Το χρονικό των παράνομων διώξεων κατά του τρίτου κόμματος της χώρας

Χωρίς τίτλο.png

Η 28η Σεπτεμβρίου 2013, είναι μία ημέρα την οποία οι Χρυσαυγίτες δεν θα λησμονήσουν ποτέ. Είναι η ημέρα που συνελήφθη ο μπροστάρης του Αγώνα, ο Αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Αυτόν φοβήθηκε και φοβάται το Σύστημα. Αυτού τον πολύχρονο Αγώνα στοχοποίησε και προσπάθησε να ανακόψει με τις διώξεις σε βάρος του ιδίου και των υπολοίπων Βουλευτών του κόμματος.

Τέσσερα χρόνια μετά, είναι σαφές ότι οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου δεν πέτυχαν το στόχο τους. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει την πολιτική της διαδρομή ενωμένη, ισχυρή, και έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πατριωτών, ότι μόνο αυτή μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο της Αναγέννησης της ελληνικής Πατρίδος.

Οι Χρυσαυγίτες δεν ξεχνούν τις συλλήψεις των Συναγωνιστών τους και τις δικαστικές διώξεις που αυτοί υπέστησαν και εξακολουθούν να υφίστανται. Για το λόγο αυτό στο σημερινό φύλλο παραθέτουμε ένα χρονικό των γεγονότων που ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Ήταν ημέρα Σάββατο και ώρα 06:30 το πρωί, όταν η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου έστελνε πολυμελείς ομάδες αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής στις οικίες του Αρχηγού και 5 ακόμα Βουλευτών του Εθνικιστικού Κινήματος, για να υλοποιήσουν το πρώτο σκέλος των παράνομων διώξεων.

Οι Βουλευτές μετεφέρθησαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 και λίγες ώρες αργότερα η προσαγωγή τους μετατράπηκε σε σύλληψη. Τοποθετήθηκαν στα κελιά του 12ου ορόφου, όπου εδρεύει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), κοινώς «Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», και κρατήθηκαν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των απολογιών τους.

Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Είχαν προηγηθεί δικαστικές ενέργειες, οι οποίες δεν ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά υπαγορεύτηκαν ευθέως και απροκάλυπτα από την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Δένδια, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέθεσε με παραγγελία της στις 22-09-2013 στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης “προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης από μέλη του πολιτικού κόμματος «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»”.

Ο τελευταίος διενήργησε μια προκαταρκτική εξέταση-παρωδία χωρίς καν να καλέσει τους υπόπτους για παροχή εξηγήσεων. Ολοκλήρωσε την έρευνά του μέσα σε μόλις έξι (6) ημέρες (!!!) Το υλικό που συνέλεξε ήταν δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας για στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες οπλισμού που όμως δεν βρέθηκαν, έξι καταθέσεις Βουλευτών αντίπαλων κομμάτων (ένας από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα) οι οποίοι έκαναν πολιτικές τοποθετήσεις, και ορισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν δεδηλωμένοι αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής και δεν κατέθεσαν τίποτε ουσιαστικό από απόψεως ποινικής έρευνας.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Το πόρισμα είχε έκταση μόλις 9 σελίδων (!) και αποτελούσε αντιγραφή της κατάθεσης ενός ακροαριστερού δημοσιογράφου, του Δημήτρη Ψαρρά, γνωστού για την εμπάθειά του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, του οποίου το τελευταίο βιβλίο εκδόθηκε από το Ίδρυμα «Ρόζα Λούξενμπουργκ» με την χρηματοδότηση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

[ΕΘ: Στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 2, 4 και 5 Οκτωβρίου 2017, ξεφτιλίστηκε ο Ψαθάς καθώς παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ότι ΔΕΝ ήξερε τίποτα σχετικό με τις κατηγορίες εναντίον των βουλευτών.]

Το πόρισμα εξεδόθη τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 28ης-09-2013. Εγκρίθηκε το ίδιο βράδυ από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και λίγη ώρα μετά ο Αντεισαγγελέας κ. Βουρλιώτης με έγγραφό του προς την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε σε αυτήν την τέλεση του εγκλήματος του άρθρου 187 ΠΚ και ζήτησε τη σύλληψη 32 προσώπων, μεταξύ αυτών και 6 Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως Νικόλαου Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, σχετικά με την υπόθεση της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», όπως την αποκαλούσαν, οι οποίοι ουσιαστικά προανήγγειλαν τις διώξεις και όλα τα γεγονότα που επακολούθησαν, ενώ εξήγγειλαν και την κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα των οποίων η πολιτική ηγεσία διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Εξήγγειλαν δηλαδή την αναστολή της χρηματοδότησης πριν καν ασκηθεί η ποινική δίωξη!

