Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για οικονομία, ισλαμική τρομοκρατία και εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.- 6 ΒΙΝΤΕΟ

Ελ. Συναδινός: Απόφαση για περισσότερη Ευρώπη και λιγότερη πατρίδα και έθνος, θα βρει αντιμέτωπους τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις δυνατότητες που προσφέρει η Συνθήκη της Λισαβόνας τονίζοντας ότι, κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας δεν υφίσταται όσο υπάρχουν χώρες όπως η Τουρκία και τα Σκόπια, με την πρώτη να απειλεί συνεχώς την Ελλάδα αμφισβητώντας κυριαρχικά της δικαιώματα και με τη δεύτερη να προσπαθεί διακαώς, οικειοποιούμενη τη μακεδονική ταυτότητα, να κλέψει την ιστορία της. Η εθνική κυριαρχία στα κράτη-μέλη, η εδαφική τους ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία τους είναι αποκλειστική τους ευθύνη και εξασφαλίζεται αυτοκυριαρχικά και μέσω συμμαχιών μεταξύ κρατών που έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε Πρόεδρε, η έκθεση προωθεί την επιπλέον εμβάθυνση της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, το οποίο αποτελεί παρέκκλιση των γενικών στόχων των Διατάξεων της Συνθήκης και εμπεριέχει διασταλτική ερμηνεία. Κανείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόγειες πολιτικές επιδιώξεις, δεν έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να αλλάζει τη Συνθήκη κατά το δοκούν. Η Συνθήκη μπορεί να αναθεωρηθεί, όπως ορίζει η συνταγματική τάξη των κρατών μελών, αποκλειστικά με την επικύρωση των εθνικών κοινοβουλίων ή μέσω δημοψηφισμάτων.

Όμως, αν τεθεί στην κρίση των πολιτών, η απόφαση για περισσότερη Ευρώπη και λιγότερη Πατρίδα και Έθνος, θα καταψηφιστεί, όπως καταψηφίστηκε το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα σε αντίστοιχα δημοψηφίσματα. Θα ήταν λάθος να υπάρχει εξομοίωση ή προσπάθεια περαιτέρω ενωσιακής σύγκλισης των εθνικών αναγκών και προκλήσεων. Δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω συμβιβασμούς στις εθνικές προτεραιότητες. Κανένα κράτος μέλος δεν θα διαθέσει το στρατό του ως αναλώσιμο πιόνι στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας δεν υφίσταται και ούτε θα υπάρξει, όσο η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα και απειλεί με casus belliτην Ελλάδα, κατέχει παράνομα το 1/3 του εδάφους της Κύπρου και δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι προτεινόμενες ονομαστικές συνταγματικές, νομικές και θεσμικές επιπτώσεις δε θα κάμψουν όσους προκλητικά εγείρουν αλυτρωτικές αξιώσεις. Παράδειγμα η χώρα των Σκοπίων, που κλέβει την ιστορία της Ελλάδας, και μιλά για «μακεδονική ταυτότητα, έθνος και γλώσσα».

Όσο και να επιδιώκετε να περιοριστεί η εθνική κυριαρχία στα κράτη-μέλη, η εδαφική τους ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία τους είναι αποκλειστική τους ευθύνη και εξασφαλίζεται αυτοκυριαρχικά και μέσω συμμαχιών μεταξύ κρατών που έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις.»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαν τον Τιτανικό»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τα συμπεράσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 9 και 10 Μαρτίου 2017, η οποία περιλαμβάνει τη δήλωση της Ρώμης.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε πρόεδρε, η συζήτηση για τη Λευκή Βίβλο είναι μία ομολογία της πλήρους αποτυχίας του ηγετικού κύκλου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να χειριστεί τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον ευρωπαίο πολίτη.

