Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών: Εξωτερική πολιτική Ε.Ε., μαύρο χρήμα και διώξεις Χριστιανών

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Να μην χρησιμοποιηθεί η Ανατολική Εταιρική Σχέση εναντίων της Ρωσίας»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος στα πλαίσια της συζητήσεως για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, ενόψει της συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου 2017.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η Ανατολική Εταιρική Σχέση αποτελεί μια φιλόδοξη αλλά και ευαίσθητη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αν δεν υλοποιηθεί σωστά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην Ένωση. Αν και έχουν περάσει 8 χρόνια από την εγκαινίασή της, τα θετικά αποτελέσματα είναι πολύ περιορισμένα. Είναι η υπογραφή των συμφωνιών σύνδεσης και ελεύθερων συναλλαγών με Μολδαβία, Γεωργία και Ουκρανία και κάποιες υποσχέσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων για την έκδοση βίζας. Από την άλλη πλευρά, σε όλα σχεδόν τα ιδρυτικά μέλη της Σχέσης, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα επιδείνωσης των ανθρώπινων σχέσεων και εφαρμογής των αρχών της δημοκρατίας.

Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία συνεχίζουν να έχουν διαμάχη για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Λευκορωσία, μεταξύ των άλλων, έχει συμμετάσχει στη μεγάλη ρωσική άσκηση που έγινε τον Οκτώβριο του 2017 με την επωνυμία Zapad. Πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον περαιτέρω χειρισμό της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και να μην τη χρησιμοποιήσει ως ένα μέσον πίεσης εναντίον της Ρωσίας κάνοντας παραχωρήσεις στους εταίρους, ιδιαίτερα όταν αυτοί αποδεικνύουν ότι δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και αμφισβητούν και δεν εφαρμόζουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές.

Λ. Φουντούλης: «Πολιτικοί, offshore και μαύρο χρήμα»

Κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τις διαρροές των «Paradise Papers» έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην ομιλία του κατήγγειλε τους ευρωπαίους πολιτικούς που αποτελούν μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών υπερακτίων εταιρειών και χρησιμοποιούν «παράθυρα» της νομοθεσίας, ώστε νομότυπα να αποφεύγουν την φορολογία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της οποίας το όνομα βρίσκεται στις λίστες αυτές, καθώς και στον κύριο Γιούνγκερ, που ως Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μετατροπή του σε φορολογικό παράδεισο.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

«Panama papers, Lux leaks, Paradise papers και ποιος ξέρει πόσες ακόμη διαρροές θα προκύψουν στο μέλλον. Τι σημασία έχει, αφού κάθε φορά θα κάνουμε μια έκτακτη συζήτηση στην ολομέλεια, θα καταδικάζουμε γενικά και αόριστα και στο τέλος τίποτα απολύτως δεν θα γίνεται. Και πώς να γίνει, αφού μεγάλο μέρος εταιρειών και πολιτικών ολόκληρης της Ευρώπης επωφελούνται από τις διάφορες τρύπες στην νομοθεσία ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε μια εξωχώρια εταιρεία στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου και να αποφεύγουν νομιμότατα την φορολογία, αντίθετα με τον απλό Πολίτη, ο οποίος και στενάζει κάτω από φόρους που σε μερικές περιπτώσεις, όπως παράδειγμα στην Ελλάδα, ξεπερνούν το 50%.

Στην οποία Ελλάδα παρεμπιπτόντως, η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται στις διαρροές αυτές, αλλά εκείνος ευαγγελίζεται την κάθαρση. Βέβαια, εδώ στην Ευρώπη τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο κύριος Γιούνγκερ, που είναι γνωστά τα έργα του όταν ήταν Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Τελικά, η νομοθεσία δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτές οι εταιρείες φαντάσματα, γιατί έτσι βολεύει τους περισσότερους πολιτικούς, που αυτοί νομοθετούν και το μεγάλο κεφάλαιο, που είναι αυτό που τους βοηθάει στο έργο τους.»

