Μειώνει δραστικά τις στρατιωτικές δαπάνες

Σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Ρωσική Ομοσπονδία βάσει αποφάσεων που ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια περίοδο που το νεοιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Ανατολική Ευρώπη, η Βαλτική και τα Βαλκάνια απειλούνται από την ρωσική «αρκούδα», η Μόσχα αποφασίζει την δραστική μείωση των στρατιωτικών της δαπανών. Ουσιαστικά με αυτή την ρουά-ματ κίνηση ο Πούτιν αφαιρεί το οξυγόνο από την αναπνοή του πολεμοκάπηλου ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση της Μόσχας κάνει λόγο για μείωση κατά 25% αρχικά των στρατιωτικών δαπανών, με αποτέλεσμα η σιωνιστική νομενκλατούρα της Ατλαντικής Συμμαχίας να έχει ήδη αρχίσει να ανησυχεί για το μέλλον του στρατιωτικοβιομηχανικού της συμπλέγματος. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ σε αυτή την εξαγγελία της Μόσχας, μια εξαγγελία με την οποία η προς Ανατολάς εξάπλωση της Συμμαχίας γίνεται άνευ αντικειμένου. Προφανώς η εξαγγελθείσα μείωση των στρατιωτικών δαπανών θα πρέπει να σταχυολογηθεί ως κίνηση καλής θέλησης του Πούτιν προς τον Τραμπ και ως δείγμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των δυο ανδρών.

Οι γραφειοκράτες του ΝΑΤΟ θα χρειασθούν αρκετή προσπάθεια για να ερμηνεύσουν την νέα στρατηγική της Μόσχας στην Ευρώπη, καθώς και την πραγματική έκταση αυτής της κίνησης που ουσιαστικά οδηγεί σε μερικό αφοπλισμό ή ακόμη και διάλυση της Ατλαντικής Συμμαχίας, ενός οργανισμού που όπως έχει δηλώσει ο Τραμπ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τυχόν απαξιωτική αντίδραση της Ατλαντικής Συμμαχίας σε αυτή την πρωτοβουλία της Μόσχας θα φανερώσει για μια ακόμη φορά το αληθινό προσωπείο της πολιτικής του ΝΑΤΟ την μετασοβιετική εποχή, μια πολιτική που ξεκάθαρα εξυπηρετεί τα σιωνιστικά συμφέροντα και την Παγκοσμιοποίηση.

Γ. Λιναρδής

[ΕΘ: Όπως λέει και το άρθρο, πρόκειται μια στραγηγική καλής θέλησης, δηλαδή, ένα σήμα προς το ΝΑΤΟ. Δίνει την ευκαιρία για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών σε όλον τον κόσμο, για να μεταφερθούν πόροι προς την ειρηνικής φύσεως οικονομική ανάπτυξη. Κανονικά ο Τραμπ και η δυτικοί γενικά πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία αυτή. Βέβαια σημασία έχει και τι θα κάνουν και άλλες χώρες όπως η Κίνα. Ακούγονται φήμες για μείωση του στρατιωτικού προσωπικού της Κίνας και ότι ολόκληρες στρατιές καταργούνται, αλλά είναι ανεπιβεβαίωτες και μπορεί να είναι απλώς ζήτημα σηματοδότησης προς το ΝΑΤΟ.]

Advertisements