Οι δημοσιογράφοι της Γερμανίας κατηγορούνται για την προσφυγική κρίση

https://i2.wp.com/katehon.com/sites/default/files/styles/medium/public/screen-shot-2016-01-11-at-16.44.34-640x480_3.png

Έκθεση 200 σελίδων που συνέταξε το Hamburg Media School και το Πανεπιστήμιο του Leipzig, με εντολή του σεβαστού ιδρύματος Otto Brenner, αναλύει τη συμπεριφορά των γερμανικών ΜΜΕ κατά τη μαζική εισβολή των λαθρομεταναστών στη Γερμανία την περίοδο 2015-2016.

Αποδεικνύεται ότι οι δημοσιογράφοι είναι ένοχοι για τη μετανάστευση, διότι υποστήριζαν την επίσημη κυβερνητική γραμμή «θα τα καταφέρουμε» και επέβαλαν με τον τρόπο τους την άποψη περί φιλοξενίας στους Γερμανούς.

Αναλύοντας χιλιάδες άρθρα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ΜΜΕ όπως η SüddeutscheZeitung, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Die Welt και η Bild, καθώς και 85 τοπικές εφημερίδες, οι συγγραφείς της έκθεσης συμπέραναν ότι τα ΜΜΕ ανέλαβαν τον ρόλο του «διαφωτιστή του λαού», αντί να βρουν τι είδους «πρόσφυγες» ήλθαν ξαφνικά στην Ευρώπη από όλον τον κόσμο. Επιπλέον, προσπάθησαν να εμφανίσουν ως ξενοφοβικές τις απόψεις πολιτών για τους «πρόσφυγες».

Οι συγγραφείς συμπέραναν ότι οι απόψεις κριτικής ή σκεπτικισμού εναντίον της μετανάστευσης δεν αναδεικνύονταν καθόλου στον δημόσιο διάλογο. Όμως, τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν προπαγάνδα για να προωθήσουν τις ιδέες της κυβέρνησης της Μέρκελ περί «κουλτούρας φιλοξενίας». Τα άρθρα για τους «πρόσφυγες» ξεχείλιζαν από υπερβολική ηθικολογία και αισθησιασμό, ενώ δεν έκαναν αναφορά στην αντίθετη άποψη.

Έτσι, αναλύοντας 35 χιλιάδες άρθρα, ανακάλυψαν ότι μόνον έξι (6) τοις εκατό από αυτά παρουσίαζαν αντικειμενικές ειδήσεις ή ανταποκρίσεις. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί που θα μπορούσαν να εξηγήσουν διαφορετικά τα γεγονότα εμφανίζονταν μόνον σε 1 άρθρο στα 100.

Επιπλέον το 43% των κυρίως αναφερόμενων προσώπων στα άρθρα των εφημερίδων ήταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι καλούσαν τους Γερμανούς να δεχθούν τους «πρόσφυγες».

Οι συγγραφείς επίσης ανακάλυψαν ότι η «πολιτική ελίτ» ενδιαφέρονταν να καλυφθεί το θέμα για τους «πρόσφυγες» με τον τρόπο που καλύφθηκε. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το 83% των εφημερίδων εξέφραζαν απόψεις υπέρ της μετανάστευσης.

Η έκθεση αναφέρει ότι το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ, διαταράχθηκε από τα γεγονότα την Πρωτοχρονιά του 2016 στην Κολωνία, όταν τα πλήθη των μεταναστών άρχισαν να επιτίθενται σεξουαλικά στις Γερμανίδες. Μόνον αφού η αλήθεια για τα γεγονότα αυτά άρχισε να διαδίδεται, τότε και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να ασκούν κριτική με επιφύλαξη στους «πρόσφυγες».

[ΕΘ: Θα μπορούσαν τα ΜΜΕ, που στο Ελληνικό διαδίκτυο αποκαλούνται για κάποιο λόγο και «πρόστυχα», να συμβάλουν έστω και τώρα στην αντιστροφή της κατάστασης που αυτά βοήθησαν να δημιουργηθεί, π.χ., να ζητήσουν άμεσα την επιβολή του νόμου για την απέλαση των λαθρομεταναστών. Φαίνεται όμως, ότι και η έκθεση αυτή είναι απλώς άλλο ένα τέχνασμα για να αποπροσανατολίσουν τον λαό. Εν τω μεταξύ, εντός του 2017 και μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στην Ευρώπη άλλοι 130.000 «πρόσφυγες και μετανάστες», κυρίως από τα βάθη της Αφρικής.]

Πηγή Διασκευή κειμένου: ΕΘ.

 

Advertisements