Τρεις μάρτυρες, κανένα σημείο επαφής με το κατηγορητήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τρεις μάρτυρες, κανένα σημείο επαφής με το κατηγορητήριο

[ΕΘ: Παρακολουθούμε την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία δίκη δεν έχει αποφέρει αυτά που περίμεναν οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Τα ΜΜΕ αναφέρουν μόνον αποσπασματικά μερικά σημεία της δίκης και μόνον όταν τα ντύσουν με ψέμματα. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Το θέμα όμως ότι με την παρέμβαση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη, αλλά και με τη συνδρομή όλων των υπολοίπων κομμάτων και των ΜΜΕ, έντιμοι συμπολίτες μας φυλακίστηκαν, διώχθηκαν και συκοφαντήθηκαν με φοβερό κόστος για τη ζωή και την οικογένειά τους. Επίσης και με σοβαρότατες συνέπειες για τη Δημοκρατία και την εκπροσώπηση των ψηφοφόρων στη χώρα μας.]

Για μία ακόμη συνεδρίαση, σήμερα εξετάστηκαν μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πολιτική αγωγή. Συνολικά κατέθεσαν τρία άτομα και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Πίττας (μέλος και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Δημήτριος Χριστόπουλος (υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σύριζα) και Παναγιώτης Γκαργκάνας (μέλος και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αδελφός του τραπεζίτη Νίκου Γκαργκάνα).

Η πολιτική αγωγή είχε ισχυριστεί ότι οι μάρτυρές της θα εισφέρουν ουσιώδη στοιχεία στην υπόθεση. Η ακροαματική διαδικασία όμως, απέδειξε ότι τα συγκεκριμένα άτομα προσήλθαν να καταθέσουν περισσότερο ως πολιτικά πρόσωπα τα οποία θέλουν να αρθρώσουν έναν «αντιφασιστικό» λόγο, παρά ως μάρτυρες που γνωρίζουν γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατηγορία του άρθρου 187 ΠΚ.

Έτσι, ο Γεώργιος Πίττας αναφέρθηκε σε περιστατικά τα οποία ανάγονται στα έτη 1996 και 2000 και αφορούν αδικήματα όπως απλή σωματική βλάβη, έργω εξύβριση (γιαούρτωμα) και διατάραξη κοινής ειρήνης. Τα εν λόγω αδικήματα όμως δεν είναι από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 187 ΠΚ και κατά συνέπεια δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν παράβαση αυτού.

Επιπλέον, τα εν λόγω αδικήματα-σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Πίττα-έχουν τελεστεί από πρόσωπα σε βάρος των οποίων δεν έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επομένως, οι όποιες πράξεις τους δεν θα ήταν δυνατό να συσχετισθούν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το στοιχείο αυτό προκάλεσε και την παρέμβαση της Προέδρου: «Πρ: Να σας πω, αυτά είναι άτομα τα οποία εμάς δεν μας απασχολούν εδώ».  

Δεύτερος μάρτυρας ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος. Σε ό, τι αφορά επιθέσεις σε βάρος του από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Χριστόπουλος ανέφερε το εξής «τρομερό»:

«Μ: Είχαν γίνει διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον μου, μέσω απειλητικών e-mail, τις οποίες όμως δεν είμαι σε θέση να διαγνώσω από πού ακριβώς προέρχονταν αυτά τα μέιλ».

Στη συνέχεια, ο Χριστόπουλος αναφέρθηκε σε περιστατικά που γνώριζε από τις καταγραφές του «Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας»:

«Πρόεδρος: Στις εκθέσεις αυτές λέγατε ότι δράστης των αναφερόμενων επιθέσεων είναι η Χρυσή Αυγή;

Μ: Αυτό το είπαμε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013».

Δηλαδή, μόλις εκκίνησε η διαδικασία των πολιτικών διώξεων από τον Σαμαρά, τα «επιστημονικά» συμπεράσματα του «Δικτύου» όλως τυχαίως μεταβλήθηκαν και οι αριστεροί ινστρούκτορες άρχισαν να μιλάνε για αδικήματα των οποίων δράστης είναι δήθεν η «Χρυσή Αυγή»!

«Πρόεδρος: Πάμε στην επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών. Ήταν 4,5,6 άτομα οι δράστες. Ποιος την αποφάσισε;

Μ: Δεν είμαι σε θέση να σας πω από ποιον αποφασίστηκε η συγκεκριμένη επίθεση. Σας λέω μόνο ότι θεωρώ δεδομένο ότι όλες αυτές οι επιθέσεις αποφασίστηκαν από κάπου ψηλότερα. Προσέξτε, δεν λέω ότι αποφασίστηκε η επίθεση εναντίον των συγκεκριμένων τεσσάρων. Διότι δεν έχουν σημασία τα προσωπικά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών. Σημασία έχει η ομάδα στόχος, ότι είναι μετανάστες. Το ότι στόχος είναι οι μετανάστες αποφασίστηκε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πολιτικής και ιδεολογικής υφής από κάποιους πιο πάνω».

Εν ολίγοις, ο κύριος «καθηγητής» δεν έχει να καταθέσει συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά εικάζει.

Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr

 

 

Advertisements