Η φιλοπόλεμη συμμαχία Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας και οι ανίερες συμμαχίες της Ελλάδας

https://i2.wp.com/www.xryshaygh.com/assets/images/preview/58834/saudi_summit_pic_1__article.jpg

Πρόσφατα ο ιδιωτικός ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός «Channel 10» αποκάλυψε ένα διπλωματικό έγγραφο που απεστάλη σε όλες τις πρεσβείες του Ισραήλ. Το απόρρητο έγγραφο είναι η πρώτη επίσημη απόδειξη ότι οι Ισραηλινοί και οι Σαουδάραβες κλιμακώνουν συνειδητά την κρίση στην Μέση Ανατολή-Αραβική Χερσόνησο. Στο μυστικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

  • Οι ισραηλινές πρεσβείες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αυξήσουν την πίεση κατά του Ιράν και της Χεζμπολάχ.
  • Πρέπει πάση θυσία να στηριχθεί ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.
  • Οι πρεσβείες πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν θέλει να ανατρέψει την περιφερειακή ισορροπία.
  • Οι ισραηλινοί διπλωμάτες πρέπει να παροτρύνουν τους αξιωματούχους των χωρών στις οποίες φιλοξενούνται να ενεργήσουν ώστε η Χεζμπολάχ να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση και την πολιτική σκηνή του Λιβάνου.

Οι Ισραηλινοί και οι Σαουδάραβες ενώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους κατά της γεωπολιτικής επιρροής του Ιράν στην Μέση Ανατολή και της εξάπλωσης του στο Ιράκ, στην Συρία, στον Λίβανο και στην Υεμένη. Οι δολοφόνοι των Παλαιστινίων και οι χορηγοί της Αλ Κάιντα σε μια ανίερη και φιλοπόλεμη συνεργασία προσπαθούν να περιορίσουν το σιιτικό τόξο στην Αραβική Χερσόνησο.

Το απόρρητο έγγραφο εστάλη από το Τελ Αβίβ στις ισραηλινές πρεσβείες ακριβώς την στιγμή που οι τζιχαντιστές  του Ισλαμικού Κράτους, που υποστηρίζονται από την Σαουδική Αραβία και οι οποίοι ουδέποτε έβλαψαν ισραηλινά συμφέροντα, αντιμετωπίζουν την ολοσχερή ήττα στα πεδία μαχών του Ιράκ και της Συρίας και ενώ η αποδοχή της Χεζμπολάχ και του Ιράν βαίνει αυξανόμενη στην περιοχή. Ο συμμοριτοπόλεμος αντί να εξασθενήσει, ενδυνάμωσε τους εχθρούς των Σιωνιστών στην Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα το Ισραήλ να ανησυχεί σφόδρα για το μέλλον του ιουδαϊκού κράτους. Αποτέλεσμα αυτών των ανησυχιών είναι η τυποποίηση της συνεργασίας και η συμπόρευση με τους Σαουδάραβες.

Η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα συμμετέχει στη γενοκτονία εναντίον του λαού της Υεμένης, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποφάσισε να διαθέσει πυρομαχικά στην Σαουδική Αραβία για να συνεχίσει τον παράνομο πόλεμο στη χώρα αυτή, ενώ ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται στον στρατιωτικό τομέα με το Ισραήλ. Πρόκειται επίσης για ανίερες συμμαχίες που είναι εντελώς αντίθετες με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας μας.

https://i0.wp.com/www.xryshaygh.com/assets/images/preview/58785/me-israhl__article.jpg

Διαβάστε περισσότερα στις αρχικές πηγές εδώ και εδώ.

 

Advertisements