Αλήθεια ποιος θα περίμενε, εξήντα χρόνια μετά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ότι η Ευρώπη θα είχε διχαστεί, ότι αντί να υπάρχουν εθνικά ανεξάρτητα και ισότιμα κράτη θα υπήρχε μία γερμανοκρατούμενη Ευρώπη; Ποιος θα περίμενε ότι θα είχε επιβληθεί νέα Ευρώπη δύο και περισσοτέρων ταχυτήτων και οι ευρωπαίοι πολίτες θα είχαν χωριστεί σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας; Ποιος περίμενε ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης, και κυρίως η Ελλάδα και η Ιταλία, θα είχαν κατακλυστεί από εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που απειλούν την ύπαρξή τους; Τέλος, ποιος θα περίμενε ότι, αντί της πολυδιαφημισμένης αλληλεγγύης, ο ελληνικός λαός επί 7 συνεχόμενα χρόνια και ποιος ξέρει για πόσα ακόμη θα υπέφερε χάριν της εξυπηρετήσεως της πολιτικής της Γερμανίας;

Έχετε μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα τεράστιο Τιτανικό και σε λίγες μέρες ετοιμάζεστε να γιορτάσετε πάνω σ’ αυτόν, αδιαφορώντας για το ναυάγιο που επέρχεται με μαθηματική ακρίβεια

Λ. Φουντούλης: Σταματήστε την νεό-αποικιακή δραστηριότητα των πολυεθνικών

Στην συζήτηση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στα Στρασβούργο σχετικά με την εισαγωγή μετάλλων και μεταλλευμάτων από περιοχές που ελέγχονται από τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως είναι ανεδαφική η πρόβλεψη για  αυτό-πιστοποίηση των εταιριών και γίνεται μόνο και μόνο για να τους προσφέρει άλλοθι ώστε να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους. Τέλος, ζήτησε την πλήρη απαγόρευση των νέο-αποικιακών πολιτικών των πολυεθνικών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

‘Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο διεθνές εμπόριο ορυκτών που προέρχονται από ασταθείς περιοχές του κόσμου και στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών αναπτυσσομένων χωρών από ευρωπαϊκές εταιρίες. Δυστυχώς, παρά τις συζητήσεις μας εδώ δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή, καθώς το οικονομικό όφελος από αυτές τις δραστηριότητες είναι πάρα πολύ μεγάλο. Τόσο μεγάλο που κάποιοι βρίσκουν τρόπους να νομιμοποιούν την παρανομία υπέρ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις χώρες τους.

Τα μεταλλουργεία και οι εγκαταστάσεις εξευγενισμού είναι ένα σημαντικό σημείο στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού ορυκτών και είναι το τελευταίο στάδιο στο οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί αποτελεσματικά η επαλήθευση των πληροφοριών σχετικά με την προέλευση των ορυκτών και την αλυσίδα επιτήρησης. Μετά από αυτό το στάδιο της μεταβολής συχνά θεωρείται ανέφικτη η ανίχνευση της προέλευσης των ορυκτών. Αυτό όμως δεν εγγυάται σε κανέναν ότι μπορεί να δηλώνεται διαφορετικό μεταλλείο προέλευσης από το πραγματικό προκειμένου να συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις που ορίζει η αυτοπιστοποίηση.

Ως γνωστόν κατά την εξόρυξη καταπατούνται όλα τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα. Η μόνη λύση είναι η πλήρης απαγόρευση των εισαγωγών από εμπόλεμες περιοχές, στις οποίες τον έλεγχο έχουν παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα κέρδη από την εξόρυξη και το εμπόριο, για την συνέχιση των εγκληματικών ενεργειών τους. Πρέπει να απαγορεύσουμε την δραστηριότητα ευρωπαϊκών εταιριών στις περιοχές αυτές.

Όσον αφορά την αυτοπιστοποίηση γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως δεν πρόκειται να αποδώσει. Κατά την γνώμη μου η αυτοπιστοποίηση θα είναι ένα συγχωροχάρτι της Ε.Ε προς τις εταιρείες αυτές στο όνομα της ανταγωνιστικότητας έναντι τρίτων χωρών.»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πρέπει να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες από την Μέση Ανατολή»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια τη συζητήσεως για το Ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ασφάλεια: ένας χρόνος μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε Πρόεδρε, σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από την εκδήλωση των  τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, έχει αυξηθεί ο αριθμός τους, ο κόσμος έχει μάθει να ζει με την απειλή και αποδέχεται ως αναγκαία την παρουσία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη. Παρά τις οικονομικές επιπτώσεις που είχαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις και τις αλλαγές που επέφεραν στην καθημερινότητά τους, οι κάτοικοι των Βρυξελλών αισθάνονται το συναίσθημα της ασφάλειας.

