Η Αίγυπτος βομβαρδίζει 6 στρατόπεδα ισλαμιστών εντός της Λιβύης

https://cdn4.img.sputniknews.com/images/101832/09/1018320985.jpg

Μετά από τις επιθέσεις σε Χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο, η αεροπορία της χώρας βομβάρδισε έξι θέσεις τρομοκρατών στην Ανατολική Λιβύη.

Νωρίτερα στις 26 Μαΐου 28 Χριστιανοί Κόπτες φονεύθηκαν κατά πάσα πιθανότητα από Ισλαμιστές καθ’ οδόν προς το Μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στην επαρχία Μίνια της Αιγύπτου.

Οι βάσεις που έπληξε η Αίγυπτος θεωρούνται στρατόπεδα εκπαίδευσης αυτών που επιτέθηκαν στο λεωφορείο με τους Χριστιανούς Κόπτες, σύμφωνα με Αιγύπτιους στρατιωτικούς. Οι επιδρομές έλαβαν χώρα στην παράλια πόλη Derna (Δαρνίς, μέρος της αρχαιοελληνικής πεντάπολης). Οι οργανώσεις παρακλάδια της Αλ Κάϊντα και το ISIS πολεμούν τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο της πρώην επαρχίας της Βερβερίας.

Η Αίγυπτος λέει ότι τα χτυπήματα θα «συνεχιστούν». Οι δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης αργότερα είπαν ότι είχαν λάβει μέρος στις επιχειρήσεις και ότι θα ακολουθήσει επιχείρηση από εδάφους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε τους φόνους των Χριστιανών και είπε ότι η Αμερική στέκεται στο πλευρό του Προέδρου Αλ Σισί και του Αιγυπτιακού λαού καθώς «πολεμούμε να νικήσουμε αυτόν τον κοινό εχθρό». «Η Αμερική κάνει σαφές στους φίλους της τους συμμάχους της και τους συνεταίρους της ότι οι ιστορικές Χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής πρέπει να προστατευτούν.» Ο Τραμπ κάλεσε τα πολιτισμένα κράτη να συντρίψουν τις «διεστραμμένες» τρομοκρατικές οργανώσεις.

[ΕΘ: Οι ΗΠΑ μαζί με τη Βρετανία και τη Γαλλία ευθύνονται για την καταστροφή της Λιβύης το 2011, δήθεν πολεμώντας το καθεστώς Καντάφι με αφορμή την υποκινούμενη «αραβική Άνοιξη». Ως αποτέλεσμα, έχουμε τη διάλυση μιας εύρωστης οικονομικά αφρικανικής χώρας λόγω του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε και ταυτόχρονα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες Αφρικανούς που βρήκαν βρήκαν πέρασμα μέσω της Λιβύης για να μεταναστεύσουν στην Ιταλία και την Ευρώπη σε μια διαδικασία που βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει.

Όσο για τους Χριστιανούς, πάνω από 2 εκατομμύρια Χριστιανοί είτε σφαγιάστηκαν είτε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών τους οποίους στήριζε η Αμερική στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανομένου του ISIS. Επομένως, δεν μας πείθουν οι δήθεν ανησυχίες του προέδρου για την ασφάλεια των Χριστιανών. Κάτι άλλο συμβαίνει και θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Με επιφύλαξη και χωρίς να είμαστε ειδικοί, θεωρούμε ότι τα γεγονότα αυτά ίσως είναι πρόφαση για τον έλεγχο της Λιβύης και την απώτερη δημιουργία του Μεσανατολικού ΝΑΤΟ που επιθυμεί πρωτίστως η Σαουδική Αραβία με την υποστήριξη των ΗΠΑ.]

Πηγή

 

Advertisements