Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για ιθαγένεια, μαύρο πολιτικό χρήμα και τουρκικές προκλήσεις

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Όχι στη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την έκθεση του 2017 για την ιθαγένεια στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω έκθεση αρνείται την πραγματικότητα και προτείνει την αλλαγή της ισχύουσας νομικής τάξης επί θεμάτων, τα οποία πρέπει να εμπίπτουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία των κρατών μελών.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η Έκθεση αρνείται την πραγματικότητα και προτείνει την αλλαγή της ισχύουσας νομικής τάξης επί θεμάτων τα οποία de jure είναι εθνικής αρμοδιότητας. Μερικά εξ αυτών αποτελούν φαιδρότητες, όπως οι παρεμβάσεις στο οικογενειακό δίκαιο, η θέσπιση ευρωπαϊκού δελτίου ταυτότητας και η εμφανέστατη προσπάθεια νομιμοποίησης μιας εμπροσθοβαρούς ευρωπαϊκής ιθαγένειας έναντι της εθνικής.

Οι υπέρμαχοι της ομοσπονδιοποίησης δεν αρέσκονται στην ειλικρίνεια δίχως περιστροφές, δηλώνοντας πως στόχος είναι η κατάλυση των εθνικών κρατών και η δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Αντιθέτως, είναι δεδηλωμένη η απόρριψη των πολιτών, οι οποίοι γίνονται μάρτυρες μιας προσπάθειας βίαιης παγκοσμιοποίησης φυλετικής, θρησκευτικής, οικονομικής και πολιτισμικής.

Η λεγόμενη ευρωπαϊκή ιθαγένεια αφορά στην απόδοση ορισμένων δικαιωμάτων και είναι παράγωγο αποτέλεσμα της ιθαγένειας κράτους μέλους, η οποία εκφράζει τη νομική δέσμευση κράτους-πολίτη και συνδέει το άτομο με το έθνος που ανήκει και με το οποίο μοιράζεται κοινές αξίες και πολιτισμό. Εμπίπτει δε, στην αποκλειστική δικαιοδοσία των κρατών μελών.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πολιτικοί χρηματοδοτούνται από πολυεθνικές εταιρείες και αφανείς χρηματοδότες με σκοτεινούς σκοπούς»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την έκθεση σχετικά με την έρευνα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, η νομιμοποίηση από παράνομες δραστηριότητες είναι μία πρακτική η οποία είναι παλιά αλλά έχει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Το άσχημο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η διαφθορά που προκύπτει και από τα Paradise Papers και από τα Panama Papers αλλά και από άλλα σκάνδαλα του παρελθόντος έχει αποκαλυφθεί από δημοσιογράφους και όχι από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Αυτό αποδεικνύει την αδυναμία αλλά και την απροθυμία των κρατών να πατάξουν τις παρανομίες.

Βεβαίως, χρειάζεται σε κάθε κράτος ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και όχι σαν αυτό που έχουν επιβάλει οι διεθνείς τοκογλύφοι στην Ελλάδα, κυρίως στα ελληνικά νησιά, που ωθεί τους πολίτες στη φοροαπαλλαγή και στη φοροαποφυγή. Βεβαίως και απαιτείται συνεργασία, διαφάνεια και έλεγχος. Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει, διότι οι πολιτικοί εκείνοι οι οποίοι οφείλουν να λάβουν τις σωστές αποφάσεις χρηματοδοτούνται είτε από πολυεθνικές εταιρείες είτε από άλλους αφανείς χρηματοδότες με σκοτεινούς σκοπούς. Όλες όμως αυτές οι αδυναμίες επ’ ουδενί δεν πρέπει να αποτελέσουν πρόσχημα για να καταργηθεί η αρχή της ομοφωνίας, όπως εισηγήθηκε ο επίτροπος ο κ. Moscovici. Αυτό θα καταστρέψει την ενότητα της Ευρώπης.

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Ονόματα γνωστών πολιτικών στις λίστες με τις offshore

Στην πρόσφατη ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με τις υπεράκτιες εταιρείες, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του κατήγγειλε την μεγάλη μερίδα ευρωπαίων πολιτικών που χρησιμοποιεί τις εταιρείες αυτές για την απόκρυψη κεφαλαίων, ενώ τις χαρακτήρισε ως ζωτικό τμήμα του σημερινού διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

«Τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλές οι φορές που σαν θέμα συζήτησης στην ολομέλεια έχουμε την δημοσιοποίηση εγγράφων που αποκαλύπτουν κάποιους από τους ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών. Σχεδόν πάντα πρέπει να σημειωθεί πως δυστυχώς στις λίστες αυτές περιλαμβάνονται και τα ονόματα πολιτικών, συχνά δε πολύ γνωστών.

