500.000 Αφρικανοί έτοιμοι να εισρεύσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη

https://altright.com/wp-content/uploads/2017/10/africans-lybia-750x370.jpg

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη δεν τελειώνει.  Μπορεί να αλλάξει ρυθμό, από καιρό σε καιρό, αλλά δεν τελειώνει.

Μετά τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που εισέρευσαν στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία από το 2015 και μετά, ανακόπηκε η μετανάστευση στην Ιταλία και στις χώρες (από την Ελλάδα και πάνω). Μέχρι σήμερα, περίπου 100.000 ακόμη Αφρικανοί εισήλθαν στην Ευρώπη.

Αλλά οι αντάρτικες συμμορίες της Λιβύης έχουν μαζέψει κάπου 500.000 Αφρικανούς σε ανοιχτούς χώρους υποδοχής και δεν τους επιτρέπουν να περάσουν στην Ευρώπη. Απλώς περιμένουν το σήμα από τις ΜΚΟ και τους διακινητές.

Η Ευρώπη προσπαθεί να δωροδοκήσει τους μαχητές στη Λιβύη για να κρατήσουν τους πρόσφυγες εκεί, σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο από τον ιστότοπο russia-insider 

Στο ξενοδοχείο Χαμαράτ στην Τυνησία, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν 5 εκατομμύρια στον Ahmad Dabbashi, επονομαζόμενο και «θείο», ο οποίος πλήρωσε τις συμμορίες και διέταξε να κλείσουν τα λιμάνια. Μετά τον θάνατο του Καντάφι, κάθε μέτρο της λιβυκής ακτής ελέγχεται και από μία συμμορία.

Είναι λίγο παράξενη αυτή η συναλλαγή, διότι εξ αρχής ο Καντάφι ανετράπη και δολοφονήθηκε ακριβώς επειδή ήταν ο μόνος που φύλαγε την πύλη προς την Ευρώπη. Συνεπώς, πώς πιστεύουν οι Ιταλοί ότι θα μπορέσουν να κάνουν μια συμφωνία που θα σώσει την Ευρώπη;

Υπάρχουν και άλλα σημεία στο ρεπορτάζ που αξίζει να αναφερθούν. Όπως αυτός ο «Ελβετός» ιερέας (από την Ερυθραία) που είναι γνωστός ως «Άγγελος των προσφύγων», ονόματι Ζεράι, υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης.

Τον συνάντησα στη Βέρνη και φαίνεται να ξέρει τα πάντα για την παραπάνω συμφωνία και την στασιμότητα στις ροές. Όχι μόνον επειδή ο αριθμός του τηλεφώνου του είναι γραμμένος σε όλους τους χώρους λαθρομεταναστών στη Λιβύη και οι λαθρομετανάστες του τηλεφωνούν από σκάφη στη Μεσόγειο, αντί να εκπέμψουν SOS, αλλά επειδή το τηλέφωνό του δεν χτυπά για τον δεύτερο μήνα στη σειρά.

Αλλά τώρα τον καλούν συνεχώς από το γραφείο του εισαγγελέα στο Τράπανι της Ιταλίας, όπου κατηγορείται ότι έχει διασυνδέσεις με τους διακινητές. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο Ζεράι λάμβανε τηλεφωνήματα από τη Λιβύη και ήξερε ακριβώς πού θα έρχονταν οι λαθρομετανάστες με τα σκάφη και πού χρειάζονταν να «διασωθούν».

Ας επιστρέψουμε όμως στο κυρίως θέμα. Αν και 5 εκατομμύρια ευρώ ήταν αρκετά για να ανακόψουν τη ροή των μεταναστών κατά 87%, η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει πολύ. Διότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η 48η ταξιαρχία της οποίας ηγείται ο Ahmad Dabbashi έχει χάσει τον έλεγχο της λιβυκής ακτής.

Αυτό σημαίνει ότι η επένδυση απέτυχε και ότι νέα σκάφη θα εμφανιστούν ξανά στον ορίζοντα πολύ σύντομα. 500.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα σε χώρους κράτησης στη Λιβύη και είναι έτοιμοι να φύγουν. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε μισό εκατομμύριο λαθρομετανάστες να διασχίζουν τη Μεσόγειο και μάλιστα μονονομιάς.

[ΕΘ: Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει τεράστια αύξηση στις αφίξεις στα Ελληνικά νησιά αν και τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα, σαν να μη συμβαίνουν οι αφίξεις αυτές των χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Αφρική και Ασία μέσω Τουρκίας.]

Πηγή

Advertisements