Επίθεση με χημικά στη Συρία: Ήταν εσκεμμένη ενέργεια για να προκαλέσει την πολεμική αντίδραση των ΗΠΑ;

https://www.sott.net/image/s19/388516/large/best_thinking_10_Occupy_Corpor.jpg

Αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ούτως ή άλλως, υπάρχουν τουλάχιστον λόγοι για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο η επίθεση με αέριο σαρίν στη Συρία αυτή την εβδομάδα να ήταν επιχείρηση “false flag”, δηλαδή, εσκεμμένη ενέργεια για να προκαλέσει την επίθεση των ΗΠΑ.

Την τελευταία φορά που ο Μπασάρ αλ Άσαντ υποτίθεται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα, η ιστορία γρήγορα κατέρρευσε μετά από ενδελεχή εξέταση. Το πιο πιθανό σενάριο,  σύμφωνα με τους ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών και κάθε αξιόπιστο αναλυτή, ήταν ότι τζιχαντιστές «επαναστάτες» υποστηριζόμενοι από συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης χρησιμοποίησαν τα χημικά ως “false-flag”. Ο σκοπός ήταν να κατηγορήσουν τον Άσαντ και να δώσουν στις ΗΠΑ τη δικαιολογία για να επιτεθεί στη Συρία για να τον ανατρέψει.

Ξένοι αξιωματούχοι και αρκετοί σημαντικοί αναλυτές έχουν αναφέρει ότι το ίδιο σχέδιο απάτης ξεδιπλώνεται άλλη μια φορά. Ο πρώην γερουσιαστής Ρον Πωλ, για παράδειγμα, δήλωσε ότι υπάρχει «μηδενική η πιθανότητα» ο Άσαντ να διέταξε την επίθεση με χημικά. «Δεν έχει κανένα νόημα για τον Άσαντ υπό τις παρούσες συνθήκες να χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη αέρια», είπε και αποκάλεσε την επίθεση αυτή “false flag.”

Οι Σύριοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν την ευθύνη για την φημολογούμενη ως επίθεση με χημικά που οδήγησε στον θάνατο 100 πολιτών στη βόρεια Συρία. Είπαν μάλιστα ότι οι αποτροπιαστικοί φόνοι με απαγορευμένα όπλα ήταν «εσκεμμένη ενέργεια που αποσκοπεί στη δικαιολόγηση μιας επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον του συριακού στρατού.» Το καθεστώς Άσαντ δηλώνει ότι κατέστρεψε όλο το οπλοστάσιο χημικών που κατείχε, υπό την επίβλεψη μάλιστα εντεταλμένων παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών.

Απλή ανάλυση των κινήτρων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Άσαντ είχε κάθε λόγο να αποφύγει τα χημικά όπλα με κάθε κόστος. Από την άλλη μεριά, οι τζιχαντιστές επαναστάτες που βρίσκονταν στα πρόθυρα του αφανισμού είχαν κάθε λόγο για να τα χρησιμοποιήσουν. Μετά από χρόνια πολέμου εναντίον  τζιχαντιστών και τρομοκρατών, η κυβέρνηση της Δαμασκού ήταν πολύ κοντά στη νίκη, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο Τραμπ παρενέβη ρίχνοντας δεκάδες πυραύλους σε συριακούς στόχους.

Οι ρωσικές αρχές, που στάθηκαν στο πλάι του Άσαντ στον πόλεμο εναντίον  τζιχαντιστικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από τις δυτικές κυβερνήσεις και Σουνιτικά καθεστώτα, κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι έχουν «εμμονή» με την ανατροπή του Άσαντ.

Ο Ρώσοι αξιωματούχοι, στηριζόμενοι σε μυστικές πληροφορίες, ήταν σαφέστατοι για το τι συνέβη: «Χθες [Τρίτη, 4-4-2017], από τις 11:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ., η συριακή αεροπορία έπληξε μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των τρομοκρατών και στρατιωτικού υλικού στα ανατολικά προάστια της πόλης Καν Σεϊκούν. Στην περιοχή της αποθήκης υπήρχαν εργαστήρια που παρήγαγαν όπλα χημικού πολέμου.»

