Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου;

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου;

Η απειλή ενός παγκοσμίου πολέμου δεν προέρχεται από νοσούντες εγκεφάλους ηγετών μεγάλων ή περιφερειακών-μικρών δυνάμεων, αλλά από την κρίση του διεθνούς σιωνιστικού συστήματος το οποίο πάση θυσία προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα και να επεκταθεί εις βάρος των εθνών-κρατών, βασιζόμενο στην κατανομή του κόσμου σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Στην πρόσφατη ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Τραμπ απείλησε την Βόρεια Κορέα και το Ιράν με ισοπέδωση, δαιμονοποιώντας αυτές τις δυο χώρες ως «κράτη- παρίες» που υπονομεύουν την διεθνή ειρήνη. Η ομιλία του Τραμπ στον ΟΗΕ καθιστά σαφές ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του αμερικανού προέδρου περί εγκατάλειψης του ρόλου των ΗΠΑ ως «παγκόσμιου χωροφύλακα» δεν υλοποιούνται, αντιθέτως το σιωνιστικό σύμπλεγμα της Ουάσιγκτον εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης. Στο μόνο σημείο που το προεκλογικό πρόγραμμα του Τραμπ αναφορικά με την εξωτερική πολιτική τυγχάνει εφαρμογής, είναι η παύση της χορηγίας της CIA προς τους ισλαμοσυμμορίτες της Μέσης Ανατολής, κάτι βέβαια που εδραίωσε τον Άσαντ στην Συρία και αποκατέστησε ως ένα βαθμό τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

Τα τελευταία 25 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή με την δύναμη των όπλων, με την πολιτική των κανονιοφόρων. Αυτή η στρατηγική είχε ως αποτέλεσμα αποτυχημένους πολέμους και στρατιωτικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία. Οι διαδοχικές αυτές απογοητεύσεις για το αμερικανοσιωνιστικό σύστημα σε συνάρτηση με την ανάδειξη της Ρωσίας και της Κίνας ως ισότιμες παγκόσμιες δυνάμεις έχουν κάνει ακόμη πιο ξέφρενη την παρόρμηση για πόλεμο του βαθέως σιωνιστικού κράτους της Ουάσιγκτον. Η σιωνιστική ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι επιδιώκουν την στρατιωτική ατζέντα με έναν συνδυασμό παράνοιας, απερισκεψίας και τύφλωσης γνωρίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Το αμερικανοσιωνιστικό σύστημα προσπαθεί να εξαλείψει την Ρωσία και την Κίνα, τις μόνες δυνάμεις που αντιστέκονται σε αυτό. Το ερώτημα είναι ποιος θα χτυπήσει πρώτα. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη είναι να παραδοθούν η Κίνα και η Ρωσία και να δεχθούν την ηγεμονία της σιωνιστικής Ουάσιγκτον. Αυτή είναι η διαδρομή την οποία θέλει να ακολουθήσει το σιωνιστικό σύμπλεγμα. Η διένεξη με την Βόρεια Κορέα έχει σχέση με την πρόθεση των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στα σύνορα της Κίνας βαλλιστικούς πυραύλους και να περιορίσουν την επεκτατική πολιτική του Πεκίνου στην Νοτιοανατολική Ασία, ενώ η διένεξη με το Ιράν αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση του καθεστώτος των Αγιατολάχ, την περιφερειακή ενδυνάμωση του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας και την περικύκλωση της Ρωσίας, αφού απέτυχε παταγωδώς η διαδρομή με τον ίδιο στόχο μέσω Συρίας.

Για όσο διάστημα ο Τραμπ θα εξακολουθήσει να οδεύει στα χνάρια των προκατόχων του, απεμπολώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, το ερώτημα αν ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι εφικτός δεν αποτελεί ζήτημα. Το ζήτημα είναι ποια από τις πολλές συγκρούσεις ανά τον κόσμο είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως θρυαλλίδα. 

Γ. Λιναρδής

Advertisements