Γαλλία: Ο σοσιαλιστής Μανουέλ Βαλς υποστήριξε τον Μακρόν αντί για τον υποψήφιο του κόμματός του

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/03/30190720/vrai-672x317.jpg

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, σοσιαλιστής Μανουέλ Βαλς υποστήριξε τον υποψήφιο των Ρότσιλντ, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Βαλς δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν για να «εμποδίσει» μια  νίκη της Μαρίν Λεπέν και, όπως είπε, να αποτρέψει «μια επικίνδυνη κατάσταση για τη Γαλλική δημοκρατία.»

[ΕΘ: Παντού ίδιοι είναι οι λακέδες της παγκοσμιοποίησης. Έχουμε και στην Ελλάδα τέτοιους που λένε ακριβώς τα ίδια και συνασπίζονται μεταξύ τους όταν πρόκειται να πλήξουν τους Εθνικιστές της ΧΑ ή γενικά να εμποδίσουν το νόμιμο πολιτικό της έργο.]

Μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος, ο Γκιλ Σαβαρί, παρατήρησε ότι η απόφαση του Βαλς καταδεικνύει την κρίση σε ολόκληρο το σοσιαλιστικό κόμμα. Παραδέχθηκε δε, ότι στις επερχόμενες εκλογές ο σοσιαλιστής υποψήφιος δεν έχει πιθανότητες να φτάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Και αυτός όμως δήλωσε ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα σήμερα είναι «η πιθανότητα η Μαρίν Λεπέν να κερδίσει τις εκλογές.»

Το γεγονός ότι ο Μανουέλ Βάλς του σοσιαλιστικού κόμματος έστρεψε την πλάτη του στον Μπενουά Χαμόν, τον υποψήφιο του κόμματός του και υποστήριξε ανοιχτά τον Μακρόν, δείχνει τη σοβαρή κρίση από την οποία διέρχεται ολόκληρο το γαλλικό πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει πλέον διαχωρισμός μεταξύ «αριστεράς» και «δεξιάς» και οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και οι πατριώτες.

Το νέο αυτή πολιτική διάταξη εξήγησε στο Tsargrad ο πολιτικός επιστήμων Αλαίν Σοράλ.

«Σήμερα η Γαλλία τερμάτισε την εποχή του δικομματισμού, την εποχή του παλαιού χωρισμού σε αριστερά και δεξιά. Αριστερή δύναμη: Σοσιαλιστές και κομμουνιστές συμπτύχθηκαν στο φιλελεύθερο οικονομικό υπόδειγμα. Η σύμπτυξη της δεξιάς οικονομίας με τον αριστερό φιλελευθερισμό έχει πράγματι συμβεί, η ένωση δηλαδή του καπιταλισμού με τις αριστερές πολιτικές ιδέες. Μια νέα ιδεολογία ή δόγμα έχει αναδυθεί, που είναι κοινό και υποστηρίζεται από εκπροσώπους των οικονομικών ελίτ του κόσμου και της παγκοσμιοποίησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα έχουμε μια νέα πολιτική διαίρεση. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις των υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη οι λαοί και αυτοί που τα αριστερά ΜΜΕ αποκαλούν λαϊκιστές.»

Επίσης τα μέλη του Εθνικού Μετώπου μιλούν σήμερα για την εμφάνιση ενός νέου πολιτικού υποδείγματος. Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέ, Νταβίντ Ρασλίν είπε:

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αριστερών και δεξιών κομμάτων σήμερα. Υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ των πολιτικών τους προγραμμάτων. Οι μεν υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι δε την ενισχυμένη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι μεν υπέρ της μετανάστευσης, οι δε υπέρ της αυξημένης μετανάστευσης. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων τους. Εντούτοις, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του Εθνικού Μετώπου και των άλλων υποψηφίων. Είμαστε πατριώτες για τη χώρα μας και το έθνος μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία μας, την οικονομία μας, την ταυτότητά μας και την ελευθερία μας.»

Η πατριώτισσα Μαρίν Λεπέν σήμερα έχει μεγάλη πιθανότητα να νικήσει. Μπορεί να νικήσει; Θα δούμε.

Ντάρια Πλατόνοβα

Πηγή

 

Advertisements