Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό και συνεργασία Ε.Ε. με Ρωσία

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τραγικά θύματα της κρίσης οι νέοι της Ελλάδος οι οποίοι ξενιτεύονται»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για το νέο θεματολόγιο δεξιοτήτων για την Ευρώπη.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κυρία Πρόεδρε, οι θέσεις που αναπτύχθηκαν σχετικά με την ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι της Ευρώπης δεξιότητες ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εργασίας είναι σωστές. Το πρόβλημα είναι ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Εκείνο το οποίο συμβαίνει είναι ότι, πράγματι η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί ορισμένα κονδύλια, γίνονται κάποιες εκπαιδεύσεις και στο σημείο αυτό σταματά κάθε εξέλιξη.

Οι νέοι της Ευρώπης έχουν ανάγκη να βρουν εργασία. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται ή δεν γίνεται εύκολα. Για τον λόγο αυτό γίνονται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από εργοδότες, οι οποίοι τους υποχρεώνουν να εργάζονται πολλές ώρες, δεν τους αμείβουν σύμφωνα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους και τη μόρφωσή τους και, πολλές φορές, τους απειλούν με απόλυση, διότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι οι οποίοι περιμένουν να πάρουν τη θέση τους.

Τραγικά θύματα αυτών των εξελίξεων είναι οι νέοι της Ελλάδος οι οποίοι παρά τη μόρφωση την οποίαν έχουν και τις ικανότητές τους, λόγω της υπάρξεως πολλών παρανόμων μεταναστών οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν κάτω από άθλιες συνθήκες και με πολύ μικρές αποδοχές, αναγκάζονται να ξενιτευτούν πολλές φορές και εκτός Ευρώπης με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν

Λ. Φουντούλης: Η Ε.Ε. υιοθετεί την αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της Ρωσσίας

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο συζητήθηκε η κατασκευή της επέκτασης του αγωγού Nord Stream. Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση στην συζήτηση και αντίθετα με την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που απροκάλυπτα τηρούσαν στάση υπέρ των Η.Π.Α. και εναντίον της Ρωσσίας αλλά και των ιδίων των συμφερόντων της Ένωσης, ζήτησε συνεργασία και εταιρική σχέση μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσσίας. Επιπλέον, ζήτησε την άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως πίσω από τις αντιρρήσεις σας για την επέκταση του αγωγού Nord Stream δεν βρίσκονται παρά τα συμφέροντα των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Λέτε πως πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται η Ένωση φυσικό αέριο. O αγωγός αυτός δεν εμποδίζει την εκμετάλλευση άλλων κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί, κάποια από τα οποία μάλιστα σε χώρες της Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Αντιθέτως, η Τουρκία είναι εκείνη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τις εξορύξεις. Όσον αφορά την Ρωσσία, η Ένωση είναι που υποστηρίζει την επιθετική πολιτική των Αμερικανών εναντίον της. Η Ένωση χρηματοδότησε και οργάνωσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ανέτρεψε την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση της, είναι η Ένωση που υποστήριξε τον γραφικό Σαακασβίλι εναντίον της Ρωσσίας.

Αντιθέτως, όταν η Ένωση επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσσία, κατ’ απαίτηση των Αμερικανών, ούτε για μια ώρα δεν σταμάτησε η προμήθεια φυσικού αερίου, αναδεικνύοντας πόσο ανεδαφικές είναι οι ρητορείες περί ενεργειακής ασφαλείας. Ο μόνος δρόμος που ευνοεί όλα τα μέρη και εξασφαλίζει την σταθερότητα στην ήπειρο μας, είναι αυτός της συνεργασίας και της έντιμης εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσσίας και των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης».

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Στρατηγού Επιτήδειου στο Ράδιο Νεάπολις Καβάλας

 

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Νεάπολις» Καβάλας έδωσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος.

Ο Γ. Επιτήδειος σχολίασε την ομιλία του Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης και κυρίως για τον ρόλο της Γερμανίας στην Ε.Ε., αλλά και για την ανάγκη της να αποκτήσει δικές της Ένοπλες Δυνάμεις, Υπηρεσίες Πληροφοριών και Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα, μίλησε για την δράση των τριών Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Advertisements