Οι δυτικές κυβερνήσεις και οι υποτιθέμενοι «ειδικοί» στα μέσα της προπαγάνδας απέρριψαν τους ισχυρισμούς αυτούς και είπαν ότι είχαν «πληροφορίες» που αποδείκνυαν την ενοχή του Άσαντ. Παρά τα ασταμάτητα βίντεο στην τηλεόραση που έδειχναν παιδιά να πεθαίνουν για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη, οι υποτιθέμενες πληροφορίες που θα αποδείκνυαν δήθεν την ενοχή του Άσαντ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Γενικά έλεγαν ότι η επίθεση είχε τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του Άσαντ πάνω της, όπως ανέφεραν «ανώνυμες πηγές» μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ. Και τέλος, ότι «δεν υπήρχε καμία αμφιβολία.»

Υπόψιν ότι, όταν ο Ομπάμα υπονόησε ότι υπήρχαν «μυστικές πληροφορίες» που ενοχοποιούσαν τον Άσαντ σε μια παρόμοια επίθεση το 2013,  ήταν παρόμοια η εξέλιξη των γεγονότων. Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Ομπάμα δήλωσαν ότι χωρίς αμφιβολία οι «πληροφορίες τους» αποδείκνυαν ότι ο Άσαντ ήταν ένοχος. Αλλά καθώς ο καιρός περνούσε, γρήγορα έγινε προφανές σε κάθε αξιόπιστο αναλυτή ότι οι τζιχαντιστές που υπστηρίζονταν από τον Ομπάμα χρησιμοποίησαν τα χημικά όπλα για να προκαλέσουν τη διεθνή παρέμβαση και να ανατραπεί ο Άσαντ. Μόνο η μαζική αντίδραση από τους Αμερικανούς και το Κογκρέσο σταμάτησε τη συνωμοσία.

Τα στοιχεία έδειχναν ξεκάθαρα τι συνέβη. Μια έκθεση του MIT το 2014 σχετικά με την επίθεση εκείνη του 2013, ανέλυε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα χρησιμοποίησε πιθανότατα τεχνικές εξαπάτησης και ψευδείς «πληροφορίες» για να εμπλέξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας. Με τίτλο «Πιθανές συνέπειες εσφαλμένης τεχνικής μυστικής πληροφόρησης των ΗΠΑ,»  η έκθεση βρήκε ότι η επίθεση με αέριο νεύρων στη Συρία «δεν θα μπορούσε» να έχει προέλθει από το κέντρο ή ακόμη και την ανατολική πλευρά της περιοχής που ελέγχονταν από το καθεστώς. Τα όπλα αυτά εξαπολύθηκαν από τη μεριά των τζιχαντιστών.

Η έκθεση, γραμμένη από τον πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ Ρίτσαρντ Λόιντ και τον καθηγητή Θίοντορ Πόστολ του MIT, προειδοποιούσε ότι η διαδικασία με την οποία έγιναν τα σφάλματα έπρεπε να διορθωθεί για να αποφευχθεί μια τραγωδία στο μέλλον.

Επιπλέον, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ήξεραν ήδη ότι οι τζιχαντιστές «επαναστάτες» είχαν πρόσβαση σε χημικά όπλα τη στιγμή της επίθεσης του 2013. Ένα απόρρητο έγγραφο του στρατού των ΗΠΑ  επιβεβαίωνε ότι οι μαχητές της Αλ Κάιντα με τους «απαναστάτες» της Αλ Νούσρα (τους οποίους κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραδέχονταν ότι υποστηρίζονταν και εξοπλίζονταν από τη «συμμαχία» του Ομπάμα, είχαν στην κατοχή τους αέριο σαρίν.  Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ το γνώριζαν αυτό διότι περίπου δυόμισι κιλά του τοξικού αερίου είχε κατασχεθεί από την τρομοκρατική οργάνωση νωρίτερα το ίδιο έτος από τις αρχές στην Τουρκία.

