Ο πολιτικός που θέλει να εξαφανιστεί η Γαλλία μπορεί να γίνει πρόεδρός της

https://i0.wp.com/katehon.com/sites/default/files/styles/medium/public/2048px-thumbnail.jpg

Ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ένας πολιτικός που θέλει να χαθεί η χώρα αυτή με την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις, πρώτα μέσα στην Ευρώπη και μετά στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Εμανουέλ Μακρόν, αρχηγός του εικονικού κινήματος «Εμπρός!» ακόλουθος των διεθνών ελίτ ήλθε πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών με 23,75% των ψήφων. Η αρχηγός του δεξιού συντηρητικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, έλαβε 21,53%. Συνεπώς αμφότεροι θα προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο που θα γίνει στις 7 Μαΐου.

Ο υποψήφιος του κεντροδεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί», Φρανσουά Φιγιόν, πήρε 19,64% και την τρίτη θέση. Η τέταρτη θέσεη πήγε στον αρχηγό του ακροαριστερού κινήματος  «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν-Λουκ Μελενσόν με 19,64% των ψήφων. Ακολούθησαν από απόσταση οι άλλοι 7 υποψήφιοι, περιλαμβανομένου και του υποψηφίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, Μπενουά Χαμόν με 6,2% των ψήφων.

Αξιοσημείωτα στιγμιότυπα από τις εκλογές

Οι εκλογές του πρώτου γύρου έγιναν οι πιο κυνικές εκλογές στην ιστορία της Γαλλίας. Ο Μακρόν ανακηρύχθηκε νικητής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου από τις κάλπες.

Ο Φιγιόν, του οποίου το πρόγραμμα δεν ήταν διαφορετικό από αυτό της Λεπέν, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μακρόν διότι «ένα ακραίο κόμμα φτάνει κοντά στην εξουσία». Φυσικά εννοούσε το Εθνικό Μέτωπο.

Η ζωντάνια της ανακοίνωσης του Φιγιόν δείχνει ότι αν προχωρούσε στον δεύτερο γύρο και κέρδιζε, δεν θα εκπληρούσε τις “δεξιές» του προεκλογικές υποσχέσεις. Το έκανε μόνο και μόνο για να προσελκύσει υποστηρικτές της Λεπέν και τελικά το κατάφερε.

Ποιος είναι ο Μακρόν;

Ο Εμανουέλ Μακρόν, 39 ετών, γεννήθηκε από οικογένεια γιατρών και μεγάλωσε στην πόλη της Αμιέν της Γαλλίας. Σπούδασε φιλοσοφία στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, το διάσημο Sciences Po. Μπήκε στην κορυφαία École Nationale d’Administration (ENA, Εθνική Σχολή Διοίκησης) στο Στρασβούργο, ο κλασσικός μεταπτυχιακός δρόμος της γαλλικής πολιτικής ελίτ.

Σύντομα όμως βρήκε μια υψηλόμισθη θέση στην εταιρεία Rothschild & Co στο Παρίσι και αποδείχθηκε αρκετά ικανός στην επενδυτική τραπεζική για να μπει στην «Σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Το 2012, διορίστηκε ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Élysée Palace και δύο χρόνια αργότερα Υπουργός Οικονομικών. Συνεπώς, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την κακή κατάσταση της σημερινής οικονομίας.

Ο ακόλουθος των Ρότσιλντ είχε μια αντιπαράθεση με τις εργατικές ενώσεις για την αμφιλεγόμενη αναμόρφωση της απασχόλησης. Μετά από πολλές συγκρούσεις με τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς τον περασμένο Δεκέμβριο και καταλαβαίνοντας τη φθορά των σοσιαλιστών, παραιτήθηκε.

Αμέσως έλαβε χρήματα και έστησε το εικονικό κίνημα «Εμπρός!» Το κίνημα είναι εικονικό διότι δεν έχει μέλη, ούτε κόστος συμμετοχής, ούτε κάρτες μέλους. Αποτελείται από «ακτιβιστές» που χρηματοδοτούνται από την ελίτ της παγκοσμιοποίησης και υποστηρίζονται από κεντροαριστερούς πολιτικούς, καθώς και τα ΜΜΕ.

Το κίνημα υποστηρίζεται από μια ισχυρότατη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων (PR). Ο Μακρόν δηλώνει ότι «δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά» αλλά αποτελεί έναν νέο κόσμο στη γαλλική πολιτική. Αν δεν ήταν το διεθνές κεφάλαιο, ο Μακρόν θα κατηγορούνταν ότι στηρίζεται από Ρώσους χάκερ. Αλλά βεβαίως κανένας δεν κατηγόρησε έναν φιλελεύθερο «ανθρωπιστή» και «συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο». Ακόμη και οι λογικές κατηγορίες περί διαφθοράς [π.χ., η αδιαφανής χρηματοδότησή του], πιο σοβαρές από αυτές που κατέστρεψαν τον ρεπουμπλικάνο Φιγιόν, δεν αμαύρωσαν καθόλου την εικόνα του Μακρόν.

Ποια είναι τα σημεία της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν;

Ο πρόγραμμα του Μακρόν είναι παρόμοιο με τις προεκλογικές υποσχέσεις των Μπολσεβίκων: Υποσχέθηκε αυτό που όλοι ήθελαν να ακούσουν αν και ήξερε καλά ότι ήταν αδύνατον να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του. Αριστερά και δεξιά κόμματα, οικολόγοι, φιλελεύθεροι, πατριώτες, όλοι μπορούσαν να βρουν κάτι που τους άρεσε.

