Βίκτωρ Ορμπάν: Η μετανάστευση είναι ο Δούρειος Ίππος της τρομοκρατίας

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/03/12173730/fence-648269.jpg
Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν αμύνεται σθεναρά υπέρ του έθνους κράτους, ιδιαίτερα του δικού του κράτους τη σημερινή εποχή της εισβολής. Οι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι τους Μουσουλμάνους στην Ανατολική Ευρώπη, όπου η οθωμανική τυραννία είχε επεκταθεί στην περιοχή. Μέρος της Ουγγαρίας είχε σκλαβωθεί για αιώνες από τους Οθωμανούς στη Μάχη του Μοχάτς  το 1526.

Στην εικόνα κατωτέρω άνδρες από τη Μέση Ανατολή συγκεντρώνονται στον σταθμό της Βουδαπέστης το 2015, ελπίζοντας να πάρουν ένα τραίνο για την γενναιόδωρη Γερμανία των επιδομάτων.

https://i0.wp.com/www.limitstogrowth.org/ltg-uploads/2015/09/BudapestMiddleEastMenJamTrainStation.jpg

Ακολουθεί μια πρόσφατη ομιλία του Ορμπάν προς τους αποφοίτους της σχολής συνοριοφυλάκων της Ουγγαρίας.

Πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν: «Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί γονείς και μέλη των οικογενειών των αποφοίτων, ήλθαμε σήμερα εδώ για να παραστούμε μάρτυρες στους όρκους των αποφοίτων. Όρκους σύμφωνα με τους οποίους υπόσχονται ότι θα υπερασπιστούν, αν παραστεί ανάγκη και με τη ζωή τους, την Ουγγαρία και τις Ουγγρικές οικογένειες. Να υπερασπιστούν την πατρίδα μας, τις γυναίκες μας, τα σπίτια μας και τα παιδιά μας…

Αυτή είναι μια μακραίωνη ηθική εντολή. Η εντολή αυτή προσλαμβάνει ιδιαίτερη σοβαρότητα την παρούσα στιγμή. Σήμερα δεν διορίζεστε απλώς και δεν αρχίζετε απλώς να δουλεύετε. Όχι. Σήμερα αρχίζετε να υπηρετείτε την πατρίδα μας και τον Ουγγρικό λαό. Με αυτό αποδέχεστε ένα ανώτερο κάλεσμα. Εσείς, σεβαστοί ορκιζόμενοι, πρέπει να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Σας ζητώ να είστε υπερήφανοι, διότι το έργο σας και η αποφασιστικότητά σας είναι βασική προϋπόθεση για το ειρηνικό μέλλον της Ευρώπης και της Ουγγαρίας.

Πρέπει επίσης να είστε υπερήφανοι που σήμερα συμμετέχετε σε μια δοκιμασμένη μονάδα, που απεδείχθη ικανή να ανταποκριθεί στην πιο δύσκολη πρόκληση, στους πολεμιστές των συνόρων μας της σύγχρονης εποχής, την ένστολη κοινότητα της αστυνομίας της Ουγγαρίας, τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες των συνόρων μας, στους οποίους είμαστε ευγνώμονες για το ότι σήμερα ζούμε με ειρήνη και ασφάλεια.

Σεβαστές κυρίες και κύριοι, επιλέγουν μια δύσκολη εποχή για να παρουσιαστούν στα καθήκοντά τους. Αν και οι ημερήσιες αναφορές δεν κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες, αλλά μόνο για περίπου διακόσιους παρανόμους που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορά μας, δεν μπορούμε  να καθόμαστε αναπαυτικά. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Αυτή τη σγιγμή, ακόμη και αυτήν ακριβώς τη στιγμή, είμαστε υπό πολιορκία. Η παλίρροια των μεταναστών έχει κοπάσει αλλά δεν έχει τελειώσει. Αυτό που συνέβη είναι ότι μεταξύ δύο μεγάλων επιθέσεων πήραμε ανάσα για να ενισχύσουμε τις γραμμές της αμύνης μας, για να στρατολογήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις μας και να τις θέσουμε σε υπηρεσία. Η καταιγίδα δεν έχει κοπάσει. Έχει απλά ησυχάσει λίγο. Η πίεση στα σύνορά μας τα επόμενα χρόνια δεν θα σταματήσει.

Υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια που προετοιμάζονται, ελπίζοντας για  μια καλύτερη ζωή, να αρχίσουν το ταξίδι τους. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες σκέπτονται να αρχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!  Το αντίθετο, μάλλον κάνουν το έργο μας δυσκολότερο. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε μόνο να υπολογίζουμε στον εαυτό μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας μόνοι μας.

Η μεταναστευτική  κρίση, σεβαστές κυρίες και κύριοι, θα συνεχίσει μέχρι τα αίτια που τις προκαλούν να επιλυθούν. Θα παραμείνουν στην ατζέντα μέχρι που όλοι να παραδεχθούν ότι η μετανάστευση είναι ο Δούρειος Ίππος της τρομοκρατίας. Αυτοί που έρχονται σ’ εμάς δεν θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον πολιτισμό μας, αλλά σύμφωνα με τον δικό τους, υπό  ευρωπαϊκά επίπεδα ζωής.

