Προσφυγόπουλο” έσκισε την Ελληνική Σημαία στην Λαμία

Οι μελλοντικοί συμμαθητές των παιδιών μας

Αμέτρητες φορές τα ΜΜΕ και διάφοροι αλληλέγγυοι, προσπαθώντας να περάσουν την προπαγάνδα τους περί αντιρατσισμού, προβάλλουν εικόνες από μικρά παιδιά προσφύγων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία, ώστε να υποδεχθεί τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στην Πατρίδα μας. Μάταια όμως, μιας που το σίγουρο είναι ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα μιας που οι ίδιοι φροντίζουν καθημερινά μαζί με τα «αθώα» παιδιά τους να δείχνουν το πόσο ανθέλληνες είναι και πόσο αγνώμονες απέναντι στο ελληνικό κράτος και τους πολίτες του.

Πρόσφατο παράδειγμα στο Μοσχοχώρι Λαμίας όπου την Παρασκευή κατά τις απογευματινές ώρες σημειώθηκε για ακόμη μια φορά ανθελληνικό παραλήρημα και αυτήν την φορά το προκάλεσε ένα κατατρεγμένο «προσφυγόπουλο». Συγκεκριμένα, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του Μοσχοχωρίου ένα «προσφυγόπουλο» που ήταν στο προαύλιο έσκισε την Ελληνική Σημαία!

Αποτέλεσμα ήταν να επέμβει άμεσα ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου και να ειδοποιήθει η Αστυνομία για την καταγραφή του περιστατικού, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, το διδακτικό προσωπικό που βρίσκονταν χθες το απόγευμα στον χώρο δήλωσε… αναρμόδιο για το θέμα!

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε ζητάει εξηγήσεις από τους αρμόδιους καθώς και την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου, επιτήρηση του χώρου κατά τις απογευματινές ώρες, αλλά και την τοποθέτηση του εισαγγελέα.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους ο Σύλλογος αναφέρει: «Κατά την χθεσινή ημέρα Πέμπτη, 30/3/17 και ώρα 5:15μμ, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού  σχολείου μας στο Μοσχοχώρι, 1 ανήλικο από 4 παιδιά των φερόμενων προσφύγων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο χωρίς καμία επιτήρηση, έσκισε σε δύο σημεία την Ελληνική Σημαία. Δεν θα σταθούμε στο αν έγινε χωρίς πρόθεση «πάνω στο παιχνίδι» ή εσκεμμένα, αν και εγείρονται πολλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα γιατί τόσα χρόνια κανένα παιδί του σχολείου ή της περιοχής ποτέ δεν έπαιξε και δεν έσκισε την σημαία.

Επικεντρωνόμαστε στο πώς έγινε και καμιά από τις δασκάλες δεν το αντιλήφθηκε καν. Εδώ να σημειωθεί πως δεν υπήρχε το σύνολο των υπολοίπων παιδιών του απογευματινού ωραρίου στο προαύλιο, πιθανώς γιατί ήταν  ώρα μαθήματος. Η δασκάλα των παιδιών μαζί με αυτά έφυγαν από το νέο κτίριο όπου είναι η τάξη τους και μπήκαν στο παλιό. Τα παιδιά εξήλθαν του κτιρίου χωρίς την δασκάλα. Σε ερωτήσεις του αστυνομικού οργάνου και του αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων απάντησαν πως δεν είναι αυτές υπεύθυνες!!!! Μιας και δεν το είχαν καν αντιληφθεί, ισχυρίστηκαν ότι δεν έγινε κατά την διάρκεια του δικού τους ωραρίου! Ευτυχώς όμως γείτονες, μεταξύ αυτών και γονέας παιδιών που φοιτούν στο πρωινό ωράριο του σχολείου, είδαν ακριβώς τι έγινε και φώναξαν στο παιδί να σταματήσει. Κλήθηκε άμεσα η αστυνομία και  ο σύλλογος γονέων και έγινε καταγραφή του συμβάντος.

Το εύλογο ερώτημα λοιπόν που προκύπτει  είναι σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο εντός του απογευματινού σχολικού ωραρίου που απασχολεί τα παιδιά των φερόμενων προσφύγων, δεδομένου ότι πρόκειται για ανήλικα, μικρά παιδιά ποιος είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση και ασφάλειά τους; Είναι οι συνοδοί, οι καθαριστές που θα έρχονταν μαζί με τα ανήλικα, βάσει ΦΕΚ και ποτέ δεν ήρθαν; Η σημαία, βάσει συντάγματος, για κάθε έθνος είναι το υπέρτατο σύμβολο και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό  και αδιαπραγμάτευτο για κάθε πολίτη Έλληνα ή ξένο.

Ζητούμε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις και επεξηγήσεις στους μαθητές των φερόμενων προσφύγων για το σεβασμό στα σύμβολα και το σεβασμό στο δημόσιο σχολείο που τους φιλοξενεί. Απαιτούμε εξηγήσεις από τους αρμοδίους για το συμβάν, καθώς επίσης με αποδείξεις να αντικατασταθεί η σημαία όχι με χρήματα του ελληνικού δημοσίου αλλά με χρήματα των υπεύθυνων, που όφειλαν να έχουν αποτρέψει το συμβάν, όπως άλλωστε θα ζητούνταν και από έναν Έλληνα γονιό να συνετίσει το παιδί του και να  αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη εκείνο προξενούσε.

Αναμένουμε την κρίση του εισαγγελέως πάνω στο θέμα, αφού όπως ενημερωθήκαμε και από το Α.Τ. Ασφάλειας Λαμίας έχει ήδη ειδοποιηθεί. Λυπούμαστε βαθύτατα για το γεγονός και το καταγγέλλουμε στην Ελληνική κοινωνία».

[ΕΘ: Δεν είναι η πρώτη φορά που «πρόσφυγες» και «μετανάστες» βανδαλίζουν τη σημαία. Αποδεικνύει όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι γεμάτοι μίσος για την Ελλάδα και τη Θρησκεία μας και το μίσος αυτό το μεταδίδουν και στα παιδιά τους.]

Πηγές εδώ,και εδώ.

Advertisements