Οι αρχηγοί 27 (και όχι 28) χωρών της ΕΕ υπογράφουν τη Διακήρυξη της Ρώμης

https://cdn5.img.sputniknews.com/images/105090/58/1050905811.jpg

Η Διακήρυξη είναι το κύριο αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Ρώμης στις 25 Μαρτίου 2017, που ήταν αφιερωμένη στην εξηκοστή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, η οποία έθεσε τα θεμέλια για την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1957. Οι αρχηγοί εξέφρασαν την επιθυμία τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις από κοινού, με ενότητα και να θέσουν προτεραιότητες για το μέλλον: Την ασφάλεια, την ευημερία, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική και ισχυρές θέσεις στην παγκόσμια σκηνή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις, τόσο παγκόσμιες όσο και εγχώριες: Τοπικές συγκρούσεις, τρομοκρατία, αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις, προστατευτισμό και κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες… Θα κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρότερη και πιο ανθεκτική μέσω ακόμη μεγαλύτερης ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας και θα σεβαστούμε τους κοινούς κανόνες,» έλεγε η διακήρυξη.

[ΕΘ1: Ένα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμμετείχε στην επετειακή διάσκεψη της Ρώμης, καθώς έχει αποφασίσει με δημοψήφισμα από τις 23-6-2016 να βγει από την ΕΕ. Τα παραπάνω συγκινητικά λόγια της Διακήρυξης δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, διότι η ΕΕ είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει μέχρι το τέλος του 2017, τουλάχιστον στη μορφή που είναι σήμερα. Διαβάστε εδώ γιατί.

ΕΘ2: Η διακήρυξη αναφέρεται σε «αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις». Ποιες πιέσεις; Η ίδια η ΕΕ άνοιξε τα σύνορά της και προσκάλεσε και συνεχίζει να προσκαλεί τα εκατομμύρια των οικονομικών μεταναστών από την Ασία και την Αφρική να έλθουν στην ΕΕ για να πάρουν τις γενναιόδωρες απολαβές από αυτήν και τελικώς να αντικαταστήσουν τον πληθυσμό της Ευρώπης. Η ίδια η ΕΕ απείλησε και συνεχίζει να απειλεί χώρες που προστατεύουν τα σύνορά τους όπως η Ουγγαρία.

Συνεπώς, όταν λένε ότι αυτό αποτελεί «πρόκληση» εννοούν ότι είναι δύσκολο λόγω του ανερχόμενου εθνικισμού και επομένως ορκίζονται να «κάνουν την ΕΕ ισχυρότερη και πιο ανθεκτική». Η λέξη «αλληλεγγύη» όπως ήδη έχουμε δει οι Έλληνες μάλλον αναφέρεται περισσότερο στην αποδοχή των ποσοστώσεων μεταναστών.

Όσο για τον προστατευτισμό, δεν καταλαβαίνουμε γιατί αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά. έχουν ήδη εφαρμόσει ή δρομολογούν προγράμματα οικονομικού προστατευτισμού. Συνεπώς, οι αρχηγοί ανδείκελα θα συνεχίσουν την ίδια εγκληματική πολιτική που θα εξοντώσει τους παραγωγούς, ειδικά σε χώρες της περιφέρειας, όπως η Ελλάδα.]  

Πηγή 

 

 

 

Advertisements