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Να ορθώσουμε το Χριστιανικό μας ανάστημα για ομολογία και υπεράσπιση της Πίστεώς μας

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις διώξεις Χριστιανών επισημαίνοντας ότι, ο ισλαμικός εξτρεμισμός μαζί με τον ανταγωνισμό άλλων πολυπληθών θρησκειών, την κομμουνιστική ή μετα-κομμουνιστική καταπίεση, αποτελούν πολέμιους της ύπαρξης και συνέχειας της χριστιανικής πίστεως. Τα κατευθυνόμενα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και ο κίτρινος τύπος προπαγανδίζουν υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, αποσιωπώντας μάλιστα καταγεγραμμένα περιστατικά, όπως η ανθρωποκτονία 12 Χριστιανών από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, ο βασικός και διαχρονικός εχθρός του Χριστιανισμού είναι το Ισλάμ. Εσχάτως, οι εντάσεις και ο στιγματισμός μεταφέρονται εντός των ευρωπαϊκών κρατών. Όμως καταγεγραμμένα περιστατικά αποσιωπούνται, όπως η ανθρωποκτονία 12 Xριστιανών από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες όπου, κατά δήλωση της ιταλικής αστυνομίας, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν το θρησκευτικό μίσος. Tα κατευθυνόμενα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και ο κίτρινος τύπος προπαγανδίζουν υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και της, άνευ ορίων, ανεκτικότητας, ενώ δεν καλύπτουν τις μαζικές και συστηματικές διώξεις που βιώνουν τόσοι Χριστιανοί.

Η χριστιανική υποτιθέμενη Ευρώπη δέχεται πολύπλευρες απειλές κυρίως από εσωτερικούς εχθρούς, από πολιτικές επιλογές με επιλεκτική επίκληση στα θεμελιώδη δικαιώματα, από δικαστικές αποφάσεις στο όνομα της κοσμικότητας και κυρίως από τα ψυχρά δημογραφικά και πολιτισμικά δεδομένα. Η χριστιανική θρησκεία τελεί υπό διωγμό όπως επί Ρωμαϊκής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σύντομα οι Χριστιανοί θα ορθώσουμε το χριστιανικό μας ανάστημα για ομολογία και υπεράσπιση της Πίστεώς μας.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Επί 1000 χρόνια η Τουρκία διώκει και θανατώνει τους χριστιανούς»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλυτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τους διωγμούς των χριστιανών στον κόσμο.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, οι χριστιανοί διώκονται σε 140 χώρες και περίπου 100.000 άτομα έχουν υποφέρει και θανατωθεί λόγω της πίστης τους. Αν και οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους είναι μακράν οι πρώτοι διώκτες και δολοφόνοι των χριστιανών, έχοντας εφαρμόσει μια γενοκτονία στη Συρία και το Ιράκ, υπάρχουν και άλλες χώρες του κόσμου στις οποίες οι χριστιανοί διώκονται, όπως είναι η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Ιράκ, η Νιγηρία -λόγω της Μπόκο Χαράμ- και η Τουρκία.

Ιδιαίτερα η Τουρκία, η οποία επί 1000 και πλέον έτη εδίωκε και θανάτωνε τους Ορθοδόξους κυρίως χριστιανούς, εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια τακτική. Ακόμη και σήμερα, προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, καθώς έχει κάνει τα πρώτα βήματα για να μετατρέψει σε τζαμί το σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον Ναό της Αγίας Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη, και αρνείται να θέσει σε λειτουργία τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία κρατάει κλειστή εδώ και 45 χρόνια. Πώς αντιδρούν οι χριστιανικές χώρες σε αυτές τις προκλήσεις; Αδιαφορούν και, διακατεχόμενες από ένα παράδοξο, ανεξήγητο και ανεπίτρεπτο φοβικό σύνδρομο, αποκρύπτουν τις διώξεις των χριστιανών από τους πολίτες τους. Οφείλουν οι χριστιανικές χώρες να προστατεύσουν τους χριστιανούς, είναι θέμα τιμής γι’ αυτές. Τέλος, πρέπει να φερθούν με ανάλογο τρόπο και στην Τουρκία, η οποία ούτε είναι ούτε πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Η κοινή εμπορική πολιτική της Ένωσης απέτυχε παταγωδώς

