Ο στρατός της Συρίας έφτασε στα σύνορα με το Ιράκ αποκόπτοντας τους Αμερικανούς στην αλ-Τάνφ

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/medialib/u16498/010010.jpg

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, ο στρατός της Συρίας έφτασε στα σύνορα  με το Ιράκ. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, διότι θέτει φραγμό στις φιλοδοξίες των ΗΠΑ στη Νότια Συρία.

Καθώς οι Αμερικανοί ήταν απασχολημένοι με το  να βομβαρδίζουν μικρές Συριακές ομάδες που εισέρχονταν στην δεδηλωμένη περιοχή απαγόρευσής τους μέσω του κεντρικού δρόμου, μια ξεχωριστή συριακή δύναμη προέβη σε προέλαση αστραπή στα ανατολικά της περιοχής αυτής προς την αλ-Μπαουντά και μετά προς τα νότια, αποκλείοντας τους Αμερικανούς.

(Βλ. κατωτέρω δύο εικόνες. Στη δεύτερη εικόνα, με πράσινο οι δυνάμεις των ΗΠΑ ή αυτές που πρόσκεινται στις ΗΠΑ και με κόκκινο οι περιοχές που πλέον ελέγχει ο συριακός στρατός).

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/medialib/u16498/1111db5e43exkaeccct.jpg

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/medialib/u16498/010010_0.jpg

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον δικαιολογία να συνεχίζουν να καταλαμβάνουν το τμήμα αυτό της Συρίας.

Οι Ρώσοι λένε ότι θα είναι αυτοί και οι Σύριοι και όχι οι Αμερικανοί που θα προελαύσουν κατά μήκος των ιρακινών συνόρων προς την al-Bukamal (το κύριο συνοριακό πέρασμα στην Κοιλάδα του Ευφράτη που εποφθαλμιά το Πεντάγωνο):

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι επίσης κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι εμποδίζουν την πολεμική προσπάθεια της Συρίας εναντίον του  ISIS και ότι παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Συρίας να προστατέψει τα σύνορά της.

Υπάρχει και βίντεο από την ενημέρωση του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης:

Πηγή

 

Advertisements