Τούρκοι πράκτορες καίνε την Ελλάδα

Τούρκοι πράκτορες καίνε την Ελλάδα και το κράτος Σύριζα - Ανέλ κοιμάται!

Σοβαρές υπόνοιες οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών των Ελληνικών δασών από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά με την πρόσφατη επ΄αυτοφώρω σύλληψη τούρκου εμπρηστή στους Εθνικούς Δρυμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Πολύ σοβαρό θέμα είναι το περιστατικό της επ’ αυτοφώρω σύλληψης ενός τούρκου εμπρηστή που είχε ήδη βάλει φωτιά με τον αναπτήρα του στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου με το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

Ο τούρκος εμπρηστής συνελήφθη νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 έχοντας παρατήσει το αυτοκίνητο του πλησίον της Εγνατίας Οδού στο ύψος της σήραγγας του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται κοντά στο Ανήλιο στην περιοχή του Μετσόβου. Επισημαίνουμε ότι η σήραγγα του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην περιοχή της γέφυρας του Μετσοβίτικου Ποταμού, δηλαδή σε μια εξαιρετικά πυκνόφυτη δασώδη περιοχή στις παρυφές της Πίνδου που αποτελεί καταφύγιο χιλιάδων άγριων ζώων και πτηνών. Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη θέση είναι ένα στρατηγικό σημείο στην μέση των Εθνικών Δρυμών. Άρα η πρόκληση πυρκαγιάς στο σημείο που επέλεξε ο τούρκος εμπρηστής θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια καταστροφή στα δασικά πέταλα Χρυσοβίτσας-Γρεβενίτι-Ελατοχωρίου στην Πίνδο και Χρυσοβίτσας-Χαλικίου-Καστανιάς στα Τζουμέρκα.

Ευτυχώς διερχόμενος οδηγός υποψιάστηκε τις κινήσεις του τούρκου εμπρηστή και ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς που έσπευσε άμεσα να ελέγξει την σοβαρότατη καταγγελία κοντά σε δύο Εθνικούς Δρυμούς, να συλλάβει τον τούρκο εμπρηστή και να προβεί στην κατάσβεση της πύρινης εστίας πριν επεκταθεί η πυρκαγιά και ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σίγουρα η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT δεν χρειάστηκε πολύ κόπο για να διαβεβαιώσει την τραγική κατάσταση των μέσων πυρόσβεσης στην μνημονιακή Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου με την τελευταία μεγάλη φωτιά στο Καπανδρίτι. Άλλωστε η ωμή θρασύτητα του τούρκου εμπρηστή να προσπαθήσει να παραδώσει στην πύρινη λαίλαπα τους μεγαλύτερους δρυμούς της Ελλάδος σε πρωινή ώρα μαρτυρά την αποφασιστικότητα ενός εκπαιδευμένου πράκτορα.

Εικάζεται από αρκετές δημοσιογραφικές πηγές ότι η παρουσία του τούρκου εμπρηστή στην Ελλάδα είναι μέσω αιτήσεως για χορήγηση πολιτικού ασύλου (αίτηση διεθνούς προστασίας). Εάν αυτό αληθεύει τότε ο τούρκος εμπρηστής και επίδοξος καταστροφέας των δύο από τους μεγαλύτερους δρυμούς της Ελλάδος προφανώς δεν είναι κρατούμενος και μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλη την επικράτεια, εκτός αν υπάρχει περιοριστικός όρος στο δελτίο του, ώσπου να εξεταστεί το αίτημα του για διεθνή προστασία. Επιπροσθέτως, λόγω της αίτησης του για άσυλο έχει το δικαίωμα να κατοικεί σε διεύθυνση της δικής του επιλογής και όχι απαραίτητα σε Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) δίνοντας του με αυτό τον τρόπο μεγάλη ελευθερία κινήσεων και αδυναμία ελέγχου των πράξεων του από την Υπηρεσία Ασύλου και τις αρχές. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι κινήσεις που έχει κάνει για να εισέλθει στην Ελλάδα, καθώς και η ως τώρα ακριβής δραστηριότητα του στην Πατρίδα μας.

Η υπόθεση του τούρκου εμπρηστή και με μεγάλη πιθανότητα πράκτορα της ΜΙΤ είναι εξαιρετικά σημαντική μιας και παραλίγο να θέσει εστία πυρκαγιάς σε στρατηγικό δασικό σημείο όπου η φωτιά θα μπορούσε να εξαπλωθεί παράλληλα σε δύο Εθνικούς Δρυμούς, της Πίνδου και των Τζουμέρκων. Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης, οι εισαγγελικές αρχές στις οποίες ο τούρκος εμπρηστής θα παραπεμφθεί την επόμενη Δευτέρα αλλά και η ΕΥΠ.

Σε κάθε περίπτωση η δραστηριότητα τούρκων πρακτόρων που δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδος, όπως η ηθελημένη πρόκληση πυρκαγιών που είναι καθαρά στρατιωτικό όπλο από την αρχαιότητα, θα πρέπει να ανασχεθεί αποτελεσματικά με ένα εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο υπαγόμενο στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη που να επιβάλλει βαριές ποινές στους ξένους πράκτορες. Συμπερασματικά με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής η πρόληψη και η κατάσβεση των πυρκαγιών θα είναι άμεση προτεραιότητα με διαρκή κινητοποίηση όλων των ανάλογων κρατικών αρχών και υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Τούρκος πράκτορας της ΜΙΤ συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να φωτογραφίζει τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Advertisements