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, υπό το φως των τηλεοπτικών προβολέων που μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση (παρότι ο νόμος απαγορεύει την προβολή των προσώπων των κατηγορουμένων), οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσης αυτής (άρθρο 187 παρ. 1 και 3 ΠΚ).

Η σύλληψη των Βουλευτών έγινε παράτυπα, δηλαδή χωρίς προηγουμένως να γίνει άρση της ασυλίας τους όπως ορίζεται στο άρθρο 62 του Συντάγματος: «όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος.»

Επισημαίνεται ότι στους Βουλευτές ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής, χωρίς παράλληλα να κατηγορηθούν για συμμετοχή σε κάποιο από τα κακουργήματα που αναφέρονται στο άρθρο 187 παρ. 1 ΠΚ ως επιδιωκόμενα από την εγκληματική οργάνωση.

Οι Βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση), ενώ ο Αρχηγός του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος και οι Βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η «αιτιολογία» ήταν ότι η προσωρινή τους κράτηση κρίθηκε απαραίτητη για την αποτροπή τέλεσης νέων αδικημάτων από αυτούς. Ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 1987 χωρίς να έχουν τελέσει οποιοδήποτε αδίκημα στα πλαίσια αυτής, κρίθηκε όμως ότι υπήρχε κίνδυνος να τελέσουν νέα αδικήματα!

Στην πραγματικότητα, η απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση αναφερόταν μόνο στις ομιλίες, την ιδεολογία του Αρχηγού και των Βουλευτών, ακόμα και σε βιβλία που υπήρχαν στην βιβλιοθήκη τους!

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Τον Οκτώβριο του 2013, η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου ψήφισε «φωτογραφικό» νόμο (άρθρο 23 Ν. 4203/2013) σύμφωνα με τον οποίο η Βουλή μπορεί με απόφαση της πλειοψηφίας να αναστέλλει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης την κρατική χρηματοδότηση κομμάτων των οποίων οι Βουλευτές κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Τον Δεκέμβριο του 2013, η πλειοψηφία της Βουλής (δηλαδή οι πολιτικοί αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής) έκανε χρήση αυτού του νόμου και ανέστειλε κάθε κρατική χρηματοδότηση προς το κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή». Έκτοτε το κόμμα υφίσταται έναν οικονομικό στραγγαλισμό που δυσχεραίνει σε τεράστιο βαθμό την πολιτική του δράση.

Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014,  οι ανακριτικές αρχές άσκησαν δίωξη για το ίδιο αδίκημα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσης αυτής, και στα υπόλοιπα 12 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Οι 5 εξ αυτών προφυλακίστηκαν, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Καμία εκ των αποφάσεων δεν στηριζόταν στον νόμο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με ιδιόχειρη σημείωση η  οποία έχει τεθεί από την ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα επί του σώματος της απολογίας των Γεώργιου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, η σύμφωνη γνώμη των ανακριτικών αρχών για την επιβολή της προσωρινής κράτησης, είχε δοθεί δύο ημέρες ΠΡΙΝ από την απολογία των Βουλευτών!

Για να δικαιολογήσει την σκανδαλώδη απόφαση για την προφυλάκισή τους, παρά το γεγονός ότι δεν προέκυπτε η συμμετοχή τους σε καμία εγκληματική δραστηριότητα ή προπαρασκευή αυτής, ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος έγραψε επί λέξει στην από 04-02-2014 πρότασή του επί της προσφυγής του κατηγορουμένου Γ. Γερμενή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης: «ως Βουλευτής και γενικά ως ηγετικό στέλεχος του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» με τις ιδιότητες που αναφέρονται αναλυτικά παραπάνω, γνώριζε την επιδιωκόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων από μέλη, στελέχη και οπαδούς του και συγκεκριμένα εγκλημάτων από εκείνα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα».

Περιττεύουν τα σχόλια για την βασιμότητα και σοβαρότητα ενός δικανικού συλλογισμού περί του ότι ο Βουλευτής γνώριζε όχι τι πράττουν, αλλά τι επιδιώκουν να πράξουν τα μέλη, τα στελέχη, ακόμα και οι οπαδοί(!) του κόμματος, και ότι, περαιτέρω, φέρει ποινική ευθύνη εξ αυτού.

Άλλοι Βουλευτές είχαν βαρύτατους περιοριστικούς όρους, όπως η Ελένη Ζαρούλια, στην οποία επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός. Στους Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση εγγύηση 20.000 ευρώ. Στον Αντώνιο Γρέγο εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής στις εκδηλώσεις του κόμματός του!!! Η ίδια απαγόρευση επιβλήθηκε και στον Μιχάλη Αρβανίτη.

Στον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ο οποίος μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του (και πριν την απολογία του) ανεξαρτητοποιήθηκε, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος!

