Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Τοποθετήσεις βουλευτών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς σχετικά με την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Ο κ. Παππάς αρχικά αναφέρθηκε στην ιστορία και την αρχαιότητα της Ελληνικής Γλώσσας συνοψίζοντας πως αν δεν υπήρχε Ελλάδα, δεν θα υπήρχε και Ευρώπη. Τόνισε, επίσης, πως η αρχαία Ελληνική θα πρέπει να μαθαίνεται από μικρή ηλικία καθώς είναι μια άρτια γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στον σχηματισμό της προσωπικότητας του ατόμου.

Τέλος, στηλίτευσε τόσο την αγένεια του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, που αποχώρησε κατά την διάρκεια της εισήγησης της Χρυσής Αυγής, όσο και την αντικοινοβουλευτική του συμπεριφορά στο να μην έρχεται να απαντήσει στην Ολομέλεια σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Παππά σχετικά με το Τάμα του Έθνους.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου αποχώρησε από την επιτροπή χωρίς να απαντήσει για 4η φορά στην ερώτηση του κ. Παππά, απαξιώνοντας εκ νέου και συνεχώς τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στην επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς μίλησε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι η γλώσσα των Ελλήνων είναι εθνικός αλλά και παγκόσμιος θησαυρός, ο οποίος και πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς.

Η γλώσσα είναι ταυτότητα γι’ αυτό και η νέα τάση των greeklish καταδεικνύει την πνευματική ένδεια που κυριαρχεί στην σημερινή εποχή. Η προστασία λοιπόν της γλώσσας των προγόνων μας είναι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα κάθε πολίτη.

Ο Αντώνης Γρέγος ολοκλήρωσε τον λόγο του αναφερόμενος στην συμβολή των Ομογενών αλλά και της Εκκλησίας για την διατήρηση και ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

[ΕΘ: Κοιτάζονας την κατάντια της γλώσσας στην τηλεόραση, στα περιοδικά, τις εφημερίδες, τα κοινωνικά δίκτυα με τα γκρίκλις και το σιχαμερό ανακάτεμα των Αγγλικών με τα Ελληνικά, σκεφτόμαστε πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό. Τα κόμματα του φερόμενου ως συνταγματικού τόξου είναι υπεύθυνα με τις αποφάσεις που πήραν τα τελευταία 35 τουλάχιστον χρόνια με σκοπό τη διάλυση της γλώσσας. Οι διεθνιστές αριστεροί και δεξιοί προφανώς δεν νοιάζονται αν χαθεί η Ελληνική Γλώσσα μαζί με τους Έλληνες. Αποδεικνύεται ότι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για τη διατήρηση του Ελληνικού Πολιτισμού είναι η Χρυσή Αυγή.]

Advertisements