Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εναντίον του δικτύου των ΜΚΟ του Σόρος στην Ευρώπη

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2016/08/24205604/IBD-soros-081816-newscom-661x372.jpg

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης και της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, έχουν εξαπολύσει μια ομοβροντία κριτικής εναντίον των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι οργανώσεις που σχετίζονται με τον δισεκατομμυριούχο «Αμερικανό» Τζωρτζ Σόρος συγκεντρώνουν την περισσότερη κριτική, καθώς εξέχουσες φυσιογνωμίες όπως ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν και ο Τσέχος Πρόεδρος Μίλος Ζεμάν κατηγόρησαν τις οργανώσεις αυτές ότι ανακατεύονται στα εσωτερικά θέματα των χωρών τους.

Εν τούτοις, ο Ανατόλι Πετρένκο, καθηγητής στην Ακαδημία Κοινωνικής Διοίκησης, είπε στο ραδιόφωνο του Σπούτνικ ότι παρά την αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών, οι ΗΠΑ είναι απίθανο να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για να προάγει το πρόγραμμά της στις ξένες χώρες.

«Ας πούμε ότι είναι μια εύκολη μέθοδος ‘εξαγωγής της δημοκρατίας’, τρόπος του λέγειν. Ίσως  θα συμβεί κάποιος μετασχηματισμός και θα στραφούν σε περισσότερο εκλεπτυσμένες μεθόδους, αντί να ωθούν τους ανθρώπους στους δρόμους» είπε ο Πετρένκο.

Επίσης εξέφρασε τον σκεπτικισμό του σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι οργανώσεις αυτές δεν σχετίζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Οτιδήποτε κάνουν αυτές οι οργανώσεις, το κάνουν δαπανώντας κάποια χρήματα, χρήματα που εισπράττουν από τον προϋπολογισμό. Δεν είναι  μόνο τα χρήματα που δαπανά ο Σόρος για να προάγει τη δημοκρατία στον κόσμο», εξήγησε ο Πετρένκο.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνταλτ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προσπαθήσουν πλέον να επιβάλουν το δικό τους πολιτικό σύστημα σε άλλες χώρες και σύμφωνα με τον Πετρένκο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεώρησαν τη δήλωση αυτή ως ένα είδος σήματος προς αυτούς.

«Προφανώς θεώρησαν τη δήλωση του Τραμπ σχετικά με την αποφυγή εκ μέρους των ΗΠΑ να επιβάλλουν τη δημοκρατία τους σε άλλους ως σήμα ότι τώρα μπορούν αθόρυβα να περιορίσουν τις δραστηριότητες των οργανισμών αυτών (δηλαδή, των ΜΚΟ που υποστηρίζονταν από τις ΗΠΑ) στις χώρες τους. Εντούτοις, παραμένει να διαπιστωθεί αν οι ηγέτες αυτοί θα κάνουν κάτι τελικά», παρατήρησε ο καθηγητής.

[ΕΘ: Πάντως, αν πιστέψουμε τη δήλωση του Τραμπ περί μη ανάμιξης στα εσωτερικά των άλλων χωρών, αυτό αργά ή γρήγορα θα μεταφραστεί σε ξήλωμα του δικτύου του Σόρος. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο καθηγητής όμως, διότι ο ίδιος ο Σόρος έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για να μην εκλεγεί ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ και συνεχίζει να δαπανά χρήματα για να τον ανατρέψει. Επομένως, η κατάσταση έχει αλλάξει και τα δίκτυα του Σόρος όπως το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας, ίσως βρίσκονται στα τελευταία τους. Μακάρι, διότι στην Ελλάδα λύνουν και δένουν οι οργανώσεις αυτές και καθορίζουν την πολιτική της χώρας μας, υποστηρίζοντας τη λαθρομετανάστευση και τους νόμους υπέρ των αλλοδαπών και εναντίον των Ελλήνων.]

Πηγή

 

Advertisements