Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για Μνημόνια και λαθρομετανάστευση

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Οι λαϊκιστές της αριστεράς δεν φιλοξενούν μετανάστες στα σπίτια τους»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γ. Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στη Μεσόγειο.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί τη μεγαλύτερη διαχρονικά αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Μία αποτυχία τις συνέπειες της οποίας υφίστανται οι σημερινές γενεές και δεν ξέρουμε πόσες ακόμη στο μέλλον.

Από τη στιγμή κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έπεσε θύμα του λαϊκιστικού συνθήματος «δεν θα κάνουμε την Ευρώπη φρούριο» και αφαίρεσε από τις χώρες υποδοχής και των εξωτερικών συνόρων, δηλαδή την Ιταλία και την Ελλάδα, το δικαίωμα να προστατεύσουν τα σύνορά τους, προέκυψε αυτή η πλημμυρίδα, αυτή η εισβολή των παρανόμων μεταναστών, η οποία δημιουργεί τα προβλήματα που αναφέραμε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Έτσι, οι λαϊκιστές πέτυχαν μια μεγάλη νίκη. Δεν έγινε η Ευρώπη φρούριο, έγινε όμως ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκεντρώσεως εξαθλιωμένων και δυστυχών ανθρώπων που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Όμως, οι λαϊκιστές της αριστεράς δεν φιλοξενούν τους ανθρώπους αυτούς στα σπίτια τους, ούτε τους τροφοδοτούν. Αυτό το κάνουμε εμείς, οι οποίοι αγαπούμε την Πατρίδα μας και οι οποίοι θα τη σώσουμε την Πατρίδα μας διότι έχουμε αποτελεσματικό και ορθό τρόπο αντιμετωπίσεως του προβλήματος.

Λ. Φουντούλης: Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών

Κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδος συνεδριάσεων της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και με αφορμή την συζήτηση σχετικά με την λαθρομετανάστευση, προέβη σε δηλώσεις ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης.

Σε αυτές, αναφέρεται τόσο στο μείζον αυτό πρόβλημα, όσο και στις συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις που έχουν οι Έλληνες Εθνικιστές για την αντιμετώπιση του. Τέλος, καλεί την Ένωση να προχωρήσει σε πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα επί του θέματος ώστε όλα τα Έθνη της Ευρώπης να εκφράσουν ξεκάθαρα την βούληση τους.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Άχρηστες και αποτυχημένες η Σένγκεν και η Frontex»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την θέσπιση συστήματος εισόδου/εξόδου (ΣΕΕ) για την καταχώριση δεδομένων εισόδου και εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών που διέρχονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, για να εφαρμοστεί η Συνθήκη Σένγκεν πρέπει να υπάρχει σωστός και αποτελεσματικός έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα. Από τη στιγμή όμως κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της αφαιρέσεως αρμοδιοτήτων από τα εθνικά κράτη, δεν επέτρεψε σε αυτά να ελέγχουν τα σύνορά τους και ανέλαβε η ίδια να κάνει αυτό το πράγμα, έχουμε πλήρη αποτυχία. Λάβετε υπόψη τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ελλάδος.

Όταν ανέλαβαν να φυλάξουν τα σύνορα των χωρών αυτών κάποιοι άχρηστοι και ευρωβόροι οργανισμοί, όπως είναι ο Frontex, η ακτοφυλακή και η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή έχει δημιουργηθεί αυτό το χάος, με αποτέλεσμα στην πράξη η Συνθήκη Σένγκεν να καταρρεύσει. Επί δεκαετίες ολόκληρες ο έλεγχος γινόταν από τις εθνικές αρχές χωρίς κανένα πρόβλημα. Άλλωστε είναι πολύ αφελές να πιστεύουμε ότι ο τρομοκράτης και ο παράνομος μετανάστης θα έρθει από τα επίσημα σημεία ελέγχου. Ας είμαστε ειλικρινείς, κύριε Επίτροπε.

Και μόνο το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί με ένα λάθος να διορθώσει ένα άλλο λάθος που κοστίζει 1 δισεκατομμύριο, αυτό σημαίνει σαφή ομολογία αποτυχίας. Θα το πείτε αυτό στους συμπατριώτες μας, κύριε Αβραμόπουλε;

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τα μνημόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τον έλεγχο της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ το 2015.

Ακολουθεί η ομιλία:

Μία παράμετρος που πρέπει να μας απασχολήσει για την εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως είναι η καθυστέρηση με την οποία εφαρμόζεται αυτό από ορισμένα κράτη, καθώς επίσης και η μη εφαρμογή του από άλλα, παρά το γεγονός ότι αυτά ξέρουν πως θα υποστούν συνέπειες. Αιτία αυτής της εξελίξεως είναι το γεγονός ότι το δίκαιο, σε πολλές περιπτώσεις, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτής. Επιπλέον, υπάρχει πολύ μικρή συνεργασία με τα εθνικά κοινοβούλια και πολλές φορές η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει να θεσμοθετηθούν αποφάσεις οι οποίες στρέφονται κατά των συμφερόντων ορισμένων κρατών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελλάδα στην οποία, με τρόπο απαράδεκτο και κατά παράβαση της αρχής της αλληλεγγύης έχει επιβάλει τα μνημόνια και έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεως δυστυχισμένων ανθρώπων.  

Advertisements