Σεβαστές κυρίες και κύριοι, σεβαστοί ορκιζόμενοι, θα ήθελα να σας ζητήσω να είστε αποφασιστικοί και ανθρώπινοι. Επιτελέστε τα καθήκοντά σας εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον νόμο, αλλά και με επίδειξη ανθρωπιάς. Σήμερα εισέρχεσθε στην υπηρεσία του νόμου. Και ο νόμος εφαρμόζεται για όλους. Περιλαμβάνει αυτούς τους μετανάστες που θέλουν παράνομα να διασχίσουν τα επίσημα σύνορα της Ουγγαρίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί με οποιαδήποτε φλυαρία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα τελευταία δύο χρόνια μας δίδαξαν ότι μπορούμε να αντισταθούμε στη μεταναστευτική πίεση αν επιδείξουμε δύναμη και ενότητα. Μέχρι τώρα έχουμε επιτύχει. Για τον λόγο αυτόν, μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες που η Ουγγαρία σήμερα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης. Αν ο κόσμος δει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, αν δει ότι ο ισχυροποιημένος φράκτης στα σύνορα της Ουγγαρίας είναι απροσπέλαστος και αν επιμείνουμε στους δικούς μας νόμους και δεν αμφιταλαντευτούμε ούτε για  μια στιγμή, τότε κανείς δεν θα επιχειρήσει να εισέλθει στην Ουγγαρία παράνομα. Ο Ουγγρικός λαός έχει το δικαίωμα να αναμένει ότι τα μόνα άτομα που μπορούν να μπουν στο έδαφος της Ουγγαρίας είναι αυτοί που έχουν εξεταστεί διεξοδικά και των οποίων η ταυτότητα έχει επιβεβαιωθεί. Ποιος είναι ο σκοπός τους και τι θέλουν.

Σεβαστές κυρίες και κύριοι, εμείς οι Ούγγροι δεν θέλουμε πράγματα που δεν γίνονται. Το αντίθετο: Θέλουμε απλά πράγματα. Θέλουμε τη χώρα εκείνη όπου οι Ούγγροι θα μπορούν ευτυχισμένα να αρχίσουν μια οικογένεια, διότι ξέρουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν καλύτερη ζωή από τη δική τους. Θέλουμε μια Ουγγαρία όπου όλοι θα έχουν δουλειά και όπου όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν την εκτίμηση που δικαιούνται, με βάση τη συνεισφορά τους. Θέλουμε το είδος της Ουγγαρίας και το είδος της Ευρώπης, όπου το να είναι κανείς Ούγγρος σημαίνει υπερηφάνεια και εκτίμηση. Όπου οι παραδόσεις μας θα γίνονται σεβαστές, όπου η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας θα γίνονται σεβαστά. Εμείς οι Ούγγροι θέλουμε αυτήν την Ευρώπη όπου μπορούμε να ζήσουμε την ουγγρική ζωή μας. Διότι στην Ουγγαρία αυτή, που βρίσκεται στις καρδιές μας, η πρώτη αναγκαία συνθήκη είναι η ασφάλεια.

Και η ασφαλής ζωή μπορεί να βρεθεί μόνον εκεί που ο νόμος και η τάξη προστατεύονται από τους εμψυχωμένους ενστόλους μας που μας προστατεύουν και που έχουν ορκιστεί να το κάνουν αυτό. Άνθρωποι σαν εσάς. Που είναι θαρραλέοι, αποφασιστικοί, προετοιμασμένοι και έτοιμοι να εκπληρώσουν το καθήκον τους και να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Είστε ταυτόχρονα οι υπερασπιστές της ελεύθερης ουγγρικής ζωής και του ελπιδοφόρου ουγγρικού μέλλοντος. Σας προτρέπω να είστε τόσο υπερήφανοι για τον εαυτό σας όπως εμείς είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Για το έργο σας, σας εύχομαι τόλμη και αντοχή. Για τις οικογένειές σας, σας εύχομαι υγεία. Ο Θεός να ευλογεί την Ουγγαρία!»

[ΕΘ: Διαβάζοντας την ομιλία του Ορμπάν, πρωθυπουργού που προέρχεται μάλιστα από ένα κεντροδεξιό κόμμα, δεν μπορούμε παρά να συγκινηθούμε για τον πατριωτισμό και την ειλικρίνεια που αποπνέει η ομιλία αυτή.

Και διερωτώμεθα, γιατί οι δικοί μας πρωθυπουργοί όταν βγάζουν λόγο είναι σαν να μιλούν εκ  μέρους κάποιας άλλης χώρας, εκτός της Ελλάδας; Ίσως επειδή είναι προδότες, όπως τους αποκαλούν στο διαδίκτυο, αλλά ίσως πρέπει να το δούμε λίγο διαφορετικά. Ο προδότης κατά κάποιον τρόπο είναι ένα σημαντικό ον, ένα μέλος ενός ζωντανού οργανισμού που στρέφεται εναντίον των υπολοίπων μελών, ένας καρκίνος πολύτιμος για τη βαρύτητα της προδοσίας του, ένας Εφιάλτης που η κοινωνία τον καταδικάζει και τον καταριέται εις τους αιώνας των αιώνων.

Οι πολιτικοί μας όμως αυτοί δεν είναι ακριβώς προδότες. Είναι μάλλον σαν στελέχη εχθρικών δυνάμεων κατοχής στη χώρα μας.]

Brenda Walker

Πηγή

 

Advertisements