Σχέδιο Μακρόν: Η διαχείριση των αιτήσεων ασύλου να γίνεται στη Λιβύη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβύη.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του σε μια τελετή απονομής ιθαγένειας, κατά την οποία καλωσόρισε εκατοντάδες τριτοκοσμικούς δίδοντάς τους πλήρη δικαιώματα Γάλλου πολίτη, λέγοντας ότι η ιδέα είναι να δημιουργηθούν κέντρα για να σταματήσουν οι επίδοξοι εισβολείς να διακινδυνεύουν στη Μεσόγειο κατά την αναζήτηση ασύλου. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να υποστηριχθεί το σχέδιό του από την ΕΕ, αλλά αν αυτό δεν γίνει, η Γαλλία θα προχωρήσει μόνη της.

Βέβαια, η όλη ιδέα είναι εσφαλμένη διότι 1) δεν θα σταματήσει τη ροή Αφρικανών προς τη Λιβύη από γειτονικές χώρες και 2) δεν υπάρχουν τριτοκοσμικοί μετανάστες που να είναι πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό των Ην. Εθνών, ο «πρόσφυγας» ορίζεται ως εξής:

«Ένα άτομο που είναι εκτός της χώρας εθνικότητάς του ή συνήθους κατοικίας του. Που έχει βάσιμο φόβο να υποστεί διώξεις λόγω της φυλής του, της θρησκείας του, της εθνικότητάς του και του γεγονότος ότι είναι μέλος μιας κοινωνικής ομάδας ή πολιτικής γνώμης. Και που αδυνατεί ή δεν θέλει να δεχθεί την προστασία της χώρας εκείνης ή να επιστρέψει εκεί από φόβο να μην υποστεί δίωξη.»

Οι εκατοντάδες χιλιάδες Αφρικανοί που είναι έτοιμοι να διασχίσουν τη Μεσόγειο δεν πληρούν τον ορισμό του πρόσφυγα με καμία ερμηνεία της λέξης. Ακόμη και αυτοί που λένε ότι φεύγουν από τη Συρία και το Ιράκ δεν είναι πρόσφυγες, διότι μεγάλα τμήματα αυτών των χωρών βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και είναι ασφαλή.

Ο Μακρόν επίσης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θέλει όλοι οι εισβολείς στη Γαλλία να βρίσκονται σε σπίτια και όχι στους δρόμους. [ΕΘ: Παρόμοιο με το σχέδιο δηλαδή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στεγάσουν όλους τους λαθρομετανάστες μέσα σε πόλεις και πολύ πιθανόν σε σπίτια που το κράτος κατάσχει από τους Έλληνες ιδιοκτήτες.]

Ο Μακρόν είπε ότι θα δημιουργήσει ένα δίκτυο κέντρων επείγοντος προσφυγικού ασύλου σε όλη τη Γαλλία που θα «είναι παράδειγμα για όλον τον κόσμο για τη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο και να τους προσφέρει αξιοπρεπή διαμονή.»

[ΕΘ: Ο ρόλος των Γάλλων θα είναι να χρηματοδοτούν τα σχέδια των προέδρων που οι ίδιοι δυστυχώς εκλέγουν. Κάτι δηλαδή σαν τον ρόλο των Ελλήνων και όλων των Ευρωπαίων που είναι φανερό πλέον ότι θεωρούνται αναλώσιμοι και αποτελούν την πρώτη ύλη για τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.]

Πηγή

Advertisements