Ο «πράσινος διάδρομος» του Ισλάμ στα Βαλκάνια

Ο «πράσινος διάδρομος» του Ισλάμ στα Βαλκάνια

Το σουνιτικό Ισλάμ επηρεάζει εδώ και αρκετά χρόνια τα Βαλκάνια υπό την καθοδήγηση και σκέπη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, αλλά και υπό την εποπτεία ισχυρών κύκλων του βαθέως σιωνιστικού κράτους της Ουάσιγκτον.

Ιδιαίτερα το Κόσσοβο υπό την ανοχή και ίσως προτροπή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που στρατοπεδεύουν στην περιοχή, υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν στο Κόσσοβο την μεγαλύτερη  στρατιωτική τους βάση στην Ευρώπη (στρατόπεδο Bondsteel), έχει εξελιχθεί σε φυτώριο αλβανών και σκοπιανών τζιχαντιστών, πολλοί εκ των οποίων έχουν ταξιδεύσει στην Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας για να πολεμήσουν στο πλευρό των κανιβάλων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ άλλοι παραμένουν στην περιοχή περιμένοντας τις εντολές των πατρόνων τους για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

Η συνεχής ανάπτυξη της εξτρεμιστικής ισλαμικής επιρροής στα Βαλκάνια, κυρίως στο Κόσσοβο και στα Σκόπια έμεινε δυστυχώς για πολύ καιρό απαρατήρητη από πολλούς πολιτικούς φορείς, με λαμπρή εξαίρεση την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που με σειρά ερωτήσεων στην Βουλή αλλά και άρθρων στην ιστοσελίδα αυτή είχε έγκαιρα επισημάνει αυτό τον κίνδυνο.

Μετά την κατοχύρωση της κυριαρχίας τους στο Κόσσοβο, αφού εκδίωξαν με τρομοκρατικές μεθόδους τους αυτόχθονες Σέρβους, οι ισλαμιστές Αλβανοί της τρομοκρατικής οργάνωσης UCK σε συνεργασία με  την παραπαίουσα κυβέρνηση του σοσιαλιστή Έντι Ράμα έχουν τώρα κατά τα φαινόμενα ως κύρια αποστολή την διάλυση του μορφώματος των Σκοπίων και την δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας. Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η πρωτεύουσα αυτού του τεχνητού κρατιδίου είναι ουσιαστικά μια διαιρεμένη πόλη. Η μισή πόλη κατοικείται πλέον από μουσουλμάνους αλβανούς και τα σχολεία, τα τεμένη και άλλοι κοινωφελείς οργανισμοί αυτού του τμήματος της πόλης χρηματοδοτούνται από τις βασιλικές δικτατορίες του Αραβικού Κόλπου, ενώ Σαουδάραβες και Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν εκατοντάδες εξτρεμιστές σουνίτες-βαχαμπιστές σε στρατόπεδα του Κοσσόβου, οι οποίοι περιμένουν εντολές από τους πάτρονες τους για να ενεργοποιηθούν.

Η μεγάλη Αλβανία παίρνει σάρκα και οστά υπό την καθοδήγηση του βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον, αν και επισήμως ο Λευκός Οίκος το αρνείται. Επίσης παίρνει σάρκα και οστά ο λεγόμενος «πράσινος διάδρομος» (Green Corridor) των Βαλκανίων, ένας ισλαμικός διάδρομος που θα ενώνει την Τουρκία με τους μουσουλμάνους της Θράκης και της νότιας Βουλγαρίας, τους μουσουλμάνους του Κοσσόβου και των Σκοπίων με τους ομόθρησκους τους της Βοσνίας. Η δημιουργία αυτής της μουσουλμανικής αλυσίδας που θα επικρατεί πολιτικά και δημογραφικά στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι στιγμής έχει κάποια κενά, λείπουν ένα έως δυο κρίκοι. Ο εις εξ αυτών είναι τα Σκόπια. Ως εκ τούτου τα Σκόπια ως κρατικό μόρφωμα, ως τεχνητό κρατίδιο που δημιουργήθηκε από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανοσιωνιστές για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή, μπορεί σύντομα στο μέλλον να εξαφανιστούν και την θέση τους να πάρει η λεγόμενη μεγάλη Αλβανία.

Όλα τα ανωτέρω είναι σε άμεση συνάρτηση με τις τωρινές ταραχές στα Σκόπια και στην Αλβανία. Οι ταραχές αυτές και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια μαζί με την δημογραφική συρρίκνωση του Ελληνισμού και την μετατόπιση της στρατιωτικής ισορροπίας υπέρ των Τούρκων πιστοποιούν και υπογραμμίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας την χρεοκοπία της πολιτικής που άσκησε η Αθήνα επί δυο και πλέον δεκαετίες και την ανάγκη καθολικής και πλήρους επανεξέτασης και αναθεώρησης της.

Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να ταυτισθεί με την πολιτική της Σερβίας και της Ρωσίας για τα Βαλκάνια, αλλιώς η στρατηγική της ασφυξία είναι προ των πυλών.

Γ. Λιναρδής

Advertisements