Οι Νικόλαος Κούζηλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος κρίθηκαν προφυλακιστέοι με την προσχηματική αιτιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος αν αφεθούν ελεύθεροι να τελέσουν νέα αδικήματα. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο τελευταίος και αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Στις 10 Ιουλίου 2014, κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία και προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης για διακεκριμένη οπλοκατοχή, παρόλο που τα όπλα ήταν δύο καραμπίνες που είχαν αγοραστεί και κατέχονταν με νόμιμες άδειες κατοχής, μία από τον ίδιο και η άλλη από τον πατέρα του.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής είναι αμιγώς πολιτικές και είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που έγιναν από την εκτελεστική εξουσία και μάλιστα το ανώτατο επίπεδο αυτής, ήτοι των Υπουργών και του Πρωθυπουργού.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 που ξεκίνησαν οι διώξεις, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή παρουσίαζε συνεχή αύξηση του ποσοστού του και στις δημοσκοπήσεις κέρδιζε το 15% της προτίμησης των πολιτών. Ήταν πολύ κοντά στο να ξεπεράσει το ποσοστό του 2ου κόμματος, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς αμφιβολία, η Κυβέρνηση της Ελλάδας χρησιμοποίησε ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης προκειμένου να πετύχει την εξουδετέρωση και εξόντωση του βασικού πολιτικού της αντιπάλου.

Ενδεικτικά θυμίζουμε τις παρακάτω δηλώσεις:

α) Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νικόλαος Δένδιας στις 24/09/2013 σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου και νεοναζιστικές οργανώσεις στη χώρα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» και

β) Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 08/10/2013 από το Ισραήλ: «Θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου».

Κατά τη διάρκεια του έτους 2014, ήρθαν στο φως και άλλες απτές αποδείξεις των παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, την 02-04-2014, διέρρευσε μαγνητοσκοπημένη συνομιλία μεταξύ του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, δικηγόρου και Γενικού Γραμματέα της Κυβερνήσεως. Στην συνομιλία αυτή, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι η εντολή για την προφυλάκιση των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή δόθηκε από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ότι η σκευωρία στήθηκε από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νικόλαο Δένδια, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Κατά τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στις 02.04.2013 όταν και έγινε γνωστή η ύπαρξη της ανωτέρω συνομιλίας, παρών ήταν και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δεν αρνήθηκε την τηλεφωνική του συνομιλία με την κ. Τσάμη, πλην όμως, ισχυρίστηκε ότι τηλεφώνησε απλώς για να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης.

Περαιτέρω, στις 10-12-2014 διέρρευσε το πασίγνωστο πια απόσπασμα της τηλεφωνικής παρέμβασης Σαμαρά μέσω τρίτου προσώπου προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο (άλλως «Παναθηναϊκάκια») προκειμένου να προφυλακίσει 3 εκ των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τελείωσε στις 31-07-2014.

Μετά το πέρας της ανάκρισης, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος στις 18-10-2014 υπέβαλε την πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Με την εισαγγελική πρόταση προτάθηκε η παραπομπή στο ακροατήριο 70 εκ των 83 κατηγορουμένων. Η θεμελίωση των ενδείξεων ενοχής των κατηγορουμένων είναι όλως ανεπαρκής.

Στην πρόταση δεν αναφέρεται καμία εντολή του Αρχηγού του κόμματος ή άλλου Βουλευτή για την διάπραξη εγκλημάτων. Γι’ αυτό, ο Εισαγγελέας καταφεύγει στην θεωρία ότι τα εγκλήματα προκλήθηκαν δήθεν από τον ακραίο πολιτικό λόγο των Βουλευτών του κόμματος. Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι οι εμπρηστικές ομιλίες των Βουλευτών συνιστούσαν «σήμα»-«μήνυμα» στους μυημένους, για να διαπράξουν εγκλήματα. Πρόκειται καθαρά για πλασματικό εφεύρημα-επινόημα που δεν αντέχει στην βάσανο της λογικής. Οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται για τις ομιλίες τους, για τον καθαρό πολιτικό-πατριωτικό λόγο που απηύθυναν στους Έλληνες πολίτες.

Στις 04 Φεβρουαρίου 2015 εξεδόθη το υπ’ αριθ. 215/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο 68 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση για την παραπομπή λήφθηκε με ψήφους 2-1, μειοψηφούντος του Εισηγητή Νικόλαου Σαλάτα, ο οποίος στην άκρως εμπεριστατωμένη του εισήγηση, ανέδειξε δύο ζητήματα:

Πρώτον, ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο διότι στην προκειμένη περίπτωση δεν προέκυψε εκ μέρους των κατηγορουμένων σκοπός προσπορισμού οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους μέσω των ενεργειών που αποδίδονται στην φερόμενη εγκληματική οργάνωση, στοιχείο το οποίο-σύμφωνα με την κυρωθείσα με τον νόμο 3875/2010 και άρα υπερνομοθετικής ισχύος Σύμβαση του Παλέρμο για την αντιμετώπιση του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος-συγκαταλέγεται μεταξύ των εννοιολογικών στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος.