Όμως πώς είναι δυνατόν να μιλάει για τη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, τη μείωση της εταιρικής φορολογίας από το 33,3% στο 25%, τη μείωση της ανεργίας από 9,7% στο 7%, την περιστολή των δημοσίων δαπανών στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, τη χορήγηση δωρεάν γυαλιών σε όλους, οδοντιατρικές προσθήκες και ακουστικά βαρηκοΐας, την κατανομή 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αναπτυξιακά προγράμματα, εκσυγχρονισμό των έργων υποδομής, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία του κλίματος, περικοπή 120 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των δαπανών για τον στρατό και την αστυνομία;

Δυστυχώς περίπου εν τέταρτον των Γάλλων δεν αντελήφθη ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ψευδές. Επιπλέον, ο Μακρόν είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, πιστεύει ότι η τρομοκρατία είναι αναπόφευκτη και προειδοποιεί τους Γάλλους ότι πρέπει να ζουν με τον εφιάλτη αυτόν. Υποστηρίζει της κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας καθώς και τη δυτική πολιτική περί ανατροπής του Μπασάρ Άσαντ της Συρίας και υπόσχεται ότι «θα κάνει τον Πούτιν να τον σεβαστεί.»  Λέει ότι οι «πρόσφυγες είναι προοδευτικοί» και επαινεί τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ που άφησε να μπούν στη Γερμανία πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες σε μια χρονιά και «έσωσε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης.»

Με δυο λόγια, όλοι οι ψηφοφόροι έλαβαν υποσχέσεις και η Γαλλία έλαβε έναν υποψήφιο που θα διαλύσει τη χώρα μέσα σε μια Ευρώπη γεμάτη από πρόσφυγες.

Τι λέει η Μαρίν Λεπέν;

Η Μαρίν Λεπέν και το κόμμα της γιορτάζουν επίσης τη νίκη. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι πρωτιά γι’ αυτούς. Δεν είχαν λάβει ποτέ τόσες ψήφους σε προεδρικές εκλογές. Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου λέει ότι αυτό το επίτευγμα είναι «ιστορικό» και «το πρώτο βήμα για τους Γάλλους προς το Élysée Palace» και δηλώνει ότι «είναι ώρα να απελευθερώσουμε τον γαλλικό λαό.»

Η Λεπέν πήρε περισσότερες από 7,65 εκατομμύρια ψήφους. Συγκριτικά, το 2012 πήρε 6,4 εκατομμύρια ψήφους στον πρώτο γύρο και ήλθε τρίτη. Το 2002, ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν και ιστορικός αρχηγός Ζαν-Μαρί Λεπέν πήρε 4,8 εκατομμύρια ψήφους στον πρώτο γύρο και 5,5 εκατομμύρια στον δεύτερο γύρο.

«Πάμε στον δεύτερο γύρο των εκλογών» είπε η Λεπέν και πρόσθεσε ότι έχει «μια μεγάλη ευθύνη να προστατέψει το γαλλικό Έθνος, την ενότητά του, την ασφάλειά του και τον πολιτισμό του» . Και μάλιστα αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα: Η Λεπέν είναι υπέρ της Ευρώπης των εθνών, του τερματισμού της λαθρομετανάστευσης, της εξόδου από το ευρώ, της πλήρους αναδιάρθρωσης της ΕΕ, της κατάργησης των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του Ισλαμισμού και υπέρ των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Δυστυχώς, στον δεύτερο γύρο σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Γαλλίας που δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους για το μέλλον της χώρας και του λαού της θα είναι εναντίον της «δεξιάς» και «φασίστριας» Λεπέν.

Τι έδειξε ο πρώτος γύρος;

Πρώτον, έδειξε την κρίση της διακυβέρνησης στη Γαλλία. Το πολιτικό σύστημα της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, που δημιουργήθηκε από τον Ντε Γκωλ, σχεδόν έπαψε να υπάρχει. Οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο αλλά ο ακόλουθος της ελίτ της παγκοσμιοποίησης, ο φιλελεύθερος Μακρόν και η εκπρόσωπος του δεξιού συντηρητισμού, Λεπέν, πέρασαν. Θα είναι αντίπαλοι και σε περίπτωση που τίποτα ακραίο δεν συμβεί στη Γαλλία σε δύο εβδομάδες, η αρχηγός του Εθνικού μετώπου θα πάρει μέχρι 40% των ψήφων και ο αρχηγός του «Εμπρός!» όχι λιγότερο από 60%.

Δεύτερον, οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία γίνονται σε μια περίοδο πρωτοφανούς διάσπασης των αριστερών κομμάτων. Εντούτοις, αν υπολογίσουμε τις ψήφους των Μελενσόν και του Χαμόν, θα δούμε ότι τα αριστερά κόμματα θα μπορούσαν να πάρουν τον πρώτο γύρο. Έτσι, βλέπουμε ότι οι αντίπαλοι της Λεπέν έχουν εφεδρείες. Το κόμμα της θα δεχθεί αντιπολίτευση (μετά την αναπόφευκτη αποτυχία της προεδρίας του Μακρόν) από τα αριστερά κόμματα, τα οποία είναι οι ιδιαίτεροι φίλοι του διεθνούς κεφαλαίου και δεν θα διασπαστούν την επόμενη φορά.

Sergey Latyshev

Πηγή

[Βλ. επίσης: «Εμμανουέλ Μακρόν: Ο εκλεκτός του Οίκου Rothschild, της Λέσχης Bilderberg και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων…«]

 

Advertisements