Βέβαια, όπως και τις προηγούμενες φορές υποπτεύομαι πως και αυτήν την φορά θα εκφραστούν διάφορες απόψεις, αλλά στο τέλος θα έχουμε μηδενικό πραγματικό αποτέλεσμα. Ή ίσως, στο καλλίτερο σενάριο, να ασκηθούν διώξεις εναντίον κάποιων αποδιοπομπαίων τράγων και όλοι οι υπόλοιποι να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τα κενά του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και θα συνεχίσουν να τα εκμεταλλεύονται διότι αυτές ακριβώς οι υπεράκτιες εταιρείες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος αυτού. Ο διεθνής κορπορατισμός, προς την πλήρη επικράτηση του οποίου οδεύουμε σταθερά, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τις υπεράκτιες εταιρείες. Οι δε πολιτικοί ηγέτες αρκούνται πλέον στον ρόλο του απλού διεκπεραιωτή των διαφόρων υποθέσεων των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία περίπτωση να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό με το υπάρχον οικονομικό σύστημα και η μόνη λύση την οποία εμείς προτείνουμε είναι η εκ βάθρων ανατροπή του

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Αυστηρές κυρώσεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την εφαρμογή της οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η σεξουαλική κακοποίηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών είναι κατ’ αρχάς ηθικά εγκλήματα, διότι προσβάλλουν και βλάπτουν την τρυφερή ψυχή των θυμάτων, τα οποία είναι ευαίσθητα και απροστάτευτα. Επιπλέον, τους δημιουργούν και ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τις περισσότερες φορές αφήνουν τραύματα ανεπούλωτα εφ’ όρου ζωής.

Παράλληλα, συνδυαζόμενα και με την παιδική πορνογραφία, γίνονται και ποινικά αδικήματα τα οποία το κράτος πρέπει να διώκει άμεσα, σκληρά και παραδειγματικά. Τα παιδιά είναι το μέλλον κάθε κράτους, είναι οι φορείς οι οποίοι εγγυώνται την επιβίωση και τη συνέχεια του έθνους. Γι’ αυτό πρέπει να τα προστατεύουμε τόσο σε επίπεδο οικογενείας όσο και σε επίπεδο κράτους.

Δυστυχώς οι δυνατότητες του διαδικτύου δίνουν τη δυνατότητα σε εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν σεξουαλικά τα παιδιά να το πράξουν. Γι’ αυτό το κράτος πρέπει να ενεργεί προληπτικά, να ερευνά, να εντοπίζει έγκαιρα θύτες και θύματα, να προστατεύει τα παιδιά και να επιβάλλει, όπως είπα και προηγουμένως, αυστηρές κυρώσεις σε όσους τα κακοποιούν σεξουαλικά. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους και παρά τις οποιεσδήποτε αδυναμίες έχει, θεωρώ ότι πρέπει να υπερψηφίσουμε την πρόταση της εισηγήτριας.

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: ΟΧΙ στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την ετήσια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) επισημαίνοντας ότι, η ΚΠΑΑ δε διαθέτει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση και δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση των πολιτών των κρατών μελών, ενώ όσοι την υποστηρίζουν λειτουργούν ως αυτόκλητοι πληρεξούσιοι, καταστρατηγώντας τις βασικές αρχές που διέπουν το δίκαιο των συνθηκών, με απώτερο σκοπό να επέμβουν ξανά στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών μελών.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, καταρχάς, η προωθούμενη κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας, δε διαθέτει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση και δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση των πολιτών των κρατών μελών. Όσοι την ευαγγελίζονται και την υποστηρίζουν, λειτουργούν ως αυτόκλητοι πληρεξούσιοι, στερούνται της λαϊκής συγκατάθεσης και καταστρατηγούν τις βασικές αρχές που διέπουν το δίκαιο των συνθηκών, όπως οι αρχές της ισότητας των λαών, της κυρίαρχης ισότητας και ανεξαρτησίας των κρατών και της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις αυτών.

Θέλω όμως ειδικά να επισημάνω δύο βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες διέπουν τις στρατιωτικές συμμαχίες και οργανισμούς. Κατά πρώτον δεν γίνεται αναφορά στα κείμενα, ποια θα είναι η θέση της Ένωσης σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή/και κρίσης  – σύρραξης μεταξύ κρατών μελών. Κατά δεύτερο, αν η Ένωση θα διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα και συνοχή κράτους μέλους, σε περίπτωση που αυτό δεχτεί επίθεση από τρίτη χώρα.