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις ενόψει της 11ης υπουργικής διάσκεψης του ΠΟΕεπισημαίνοντας ότι, τα αποτελέσματα  της κοινής εμπορικής πολιτικής, παρά τις αρχικές καλές προθέσεις έχουν αποσταθεροποιήσει τις αγορές των κρατών μελών, δε διασφαλίζουν πλήρως λογικές τιμές για τους ευρωπαίους καταναλωτές ούτε καταπολεμάνε τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι  Έλληνες παραγωγοί και έμποροι οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί  από τα μνημόνια, την ύφεση και τις αρρυθμίες της κοινής αγροτικής.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η συμμετοχή της Ένωσης στην υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην κανονικότητα ενός πολυμερούς εμπορικού συστήματος. Τα θέματα της συζήτησης όπως οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και οι δεσμεύσεις της συμφωνίας του Παρισιού δεν είναι ελάσσονος σημασίας από την προώθηση του εμπορίου και τη συνδεσιμότητα για βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα αποτελέσματα όμως, της κοινής εμπορικής πολιτικής, παρά τις αρχικές καλές προθέσεις έχουν αποσταθεροποιήσει τις αγορές των κρατών μελών, δε διασφαλίζουν πλήρως λογικές τιμές για τους ευρωπαίους καταναλωτές και δεν καταπολεμάνε τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό που πρωτίστως επηρεάζει τις ζωές ευρωπαίων παραγωγών και καταναλωτών είναι η νομιμότητα των δημόσιων προμηθειών, η επιβίωση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι επιδοτήσεις, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι αναίτιες ποσοστώσεις, η βιωσιμότητα των εταιριών τους. Ειδικά για τους Έλληνες παραγωγούς και έμπορους που έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί από τα μνημόνια, την ύφεση και τις αρρυθμίες της κοινής αγροτικής πολιτικής.

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Τα paradise papers και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ένωσης

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τα paradise papers επισημαίνοντας ότι η λύση δεν βρίσκεται στην επικοινωνιακή διαχείριση των σκανδάλων φοροδιαφυγής, τα οποία χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή και τροφοδοτούν την κρίση μεταξύ της κοινωνίας και των πολιτικών, αλλά στη νομική θεσμοθέτηση αυστηρότατων ποινών και κυρώσεων των ιθυνόντων.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, τα paradise papers είναι ένα σκάνδαλο φοροδιαφυγής, το οποίο προστίθεται στο μακρύ κατάλογο σκανδάλων με οικονομική, αλλά πρωτίστως ηθική διάσταση και στο οποίο εμπλέκονται πολλοί πολιτικοί από πλείστες χώρες. Δυστυχώς, είναι πλέον κανόνας ότι τα υπεράκτια κέντρα φορολογικών παραδείσων, ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, προσελκύουν εμπόρους ναρκωτικών, εγκληματίες, μεγιστάνες και πολιτικούς.

Η λύση δεν βρίσκεται στην επικοινωνιακή διαχείριση των σκανδάλων ώστε να μην πληγεί η δημόσια εικόνα των ιθυνόντων. Ο μόνος τρόπος καταπολέμησης του φαινομένου είναι η νομική θεσμοθέτηση αυστηρότατων ποινών και κυρώσεων. Ας εξετάσουμε κατά περίπτωση, την επιβολή αυστηρών ποινών φυλακίσεως, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, τη δήμευση περιουσιών και τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Μία τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία θα φέρει όλους εμάς αντιμέτωπους με τις ευθύνες των πράξεων μας και θα στερήσει από τους επαγγελματίες πολιτικούς της διαπλοκής την ελευθερία της ασυδοσίας τους.

Συνέντευξη Στρατηγού Γ. Επιτήδειου στον τηλεοπτικό σταθμό της Ουγγαρίας «Hir TV»

Συνέντευξη Στρατηγού Γ. Επιτήδειου στον Ούγγρο δημοσιογράφο, László Arató, για τον τηλεοπτικό σταθμό της Ουγγαρίας «Hír TV», σχολιάζοντας ζητήματα της επικαιρότητας.

Συνέντευξη Ευρωβουλευτή Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου στο Eurozoi.gr

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο του Eurozoi.gr, κύριο Μιχάλη Καζά, έδωσε ο  Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο Στρατηγός ήταν η τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδος των Βρυξελλών, οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος με την Τουρκία, το μεταναστευτικό, η αμυντική θωράκιση της χώρας, ο εκσυγχρονισμός των αεροπλάνων, το Κυπριακό και το Αιγαίο.

Advertisements