Παρεμβάσεις για διακοπή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στους τούρκους και σκοπιανό

Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής για την Τουρκία.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Οι σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία δεν είναι κάτι το πρόσφατο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διεξάγονται επί δεκαετίες και καρκινοβατούν συνεχώς χωρίς καμία πρόοδο.

Οφείλαμε σαν Ε.Ε. να γνωρίζαμε πολύ καλά ποια είναι η Τουρκία, πώς συμπεριφέρεται, τι στόχους έχει και κυρίως το τι δεν θέλει να κάνει. Παρόλα αυτά εμείς εξακολουθούμε να την χαϊδεύουμε, παρά το γεγονός ότι οι εκθέσεις οι οποίες γίνονται συνήθως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, η Ε.Ε. εξακολουθεί να στρουθοκαμηλίζει και να πιστεύει ότι αν χαϊδέψει την Τουρκία, αν της ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις θα αλλάξει η Τουρκία συμπεριφορά.

Ούτε θα πάψει να απειλεί την Ελλάδα, ούτε θα πάψει να απειλεί την Κύπρο, ούτε θα πάψει να μην αναγνωρίζει την Κύπρο αλλά παράλληλα θα απαιτεί όλο και περισσότερα.

Άρα λοιπόν μία πραγματιστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία λέει ότι αυτή πρέπει αν είναι σκληρή. Να διακόψουμε άμεσα την χρηματοδότηση γιατί διαφορετικά η Τουρκία θα επιβραδύνει τις διαδικασίες χωρίς να σημειώνεται καμία πρόοδος

Παρέμβαση Στρατηγού Επιτήδειου για το Σκοπιανό

Παρέμβαση στην μικτή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και Ασφάλειας με θέμα την κατάσταση ασφαλείας στα Δυτικά Βαλκάνια έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σε απάντηση ανιστόρητων δηλώσεων που έκανε ένας Όυγγρος Ευρωβουλευτής σχετικά με τα Σκόπια.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

«Τα Σκόπια πέραν του ότι προσβάλλουν την Ελλάδα με το να χρησιμοποιούν το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, εκφράζουν και επεκτατικές βλέψεις κατά της Ελλάδος. Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποδεχτεί τέτοια πράγματα;

Αν ήταν η χώρα η δική σας ή η χώρα του κυρίου συναδέλφου αυτή η οποία υφίστατο αυτή την πρόκληση θα αντιδρούσε διαφορετικά; Θα δεχότανε να ενταχθεί στην ΕΕ, όπως και στο ΝΑΤΟ μία χώρα η οποία θα έχει δικαίωμα βέτο όταν αυτή η χώρα διεκδικεί εδάφη της δικής σου χώρας;»

Advertisements