Αν δεν απαντηθούν αυτά τα δύο βασικά ερωτήματα, δεν διαβλέπω κανένα λόγο για τον οποίο τα κράτη μέλη θα πρέπει να συναινέσουν στη συμμετοχή τους και να επιδιώξουν την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος:  «Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πραγματική απειλή από την Τουρκία»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την ετήσια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν πραγματική απειλή για την ασφάλειά τους προερχόμενη από την Τουρκία, η οποία ευθέως και επισήμως εγείρει αξιώσεις κατά της εδαφικής της ακεραιότητας. Η κατάσταση αυτή τους επιβάλλει να δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την άμυνά τους. Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αντιμετωπίζουν κινδύνους και απειλές από τη διεθνή τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι απειλές όμως αυτές δεν είναι τόσο ισχυρές ώστε να τους επιβάλλουν την υποχρέωση να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιος πανίσχυρος εχθρός ο οποίος απειλεί την Ευρώπη. Άλλωστε την άμυνα κατά αυτού του εχθρού την έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Άρα επί της ουσίας δεν υπάρχει λόγος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει τις αμυντικές της ικανότητες. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, όπως την παρέμβαση στα εσωτερικά τρίτων χωρών, πωλήσεις όπλων και χρηματοδοτήσεις διεφθαρμένων καθεστώτων. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρέπει να μεθοδευτεί η παράκαμψη της αρχής της ομοφωνίας μόνο και μόνο για να υπερκεραστούν οι αντιδράσεις κάποιων χωρών οι οποίες επιμένουν να μην αποκλίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές και τις αξίες της.

Λ. Φουντούλης: Ζητάμε επαναφορά των συνοριακών ελέγχων

Κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την διεύρυνση του χώρου Σένγκεν, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβασή του κατήγγειλε την προκατάληψη των γερμανικών αρχών απέναντι στους επιβάτες των προερχομένων από την Ελλάδα πτήσεων, ενώ ζήτησε καθολική επαναφορά των συνοριακών ελέγχων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

«Η ένταξη της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας στον χώρο Σένγκεν έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Από την στιγμή που αυτές επιθυμούν να ενταχθούν, μόνο προκαταλήψεις τις έχουν κρατήσει εκτός εδώ και μερικά χρόνια. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στον αριθμό των κρατών που θα ανήκουν στην Σένγκεν αλλά στις ίδιες τις προβλέψεις της συνθήκης αυτής και κυρίως στον τρόπο εφαρμογής τους.

Την στιγμή που μιλάμε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προσωρινά αναστείλει την εφαρμογή της Σένγκεν για τις πτήσεις προερχόμενες από την Ελλάδα, με πρόφαση την πιθανή είσοδο λαθρομεταναστών. Η γερμανική κυβέρνηση δια της Καγκελαρίου Μέρκελ ήταν που κάλεσε εξαρχής τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, αλλά πλέον μετά την πολιτική ζημιά που υπέστη το κόμμα της αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την κίνηση μικροπολιτικής που απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό της ακροατήριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό αποδεικνύει τα κενά της συνθήκης αυτής.

Η πρόταση μας είναι η πλήρης επαναφορά όλων των συνοριακών ελέγχων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως περιορίζεται η διέλευση ανθρώπων, απλά θα ελέγχεται. Μέχρι στιγμής άλλωστε τα μεγαλύτερα οφέλη από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ατόμων εντός της Ένωσης τα έχουν αποκομίσει οι διάφοροι εγκληματίες, λαθρέμποροι, έμποροι ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων.»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Είμαστε εθνικιστές εναντίον της γενοκτονίας των Ελλήνων»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την απαγόρευση των ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων και συνθημάτων καθ’ όλη την ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, επί πολλές δεκαετίες οι κομμουνιστές, οι πάσης φύσεως αριστεροί και οι συνοδοιπόροι τους χαρακτήριζαν ως φασίστα και ναζιστή κάθε πατριώτη ο οποίος δήλωνε ότι αγαπά την πατρίδα και το έθνος του και αγωνιά για το μέλλον τους. Σήμερα ζητούν να καταργηθεί η χρησιμοποίηση, γενικά και αόριστα, ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων. Βεβαίως, δεν κάνουν το ίδιο πράγμα και για τα κομμουνιστικά σύμβολα. Δεν είμαστε ούτε ναζιστές και ούτε φασίστες, ούτε εγώ, ούτε οι συνάδελφοί μου στο Ευρωκοινοβούλιο, ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκουμε.

Είμαστε εθνικιστές, ενεργοί δηλαδή πατριώτες, οι οποίοι μαχόμαστε εναντίον της γενοκτονίας που έχει επιβληθεί στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα, μέσω των μνημονίων, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι οι προτεινόμενες απαγορεύσεις αποσκοπούν στο να καταργήσουν την ελευθερία της σκέψεως, την πολιτική βούληση και την πολιτική δράση. 

Σήμερα ζητούν να καταργηθούν αυτές οι ελευθερίες. Αύριο θα ζητήσουν να καταργηθούν κάποιες άλλες, μεθαύριο δεν θα μας επιτρέπουν να λέμε ούτε καλημέρα. Ακούμε δυνατά τα χτυπήματα της καμπάνας που αναγγέλλει τον θάνατο των πολιτικών ελευθεριών στην Ευρώπη, όμως, όπως είπε ο Χέμινγουεϊ, όταν ακούς την καμπάνα να χτυπά, μη ρωτάς για ποιον είναι· μπορεί να είναι και για σένα.

Πηγή 

Advertisements