Ομοίως και μετά τη χρήση των χημικών στη Συρία το 2013, που ο Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι έγινε από τον Άσαντ, ακόμη και οι επιθεωρητές του ΟΗΕ συμπέραναν ότι οι «επαναστάτες» ευθύνονταν για την επίθεση, σύμφωνα με την Κάρλα Ντελ Πόντε, πρώην γενική εισαγγελέα της Ελβετίας και μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής του ΟΗΕ για την επιθεώρηση στη Συρία.

Ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail στις 29 Ιανουαρίου 2013 έλεγε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριξε ένα σχέδιο να χρησιμοποιήσουν οι τζιχαντιστές χημικά όπλα και μετά να κατηγορηθεί ο Άσαντ. Το άρθρο, που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα εκείνη την εποχή αλλά έχει διαγραφεί για άγνωστους λόγους, μιλούσε για ένα υποτιθέμενο ηλεκτρονικό μήνυμα από τον εργολάβο όπλων Britam που είχε διαρρεύσει. Το έγγραφο εκείνο του Δεκεμβρίου 2012, αναφέρονταν σε χημικά όπλα και έλεγε ότι το σχέδιο είναι «εγκεκριμένο από την Ουάσιγκτον.»

Υπάρχουν ήδη αρκετές αποδείξεις ότι το κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης ήταν διατεθειμένο να φτάσει σε απίστευτα εγκλήματα για να ανατρέψει τον Άσαντ. Η κυβέρνηση Ομπάμα, τα καθεστώτα των Σουνιτών Μουσουλμάνων και άλλοι υποστήριξαν μια εξέγερση που ήξεραν ότι  οδηγούνταν από την Αλ Κάιντα και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με ένα έγγραφο της Μυστικής Υπηρεσίας Αμύνης του 2012. Το έγγραφο εκείνο περιγράφει μια παράνομη συνωμοσία για να δημιουργηθεί ένα «Σαλαφιστικό πριγκηπάτο», γνωστό σήμερα ως Ισλαμικό Κράτος ή ISIS στην Ανατολική Συρία για να αποσταθεροποιήσει τον Άσαντ. Ο Τραμπ γνωρίζει καλά αυτό το σχέδιο. Και κορυφαίοι αξιωματούχοι του Ομπάμα το παραδέχθηκαν δημοσίως.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πωλ έχει ακολουθήσει την πιο λογική προσέγγιση στο θέμα: Απαιτεί να δει τα στοιχεία. Ο Πωλ είπε ότι δεν είχε κανένα νόημα για τον Άσαντ να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα τη στιγμή που κέρδιζε τον πόλεμο, είχε ισχυρή υποστήριξη από τη Ρωσία και είχε ήδη μάθει ότι η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειπε τα σχέδια του Ομπάμα περί ανατροπής καθεστώτος.

Προς αποτροπιασμό και απογοήτευση μερικών πιστών υποστηρικτών του Τραμπ, πολλά μέλη της κυβέρνησής του προέρχονται από τα ίδια κέντρα της παγκοσμιοποίησης όπως το Council on Foreign Relations, που κυριάρχησαν στη φιλοπόλεμη κυβέρνηση Ομπάμα. Και αυτά συνέβησαν παρά την επαναλαμβανόμενη υπόσχεση του Τραμπ προεκλογικά ότι θα αγωνιστεί εναντίον της παγκοσμιοποίησης, του φιλοπόλεμου κατεστημένου κ.ά. Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να παρουσιάσει στο Κογκρέσο και στον αμερικανικό λαό τα στοιχεία για την πηγή της τελευταίας επίθεσης με χημικά στη Συρία. Έτσι, οι Αμερικανοί και οι εκπρόσωποί τους θα μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους τα δεδομένα αντί να στηρίζονται στους πολεμοχαρείς γραφειοκράτες του «βαθέως κράτους» και τους αναξιόπιστους προπαγανδιστές τους στα ΜΜΕ.

Alex Newman

Πηγή

 

Advertisements