Ο Τραμπ προτείνει περικοπές στην οικονομική βοήθεια προς άλλες χώρες

https://i1.wp.com/www.limitstogrowth.org/ltg-uploads/2017/03/ForeignAidSpending2016.jpg

«Η ξένη βοήθεια παίρνει χρήματα από τους φτωχούς σε μια πλούσια χώρα και τα δίνει στους πλούσιους σε μια φτωχή χώρα.» Ρον Πωλ, πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θα μειωθεί η ξένη βοήθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που έχει παράδοση να σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων; Μόλις πληροφορήθηκαν για την πρόθεση του Τραμπ, οι συνήθεις διεφθαρμένοι αποδέκτες των χρημάτων αυτών άρχισαν να φωνάζουν στα ΜΜΕ:

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα ανέφερε ότι συναγερμός εκπέμπεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το γερμανικό DW σχολίασε ότι οι περικοπές θα “περιορίσουν την επιρροή των ΗΠΑ”, υπονοώντας ότι η καλή συμπεριφορά διατηρείται μέσω της αμερικανικής δωροδοκίας.

Το BBC χαρακτήρισε τις περικοπές ως “στρίμωγμα” παρά το γεγονός ότι η μείωση είναι μόνο 28 τοις εκατό των σπάταλων δαπανών σε αδιαφανείς χώρες.

Στην ανωτέρω εικόνα, κατά τη θητεία του ο Μπαράκ Χουσέϊν Ομπάμα ξόδεψε αφειδώς σε διεφθαρμένα καθεστώτα σε όλη την Αφρική και σε όλον τον Ισλαμικό κόσμο. Το διάγραμμα εξηγεί πώς θα κατανέμονταν η βοήθεια των ΗΠΑ προς άλλες χώρες. Το Ισραήλ πήρε τη μερίδα του λέοντος.

Θα δοθούν περισσότερα δισεκατομμύρια στο Αφγανιστάν; Προσπάθειες για να δημιουργηθεί το μελλοντικό «Ταλιμπανιστάν» είναι η υπέρτατη ανοησία και σπατάλη διότι η βοήθεια δεν είναι αποτελεσματική και έχει τροφοδοτήσει τη διαφθορά.

Αντίθετα ο Πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για να θέσει υπό περιορισμό το Ισλάμ διότι αυτό το τυραννικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί.

Επίσης, θα σταματήσουν επιτέλους οι ΗΠΑ να χορηγούν βοήθεια σε ένα από τα πλουσιότερα κράτη στη Γη; Το Μεξικό είναι 15ο ως προς το παγκόσμιο ΑΕΠ αλλά η ανόητη Αμερική έδωσε σ’ αυτό το διεφθαρμένο κράτος των ναρκωτικών 2 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη δεκαετία.

[ΕΘ: ΟΙ ΗΠΑ πρέπει να ζυγίσουν καλά τα οφέλη από την οικονομική βοήθεια και το κόστος. Το δημόσιο χρέος της έχει ξεπεράσει το 105% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις.]

Πηγή

 

Advertisements