Το χαλιφάτο του Μπέρμιγχαμ

https://i0.wp.com/www.xryshaygh.com/assets/images/preview/54130/man3__article.jpg

Η ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ οδήγησε στο θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 50. Αν και μόνο δύο μήνες χωρίζουν το χτύπημα αυτό από την επίθεση στη Γέφυρα Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, που κατέληξε στο θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 40, οι Βρετανικές αρχές φαίνεται ότι δεν έλαβαν προληπτικά μέτρα για την προστασία του κοινού.

Το Μπέρμιγχαμ, ή μάλλον το «Χαλιφάτο του Μπέρμιγχαμ» όπως το ονομάζει ο βρετανικός τύπος, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η ευρωπαϊκή Μέκκα για τους Μουσουλμάνους. Εδώ μπορούμε να δούμε τον νεοσχηματισθέντα μουσουλμανικό θύλακα στα νοτιο-ανατολικά του Μπέρμιγχαμ, το Σπάρκμπρουκ, που ήταν γνωστό ως το πρότυπο της πολυπολιτισμικότητας.

Σήμερα η περιοχή αυτή είναι γνωστή ως το λίκνο των Βρετανών τζιχαντιστών που αρνούνται να αποκαλούνται Βρετανοί, αυτών που είναι πρόθυμοι να πεθάνουν στον «αγώνα για την πίστη». Οι γηγενείς Άγγλοι, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή αυτή επειδή ξαφνικά έγιναν ανεπιθύμητοι ξένοι στην ίδια τους την πατρίδα. Αλλά το μόνο που νοιάζει τους Βρετανούς πολιτικούς είναι αν οι Μουσουλμάνοι της περιοχής ψηφίζουν για την τρέχουσα κυβέρνηση, που εσκεμμένως αδιαφορεί για τη διάδοση των ακραίων απόψεων στην ίδια την καρδιά της Αγγλίας.

Αυτή η λωρίδα γης που καταλαμβάνει έκταση λίγων τετραγωνικών μιλίων ήταν ένα τυπικό προάστιο της εργατικής τάξης με μονότονες σειρές από κόκκινα τριώροφα σπίτια, αλλά πλέον δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Σήμερα το Μπέρμιγχαμ είναι μια πόλη χωρισμένη σε πολλές μεγάλες ζώνες. Η κοινότητα που αναπτύσσεται πιο γρήγορα είναι η μουσουλμανική, με το 20% των κατοίκων να πιστεύει στο Ισλάμ. Πριν από λίγα χρόνια, ένας σχολιαστής του δικτύο ειδήσεων Fox News αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη που περιέγραψε το Μπέρμιγχαμ ως καθαρά μουσουλμανική πόλη όπου δεν υπάρχουν εκπρόσωποι άλλων θρησκειών.

Σε όλη τη δεκαετία του 1990, πρόσφυγες από τις προβληματικές περιοχές του κόσμου, περιλαμβανομένης της Σομαλίας, μετακόμισαν εδώ προστιθέμενοι στις ήδη τεράστιες κοινότητες των Πακιστανών και των Ινδών. Εννοείται ότι η δεκαετία της αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής και η τεχνητή μουσουλμανική κρίση στην Ευρώπη έχουν χειροτερέψει την εδώ κατάσταση.

Σήμερα η ανεργία στο Μπέρμιγχαμ έχει εκτιναχτεί στα ύψη και οι νέοι, μερικοί εκ των οποίων είναι ναρκομανείς, δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Και όπως λέει η αστυνομία, οι Μουσουλμάνοι νεολαίοι μετατρέπονται σε τζιχαντιστές, διότι αργά ή γρήγορα και άσχετα με την καταγωγή τους οι νέοι δέχονται μια δόση τρομοκρατικής προπαγάνδας. Συνήθως αυτό συμβαίνει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου οι ακραίοι κήρυκες διεισδύουν χωρίς κόπο. Πρόσφατα, ολόκληρο το Μπέρμιγχαμ συγκλονίστηκε όταν τα τοπικά κηρύγματα που προέτρεπαν τους πιστούς σε φόνο των «απίστων» κατέληξαν στο διαδίκτυο. Με την αποκάλυψη του σκανδάλου, αρκετοί Ισλαμιστές δάσκαλοι απολύθηκαν, αλλά πόσοι ακόμη εκφράζουν αυτές τις «διδασκαλίες»;

Πρόσφατα, λεωφορεία της ακραίας, Σαλαφιστικής οργάνωσης Al-Muhajiroun κυκλοφορούσαν πάνω κάτω στην Οδό Κόβεντρυ, μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς στο Μπέρμιγχαμ. Αν και οδηγήθηκαν έξω από τους δρόμους από την τοπική αστυνομία, το ακραίο δίκτυο που ίδρυσαν οι Ισλαμιστές σε όλη την πόλη δεν έχει φύγει. Στις μουσουλμανικές γειτονιές, όπου η αστυνομία δεν τολμά να εισέλθει, είναι εύκολο να χαθεί ένας νέος και τα ακραία τζαμιά πάντα θα κατευθύνουν μια χαμένη ψυχή προς τη σφαγή.

Αυτή η περιοχή «έδωσε» στη χώρα περισσότερους από δώδεκα τρομοκράτες. Η αστυνομία γνωρίζει καλά ότι κάποιοι από τους κατοίκους έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του ISIS και έχουν εμπειρία μάχης. Οι διοργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ο Abdelhamid Abaaoud και ο Mohamed Abrini, περιπατούσαν στους δρόμους αυτούς πριν συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον του κόσμου για το «καθαρό Ισλάμ.»

Το Καλοκαίρι του 2014, όταν το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος άρχισε εκστρατεία προπαγάνδας μετά την κατάληψη εκτεταμένων περιοχών στο Ιράκ και τη Συρία, άρχισε να κινηματογραφεί τις εκτελέσεις του, αποκεφαλίζοντας ανθρώπους, περιλαμβανομένων και δυτικών δημοσιογράφων. Ο εκτελεστής στις ταινίες είχε μια διακριτή βρετανική προφορά και για αυτό τα ΜΜΕ του έδωσαν διάφορα παρατσούκλια όπως Τζιχάντι Τζων.  Έναν χρόνο μετά, οι μυστικές υπηρεσίες μπόρεσαν να ανακαλύψουν την ταυτότητά του. Ήταν ο πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Γουέστμινστερ, ο προγραμματιστής Mohammed Emwazi.

Δυστυχώς, κάθε τρομοκρατική ενέργεια προκαλεί ένα κύμα θυμού και αγανάκτησης στους ανθρώπους της καθημερινής ζωής που είναι εντελώς δικαιολογημένο. Αλλά δεν μπορεί κανείς να κρίνει όλον τον πληθυσμό του Μπέρμιγχαμ από έναν  μικρό αριθμό ανθρώπων που έπραξαν αποτρόπαιες πράξεις κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είναι καιρός η αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της πριν και άλλες αθώες ζωές χαθούν από την παράλογη βία.

[ΕΘ: Εκεί που το πήγαινε καλά ο αρθρογράφος, τελικώς υπέκυψε στην πολιτική ορθότητα και κατέληξε στην ίδια τετριμμένη επωδό «να μη χαθούν και άλλες αθώες ζωές» κλπ. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει αυτό που είπε χθες ο Ηλίας ο Παναγιώταρος στη Βουλή «όλοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι μουσουλμάνοι»]

Πηγή

 

Advertisements