντα, προφανώς αυτό αποτελεί ισχυρό σήμα προς τους συμπατριώτες του αλλά και σε άλλους να έλθουν και εκείνοι στην Ελλάδα.

Αν όμως το σήμα που δίνει η κυβέρνηση αποθαρρύνει τη λαθρομετανάστευση, τότε έχουμε μια άμεση παύση των προσπαθειών για είσοδο στη χώρα. Δηλαδή, θα υπάρξει και αντίδραση εκ μέρους των ίδιων των λαθρομεταναστών που δεν θα προτιμούν πλέον την Ελλάδα.

Αποδεικνύεται ότι, με μια εθνικιστική κυβέρνηση, το λαθρομεταναστευτικό επιλύεται άμεσα.]  

Πηγές εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

 

Advertisements