Ο Ερντογάν δημιουργεί τον «Συριακό Εθνικό Στρατό»

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/AFP_LZ05S-3904.jpg

[Στη φωτογραφία, πληρωμένοι από την Τουρκία επαναστάτες εγκαταλείπουν την αλ-Μπαμπ της Συρίας. Στο βάθος ένα φλεγόμενο όχημα μεταφοράς.]

Τι είναι ένας σουλτάνος χωρίς γενιτσάρους; Τίποτα. Ίσως γι’ αυτό η Τουρκία δημιουργεί τον Συριακό Εθνικό Στρατό. Ναι, τον Συριακό Εθνικό Στρατό.

Ο Ερντογάν μιλούσε από τον Φεβρουάριο του 2017 για μια τέτοια δύναμη και σήμερα αποκαλύπτονται τα πρώτα βήματα που έχει κάνει. Όντως υπάρχουν Σύριοι που αυτοαποκαλούνται «ο Εθνικός Στρατός» στην υπηρεσία της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο .

Θα θυμάστε ότι ο Ερντογάν εισέβαλε στη Βόρεια Συρία πέρυσι και τελικώς κατέλαβε την πόλη της Συρίας αλ-Μπαμπ. Καθ’ οδόν ο τουρκικός στρατός συνοδεύονταν από χιλιάδες Σύριους Ισλαμιστές επαναστάτες από δεκάδες διαφορετικές οργανώσεις. Μάλιστα, η Τουρκία νωρίτερα ήλπιζε ότι οι συριακές οργανώσεις θα μπορούσαν να καταλάβουν την αλ-Μπαμπ από μόνοι τους, αλλά αυτό το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς.

Ο λόγος που ο Ερντογάν χρειάζονταν την αλ-Μπαμπ ήταν πρωτίστως να διαλύσει τις κουρδικές φιλοδοξίες στη Συρία. Δηλαδή, κύριος στόχος του δεν ήταν η Δαμασκός, γι’ αυτό και η Ρωσία το ανέχθηκε.

Επειδή η επιχείρηση αφορούσε τα στενά τουρκικά συμφέροντα, πολλοί επαναστάτες μισούσαν τους μαχητές που εγκατέλειψαν το Ιντλίμπ για να συνοδέψουν τους Τούρκους στην περιπέτειά τους προς το Βόρειο Χαλέπι.

Ταυτόχρονα, πολλοί έλαβαν μέρος στο εγχείρημα των Τούρκων, περιλαμβανομένων και στοιχείων από σκληροπυρηνικές οργανώσεις όπως η Αχράρ αλ-Σαμ (αλλά όχι η αλ-Νούσρα) για διάφορους λόγους. Ήταν ευκαιρία να αρπάξουν νέα εδάφη, η επανάσταση που εγκατέλειπαν στο Ιντλίμπ δεν προχωρούσε ούτως ή άλλως και φυσικά οι Τούρκοι πλήρωναν καλά και στην ώρα τους.

Τώρα φαίνεται ότι οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι αφού αυτοί πληρώνουν τους μισθούς όλων αυτών των μαχητών, θα μπορούσαν ίσως να συμπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερους σε έναν στρατό ελεγχόμενο από την Τουρκία. Τον νέο «Συριακό Εθνικό Στρατό.»

[ΕΘ: Έτσι κυλάει η ιστορία για την Κατάρα της Ασίας.]

Πηγή

 

 

 

Advertisements