Ποιός νοιάζεται για τους Έλληνες αγρότες;

[ΕΘ: Αυτοί που νοιάζονται για τους Έλληνες. Ο αγροτικός τομέας είναι πυλώνας του πολιτικού προγράμματος μόνον της Χρυσής Αυγής. Μας πήρε λίγο χρόνο να το καταλάβουμε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών στη Βουλή.]

Ο Νίκος Μίχος για την έξαρση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών στα αγροκτήματα

Με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος έθιξε τον σοβαρό κίνδυνο που υπάρχει στην χώρα λόγω της έξαρσης της γρίπης των πτηνών και μάλιστα σε οικόσιτες εκμεταλλεύσεις στην Αρκαδία και στην Φλώρινα.

Ο Συναγωνιστής τόνισε την ανεπάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, ενώ όπως σημείωσε, πρόκειται για ακόμη μια «ξενόφερτη» ασθένεια, με μακροπρόθεσμο στόχο την εκμετάλλευση των πουλερικών από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Απέναντι στον χειμαρρώδη λόγο του Νίκου Μίχου, ο αρμόδιος υπουργός Β. Αποστόλου αρκέστηκε να απαντήσει γενικόλογα για τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών.

 

Ο Γιάννης Σαχινίδης για τις καταστροφές στις καλλιέργειες σε Πέλλα και Ημαθία

Με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης, τόνισε ένα από τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αυτό της προστασίας των καλλιεργειών και ειδικότερα της αντιχαλαζικής προστασίας.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι είναι αναγκαία η αγορά εξοπλισμού για την καταγραφή του μικροκλίματος και των καιρικών συνθηκών, ώστε να προστατεύονται πιο αποτελεσματικά οι  καλλιέργειες και να αποζημιώνονται εγκαίρως οι παραγωγοί. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της αποζημίωσης των καλλιεργητών από τις καταστροφές στις παραγωγές τους σε Ημαθία και Πέλλα.

Απέναντι στα ουσιώδη ερωτήματα του Γιάννη Σαχινίδη, ο αρμόδιος βουλευτής Ευάγγελος Αποστόλου δεν μπόρεσε να αντιτείνει σοβαρά επιχειρήματα και στην ουσία παραδέχθηκε τις ελλείψεις που εντοπίζονται όσον αφορά τον εξοπλισμό για την πρόβλεψη μετεωρολογικών φαινομένων και την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών.

Πηγές εδώ και εδώ.
Advertisements