Όμως ο κίνδυνος για την επανάληψη ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, παρά το γεγονός ότι έχει περιορισθεί σημαντικά, δεν μπορεί να εκλείψει. Και αυτός προέρχεται από πιθανή δράση μεμονωμένων τρομοκρατών, οι οποίοι, επειδή ακριβώς δεν είναι ακόμη ύποπτοι, εκμεταλλεύονται το γεγονός, έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και υπέρ αυτών το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Τέλος, δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω ότι, αν θέλουμε να εμποδίσουμε την είσοδο εισαγομένων τρομοκρατών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας».

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συνόδους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά το 2017.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κυρία Πρόεδρε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σημαντικός παράγοντας στη διεθνή πολιτική σκηνή οφείλει να συνεργάζεται με τον ΟΗΕ σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις περιοχές της Γης, θέτοντας βεβαίως κάποιες προτεραιότητες. Οι προτεραιότητες αυτές πρέπει να αρχίζουν από την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών στα κράτη μέλη, να επεκτείνονται στις υπό ένταξη χώρες και κατόπιν να επεκτείνονται και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ένα βασικό δικαίωμα του ατόμου είναι το δικαίωμα στην κατοικία. Το δικαίωμα αυτό παραβιάζεται σε μεγάλο βαθμό, κυρίως στον Ευρωπαϊκό Νότο και ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, η οποία είναι κατεστραμμένη από την εφαρμογή των Μνημονίων. Επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, οι τράπεζες τα παίρνουν και τα εκχωρούν σε ξένες εταιρείες.

Οι εταιρείες αυτές τα αγοράζουν με χαμηλό τίμημα, αφαιρούν τα σπίτια από τους Έλληνες και τα δίδουν σε διεθνείς ΜΚΟ, οι οποίες προτίθενται να εγκαταστήσουν σ’ αυτά παράνομους μετανάστες. Επισημαίνω επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσέχει τη συνεργασία της με τις διεθνείς ΜΚΟ, κυρίως αυτές που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι αυτές αναπτύσσουν παράνομες δραστηριότητες. Έχει αποδειχθεί ότι κερδοσκοπούν συνεργαζόμενες με διακινητές παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα«.

Eλ. Συναδινός: Η διάκριση των εξουσιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και κάθε προσπάθεια χειραφέτησης της Δικαιοσύνης παραπέμπει σε δημοκρατίες τύπου Στάλιν

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την κατάσταση στην Κριμαία τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποκρίνεται και δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της τοποθετώντας  τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά της συμφέροντα πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη, καθόσον στην Τουρκία που καταλαμβάνει το 1/3 της Κύπρου χαρίζει δισεκατομμύρια, υπόσχεται ένταξη και ανέχεται τη δικτατορική συμπεριφορά του Ερντογάν, ενώ αντίθετα στη Ρωσία η οποία προσάρτησε ειρηνικά την Κριμαία, αποδίδει ευθύνες, την κατηγορεί και της επιβάλει κυρώσεις.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε Πρόεδρε, είναι εγκληματική ενέργεια όταν χώρα, εισβάλει με τις ένοπλες δυνάμεις της στο έδαφος μίας άλλης, προβαίνει σε εκδιώξεις, καταστροφές θρησκευτικών τόπων λατρείας, κατασχέσεις περιουσιών και παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

Αναφέρομαι στην Τουρκία που το 1974 κατέλαβε το 1/3 του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεχίζει ανενόχλητη να εγκληματεί κατά κράτους μέλους της Ένωσης μη αναγνωρίζοντας την υπόστασή του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί αδικαιολόγητα, ότι η ειρηνική προσάρτηση της Κριμαίας αποτελεί περίπτωση παράνομης εισβολής  και κατηγορεί, επιβάλει κυρώσεις και καταδικαστικές πολιτικές στη Ρωσία.

Στην Τουρκία αντιθέτως χαρίζει δισεκατομμύρια, υπόσχεται ένταξη και ανέχεται τη δικτατορική συμπεριφορά του Ερντογάν. Αυτό είναι υποκρισία και δείχνει ότι η Ένωση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της και τοποθετεί τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά της συμφέροντα πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη.

Τέλος να επισημάνω ότι είναι απαράδεκτο, σε εκθέσεις του ΕΚ να ζητάμε από το Συμβούλιο, να ασκεί πιέσεις στο Διεθνές Δικαστήριο. Η διάκριση των εξουσιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και κάθε προσπάθεια χειραφέτησης της Δικαιοσύνης παραπέμπει σε δημοκρατίες τύπου Στάλιν

Advertisements