Πολιτικοί σεισμοί όπου δεν υπάρχει ομοιογενής πληθυσμός

https://alternativerightdotblog.files.wordpress.com/2017/09/barcelona.jpg?w=860&h=280&crop=1

ΕΘ: Σχετικά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα άρθρου:

Αυτοί που επιδιώκουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι κυρίως μοδάτοι αριστεροί, (hipster), μαχητές της κοινωνικής ελευθερίας (SJW), φεμινίστριες και κάθε είδους διεφθαρμένοι που καλωσορίζουν με ανοικτές αγκάλες τους Ισλαμιστές (διότι αυτοί αναπαράγονται ταχύτατα, μισούν τους Ισπανούς που τους έδιωξαν το 1462 καθώς και την Εκκλησία και δεν μιλούν Ισπανικά), τους ίδιους τους Ισλαμιστές που θα αποτελούν πλειοψηφία σε μια υποθετική Καταλανική Δημοκρατία σε δύο γενιές από τώρα και θα επιβάλουν τη Σαρία.

Από τη μια μεριά θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την καταστροφή τους, αλλά από την άλλη, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον υπόλοιπο πληθυσμό, τη σιωπηλή πλειοψηφία, στα χέρια αυτών των παλαβών.

Όσο για το υπερ-κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της προς την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Ειρωνεία της τύχης, διότι τόσο οι υπέρ της απόσχισης Καταλανοί όσο και οι Βρυξέλλες έχουν τον ίδιο εχθρό, δηλαδή, το Έθνος-Κράτος.

Εν τούτοις, αν η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί, θα παραμείνει εκ των πραγμάτων στην ΕΕ. Κανείς δεν φεύγει από την ΕΕ. Εν τέλει, η ΕΕ δεν νοιάζεται αν τα μέλη της είναι χώρες ή περιοχές. Μάλιστα, οι μικρότερες χώρες μπορούν να κυβερνηθούν και πιο εύκολα.

Πηγή

 

Advertisements