Δεύτερον, η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο διότι «σε κανέναν από τους κατηγορουμένους δεν αποδόθηκε κατηγορία περί συγκροτήσεως της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”». Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από το κατηγορητήριο όμως προκύπτει ότι πουθενά δεν υπάρχει κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Επομένως χωρίς να έχει συγκροτηθεί η υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση πώς είναι δυνατόν κάποιος να έχει ενταχθεί σε αυτήν;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Εφέτης κύριος Σαλάτας: «Για να είναι νοητός ο δεύτερος τρόπος τέλεσης (ένταξη, που μάλιστα είναι διαρκές αδίκημα), ο εντασσόμενος πρέπει να είναι το τέταρτο τουλάχιστον πρόσωπο που θέλει να ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση και ότι ταυτόχρονα οι ιθύνοντες (ιδρυτικά μέλη) αποδέχονται και επιθυμούν την ένταξη αυτή….Τέτοια απόφαση (σ.σ. περί συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης) από συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χρόνο δεν προσδιορίζεται στις αποδοθείσες εν προκειμένω κατηγορίες».

Η ισχνή πλειοψηφία (2-1) με την οποία η υπόθεση της Χρυσής Αυγής παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, καταδεικνύει πόσο αδύναμο είναι το κατηγορητήριο.

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015. Κατά τη διάρκειά της προέκυψαν και νέα στοιχεία για τις παρατυπίες που είχαν εμφιλοχωρήσει κατά την ανάκριση, ενώ το κατηγορητήριο έχει αποδομηθεί πλήρως.

Έχει αποδειχθεί ότι οι Βουλευτές δεν έχουν καμία σχέση με εγκληματικές ενέργειες, ενώ οι μάρτυρες όταν αναφέρονται σε αυτούς επικαλούνται μόνο θέματα ιδεολογίας, πολιτικών ομιλιών και όχι πραγματικά περιστατικά. Όταν «στριμώχνονται» από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης διευκρινίζουν ότι λένε την άποψή τους και τις εκτιμήσεις τους, και δεν έχουν καμία γνώση συγκεκριμένων γεγονότων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 135 περίπου μάρτυρες κατηγορίας και απομένουν ακόμα 8. Στην συνέχεια το Δικαστήριο θα ασχοληθεί με τα αναγνωστέα έγγραφα τα οποία είναι ουκ ολίγα. Ακολουθούν οι μάρτυρες που έχει κλητεύσει η πολιτική αγωγή, οι μάρτυρες της υπεράσπισης και οι απολογίες των κατηγορουμένων. Στο τελευταίο στάδιο θα έχουμε την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και μετά θα υπάρξει κάποια διακοπή για τις διασκέψεις των δικαστών.

Αυτό σημαίνει ότι η δίκη έχει αρκετό δρόμο μπροστά της μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Το βέβαιον είναι ότι οι εμπνευστές των παράνομων πολιτικών διώξεων απέτυχαν στους σχεδιασμούς τους. Η Χρυσή Αυγή δεν λύγισε. Απέδειξε ότι αντέχει στα δύσκολα. Όλη αυτή η δοκιμασία θα την αναδείξει νικήτρια. Ο ανελέητος και αντισυνταγματικός πόλεμος που δέχθηκε, θα μείνει στην ιστορία ως μία σημαντική καμπή στον Νικηφόρο Αγώνα του Κινήματος. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ακολουθούν το Εθνικιστικό Κίνημα, ενώ πολλοί νέοι σπεύδουν να ενταχθούν στις γραμμές του.

Η Χρυσή Αυγή διαθέτει κάτι το οποίο λείπει από τα υπόλοιπα κόμματα. Έχει έναν σπουδαίο Ηγέτη, τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο οποίος με όπλο τις ικανότητες και την εμπειρία του ξέρει να κρατάει γερά το «τιμόνι» της παράταξης.  Τα στελέχη τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και αφοσίωση και ακολουθούν σταθερό τον δρόμο που εκείνος έχει χαράξει.

Οι Εθνικιστές συνεχίζουν τον αγώνα με σεμνότητα, δύναμη, αγάπη για την Ελλάδα και πίστη στο Όραμα της Αναγέννησης της Πατρίδος.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Πηγή

 

Διαβάστε περισσότερα για το χρονικό της σκευωρίας κατά του Λαϊκού Συνδέσμου.

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: